首页
登录
职称英语
Read carefully the following excerpt on the trend of overseas education and
Read carefully the following excerpt on the trend of overseas education and
游客
2024-09-13
66
管理
问题
Read carefully the following excerpt on the trend of overseas education and then write your response in NO LESS THAN 200 words, in which you should:
summarize the main message of the excerpt, and then
comment on whether overseas education is a good option for high school graduates.
You should support yourself with information from the excerpt.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization and language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
More Shun National College Entrance Exam to Go Abroad
Education Ministry figures show that about 10 percent of, or more than 1 million, high school graduates did not take the gaokao in each of the past five years. About 20 percent of high school graduates in some top schools in cities such as Beijing and Shanghai have chosen to study overseas, according to the ministry. This resulted in the Chinese student population abroad rising to 400,000 in 2013, and the figure is continuing to increase, the ministry said.
Special classes for students applying to universities overseas have become common at schools nationwide to help them prepare for the TOEFL and SAT US admissions tests. Agencies that help students who want to study abroad said the summer used to be a busy time as those with disappointing gaokao results sought places overseas, but this is no longer the case.
Teng Zheng, deputy general manager of Shanghai CIIC Education International, said, "Students no longer only regard overseas education as an alternative if they fail the gaokao. Instead, it’s becoming some people’s first choice."
Over the past few years there have been attempts to reform the gaokao system in response to complaints that it is not a scientific way to measure students’ academic performance and abilities.
选项
答案
Not Advisable for High School Graduates to Study Overseas
China has witnessed an increasing population of high school graduates to study overseas. Unlike what used to be considered the alternative for students with disappointing gaokao results, studying abroad has become the first option for many high school graduates, because they believe that the gaokao system is an unscientific way to measure their academic performance and abilities. In spite of the popularity of studying overseas, I do not think it is a good option for high school students.
First and foremost, these students may find it difficult to fit in their school lives in a totally new country. For one thing, a pass in a language test does not mean that they can fully understand what their teachers say in class. This as a result, will adversely affect their academic lives or even discourage them from pursuing knowledge. For another, high school students hardly have the opportunities of speaking a foreign language before going abroad; thus they may find it difficult to make themselves understood, let alone making friends with the locals. Besides, students may be led astray while studying in a foreign country without the families’ company. Many of them are not able to tell right from wrong. Without the guidance of their families, they may go astray easily.
To conclude, I maintain that overseas education is not a good option for high school graduates.
解析
本题的主旨是讨论出国留学对高中毕业生来说是否是一个好的选择。首先应当总结概括材料中内容,再给出自己的观点。文章结构可安排如下:
第一段:简要概括材料内容,提出自己的看法——出国留学对高中毕业生来说并不是一个好的选择。
第二段:分两点铺陈论述自己的观点。第一,他们难以融入新的国家,新的校园生活;第二,如果这些高中毕业生独自居住在国外,容易误人歧途。
第三段:总结全文,重申观点——出国留学对高中毕业生来说并不是一个好的选择。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3755590.html
相关试题推荐
Readcarefullythefollowingexcerptonthetrendofyoungsterslivingwith
Readcarefullythefollowingexcerptonthedeclineofdialectsandthenwri
Readcarefullythefollowingexcerptongarbageclassificationandthenwriteyo
Readcarefullythefollowingexcerptonrobotjournalistsandthenwriteyou
Readcarefullythefollowingexcerptonparents’highlyinterestinsharing
Readcarefullythefollowingexcerptonthetrendofgraduateentrepreneursh
Studentsarespendingmuchtimeonhomeworkeveryday.Lookatthefollowing
Theseoverseasexpertscamefromall______oflifeindifferentcountries.A、run
Whichofthefollowingunderlinedpartsindicatesarelationshipoflinkingverb
Whichofthefollowingunderlinedpartsmodifiesanadjective?A、Iwasrathersur
随机试题
(浙江大学2010年试题)ThecharacterofEuropeaneducationdemandsthatthestudentd
Hewaslisteningattentivelyinclass,hiseyes______ontheblackboard.A、fixin
Ithasbeensaidthateveryonelivesbysellingsomething.Inthelightoft
股权投资基金首选的退出方式是()。A.股份上市转让 B.股份挂牌转让退出
标志断路器开合短路故障能力的数据是()额定短路开合电流的峰值;最大单相短路电流;
某旅客购买了北京至广州Y舱机票,票价是1160.00元。但乘机时因Y舱超售,承运
小便短赤带血,头晕耳鸣,神疲,颧红潮热,腰膝酸软,舌质红,脉细数。治疗宜用(
关于冈崎片段的叙述正确的是( )。A.Klenow片段 B.发生于两条模板链
电话自动委托、自助终端委托的身份确认凭()识别。 A.委托人B.密码
小王是某房地产公司的人力资源经理,前几天老板说有一个大的房地产项目将要上马,须在
最新回复
(
0
)