首页
登录
职称英语
Read carefully the following excerpt on the trend of youngsters living with
Read carefully the following excerpt on the trend of youngsters living with
游客
2024-09-13
68
管理
问题
Read carefully the following excerpt on the trend of youngsters living with parents, and then write your response in NO LESS THAN 200 words, in which you should:
summarize the main message of the excerpt, and then
comment on whether adults should live with their parents.
You should support yourself with information from the excerpt.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization and language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
A Million More Youngsters to Live With Parents
A million more young people are likely to find themselves living with their parents over the next decade, according to an insurance company. The main reason is the affordability of housing, the company said. The study forecasts that 3.8 million people aged between 21 and 34 will be living at home by 2025, a third more than at the moment. The number of households containing two or more families is also expected to rise, from 1.5 million to 2.2 million.
Charlotte Nisbet and her boyfriend Jay Arkell—both aged 24—were forced to move back in with his parents in east London, as they could not afford to rent by themselves. "It would be nice to have our own space, and not to worry about treading on his parents’ toes," she told the BBC. She cannot foresee being able to get a place of their own in the near future. "I’m pessimistic. On our current salaries, no way. If we did, we wouldn’t be able to eat out or go on holiday."
But not everyone is gloomy about the prospect of sharing their living space with other couples. "The advantages include having other people around for company, cheaper living costs, and more people to share the chores," the company said, "Multigenerational living is often seen as a necessity rather than a choice, particularly when adults are forced to move back in with family to help save for long-term goals like buying their own house."
选项
答案
Better Not to Live with Parents
There is a trend that more and more young adults are forced to move back home and live with their parents because of the high cost of renting or housing price. Some people consider it as company for parents. From my perspective, adult children should not live with their parents.
Firstly, people of different ages have different lifestyles. Usually, parents like quiet and regular life whereas youngsters prefer exciting and noisy enjoyment. If they live together, chances are that parents feel that they are always disturbed and the children may feel that they are often constrained. Secondly, people of different generations are likely to have different views on issues ranging from minor household affairs to international business. Therefore, family life may be unpleasant for both parents and children. Thirdly, situations will worsen if the adult children get married. After all, not many young people want to live with their in-laws. Once children set up a new family, they want to break free from their parents and any interference from them may lead to conflicts.
All in all, we may draw the conclusion that if the parents and their adult children live apart, both the old and the young can enjoy complete independence and freedom and live a life they like. To avoid living together, the children could rent an apartment with other peers to share the costs or accept financial support from the parents.
解析
本题的主旨是讨论成年子女是否应和父母同住。材料中提出了两种观点,首先应总结两方观点,再提出个人的观点,可支持也可反对和父母同住。文章结构可如下文安排:
第一段:简要概括双方观点,并表明自己的观点——最好不要和父母同住。
第二段:分三点论证。首先,父母和子女有不同的生活方式;第二,两代人观点不同,会引发矛盾;第三,如果结婚,可能矛盾增多。
第三段:总结全文,重申观点——成年子女最好不要和父母同住。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3755609.html
相关试题推荐
Readcarefullythefollowingexcerptongarbageclassificationandthenwriteyo
Readcarefullythefollowingexcerptonthetrendofgraduateentrepreneursh
Readcarefullythefollowingexcerptonthetrendofoverseaseducationand
Whichofthefollowingunderlinedpartsisapredicativeclause(表语从句)?A、Aprosp
Whichofthefollowingunderlinedpartsisusedaspreposition?A、Thedriverfail
Manyelderlypeoplearenownotusedtothe______ofmodernliving,whichthey
Whichofthefollowingunderlinedpartsmodifiesanadjective?A、Iwasrathersur
WhichofthefollowingsentencesindicatesABILITY?A、CanIuseyourbike,John?
A、NewsintheareaandinformationaboutlivinginBritain.B、Informationabout
WhichofthefollowingunderlinedwordsdoesNOTindicatewillingness?A、Hewill
随机试题
Onecar,wenttoofastand______missedhittinganothercar.A、completelyB、great
Toseehowbigcarrierscouldcontroltheonlineworld,youmustunderstand
[originaltext]W:CanIhavebreakfastinmyroom?M:Certainly,madam.Breakfas
Athirdofofficeworkerswouldrathergrabafewminutes【C1】______sleeptha
下列关于消防水箱安装调试的说法中错误的是()。A.消防水箱宜设置支墩,支墩
网络杀毒软件厂商已经开始使用数据库技术和LDAP技术进行策略日志存储和用户管
在直剪试验当中,对同一土体分别做快剪与慢剪试验,所测得的结果C、φ值相等。
哪一选项的教学程序是“提出问题—分组讨论—验证方案—评价提高”?()A.自主式
关于急性白血病治疗哪种说法不合适。A.化疗是治疗的主要手段,支持治疗可保证化疗
房屋登记机构办理在建工程抵押登记后,应向权利人发放( )。A.备案证明 B.
最新回复
(
0
)