首页
登录
职称英语
Read carefully the following excerpt on the trend of graduate entrepreneursh
Read carefully the following excerpt on the trend of graduate entrepreneursh
游客
2024-09-13
61
管理
问题
Read carefully the following excerpt on the trend of graduate entrepreneurship and then write your response in NO LESS THAN 200 words, in which you should:
summarize the main message of the excerpt, and then
comment on whether it is a good way for the graduates to start up their own business right after graduation.
You should support yourself with information from the excerpt.
Marks will be awarded for content relevance, content sufficiency, organization and language quality. Failure to follow the above instructions may result in a loss of marks.
From Graduates to Entrepreneurs
College graduates across the country are once again on the hunt for jobs. Job seekers flocked to a job fair held at the China International Science and Technology Convention Center. While fairs are filled with job seekers, another type of employment opportunity is flourishing among graduates. In order to relieve pressure on the labor market, the Chinese Government announced a string of policies over the past year encouraging people to start up their own businesses.
Ye Xiaoying, a student who will graduate from Beijing Forestry University this year, now has a part-time job at a western-style restaurant in north Beijing named Hou Hui You Qi, which literally means See You Again. It was created and is operated by several college students. According to Ye, most of these students will graduate this year and plan to continue working here after graduation.
Ma Yao, one of the restaurant’s founders, said that the restaurant was initially financed through crowdfunding. In fact, the 2 million yuan in start-up funds received all came from crowdfunding, and about 80 percent of it was contributed by college students.
Li Xiaolin, a member of the Chinese People’s Political Consultative Conference (CPPCC), also supported entrepreneurship but gave his own suggestions. "By starting up their own businesses, college students can realize their ideals and values. It’s a good thing, not to mention that such actions can also help create more job opportunities."
选项
答案
Don’t Rush into Entrepreneurship
Supported by a string of policies from the Chinese Government, graduate entrepreneurship is flourishing in recent years. For example, Hou Hui You Qi is a restaurant founded by several college students who contributed eighty percent of the crowdfunding of the restaurant. Some experts spoke highly of the value of graduate entrepreneurship by which college students can achieve their ideals and values. From my perspective, it is not a good way for the graduates to start up their own business at once after graduation.
There are mainly two reasons for it as follows. For one thing, graduates lack of related industry experiences and work practices that are the prerequisites for starting a business. Most successful entrepreneurs begin their entrepreneurship after years of working in related industry. For another, it is difficult to raise funds from banks or investors because any wise investor will not choose a business risky and uncertain, especially when the business is operated by a novice. Mostly, lack of fund is a huge limitation for the development of many small companies owned by graduates who have to lend money from friends and family.
To conclude, it is advisable for the graduates to begin their entrepreneurship after working some years when they become rich in industry experiences with the support of investors.
解析
本题的主旨是讨论大学生一毕业就创业好不好。首先应当概括材料中的内容,再给出自己的意见——大学生一毕业就创业不好。文章可安排如下:
第一段:简要概括材料并提出自己的观点——得益于政策,许多大学生一毕业就进行创业,比如毕业生开“后会有期”餐馆等,专家对此表示肯定,而我认为大学生一毕业就创业不好。
第二段:列出理由论证观点。第一,大学生缺乏行业经验和工作实践;第二,大学生创业缺乏资金。
第三段:总结全文,提出建议——大学生应在工作几年后再创业。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3755591.html
相关试题推荐
Readcarefullythefollowingexcerptonthedeclineofdialectsandthenwri
Readcarefullythefollowingexcerptongarbageclassificationandthenwriteyo
Readcarefullythefollowingexcerptonrobotjournalistsandthenwriteyou
Readcarefullythefollowingexcerptonparents’highlyinterestinsharing
Readcarefullythefollowingexcerptonthetrendofgraduateentrepreneursh
Readcarefullythefollowingexcerptonthetrendofoverseaseducationand
Studentsarespendingmuchtimeonhomeworkeveryday.Lookatthefollowing
Whichofthefollowingunderlinedpartsisapredicativeclause(表语从句)?A、Aprosp
Whichofthefollowingunderlinedpartsmodifiesanadjective?A、Iwasrathersur
Whichofthefollowingunderlinedpartsindicatesapredicate-objectrelation?A、
随机试题
AsIregardit,youcanwidenthe______oftheseimprovementsthroughyouracti
______Iunderstandwhatyousay,Ican’tagreewithyouontheoriginofhumanki
Despitethebrouhaha(骚动)overstolene-mailsfromtheUniversityofEastAngl
系统开发过程中的( )属于质量控制活动。A.质量标准制定 B.质量审计 C
1940年8月20日~1941年1月24日,八路军总部在华北发动了一次大规模对日
鼻渊病人,可见的症状是( )。A.鼻孔咽喉干燥 B.鼻塞流浊涕 C.鼻流浊
判断骨髓铁的储存,尤其是怀疑为储存铁降低或缺铁时,更有诊断价值的是A.血片B.骨
下列关于资本的说法中,正确的是()。A.经济资本也就是账面资本 B.会计
在税收优惠中,准予纳税人从其某种合乎奖励规定的特殊支出,以一定的比例或全部从应纳
延伸预测法包括哪些方法?
最新回复
(
0
)