首页
登录
职称英语
Whose Grave is This Anyway?There are many legends about the
Whose Grave is This Anyway?There are many legends about the
游客
2025-02-06
39
管理
问题
Whose Grave is This Anyway?
There are many legends about the world famous Egyptian Pharaohs’ tombs, which have lain silent for thousands of years along the Nero River. In reality though, this silence has constantly been disturbed by a great variety of people. While considering their different motivations in doing so, we must examine whether disturbing the ancient tombs is justifiable or worthy of condemnation.
(A)
hen Howard Carter and his party opened the tomb of the Egyptian king Tutankhamen in 1922, there was rejoicing around the world.(B)
he tomb was largely intact and not seriously pillaged by ancient grave robbers, so it still contained the wonderful artifacts that had been buried with the young king more than three millennia earlier.(C)
Over the next several years Carter and his team systematically photographed and catalogued the objects from the tomb, then transported them to the Cairo Museum.(D)
There is a certain irony in this story that raises complex ethical questions. Why are Carter and his
party
not called grave robbers? Why are their actions in stripping the tomb acceptable—even praiseworthy—when similar behavior by common thieves would be deplored? No matter who opens a tomb and takes away its contents, that person is violating the intentions of
those
who sealed the tomb originally. No matter what the motivation, a human body that was meant to rest in peace for all time has been disturbed. Should this not make us feel uncomfortable?
From the beginning, some were uneasy about the propriety of unearthing Tutankhamen’s remains. When Lord Carnarvon, Carter’s sponsor, died suddenly from a mosquito bite, and several others connected with the project experienced tragedies, rumors arose about the "curse of King Tut". But Carter himself died peacefully many years later, and the talk subsided.
Perhaps it is the passage of time that transforms grave robbing into archaeology.
Carter would no doubt have been outraged if, say, his grandmother’s coffin had been dug up to strip the body of its jewelry. But after three thousand years Tutankhamen has no living relatives to protest his disturbance.
Perhaps it is a question of the words we use to describe such ancient finds. We speak of Tutankhamen’s "mummy", and mummy is a clean, historical-sounding word. Parents bring their children to museums to see the mummies and mummy cases. We can almost forget that a mummy is the embalmed body of a dead human being, pulled out of its coffin so that we can marvel at the coffin and sometimes the body itself.
Or, perhaps the difference between grave robbing and archaeology lies in the motives of the perpetrators. Common thieves are motivated by greed, by their quest for money to be made by selling stolen objects. Carter and his team did not sell the treasures from Tutankhamen’s tomb but stored them safely in the Cairo Museum, where art lovers from around the world can see them.
They
were, in effect, making a glorious gift to the people of our century and centuries to come(while at the same time, one must point out, acquiring significant glory for themselves).
The basic issue is a
clash
of cultural values. To the Egyptians, it was normal and correct to bury their finest artworks with the exalted dead. To us, the idea of all that beauty being locked away in the dark forever seems an appalling waste. We want to bring it into the light, to have it as part of our precious artistic
heritage
. Almost no one, having seen these magnificent treasures, would seriously propose they be put back in the tomb and sealed up.
In the end, inevitably, our cultural values will prevail simply because we are still here and the ancient Egyptians are not. After three thousand years, Tutankhamen’s grave really isn’t his anymore. Whether right or wrong, it belongs to us. [br] According to the passage, what can be inferred about the author’s stance toward the issue discussed in the passage?
选项
A、It is still a controversial issue.
B、The archaeologists are, in fact, grave robbers.
C、The ancient treasures should be presented to the public.
D、The work of archaeologists should be put to a stop.
答案
C
解析
本题为推论题,考查考生根据直接阐述的信息推断出隐含信息的能力。题目问:根据文章的内容,下列哪一项说明了作者对文章所讨论问题的立场?根据文章的最后一段,作者说,不可避免地,我们的文化价值观(其具体内容参看32题)将战胜古埃及人的文化价值观,因为我们仍然活着而古埃及人早已不复存在。所以,作者就此问题的立场应该是:他支持考古学家的工作,认为应该将古代的遗产公之于众,让公众来欣赏,所以选C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3944986.html
相关试题推荐
WhoseGraveisThisAnyway?Therearemanylegendsaboutthe
WhoseGraveisThisAnyway?Therearemanylegendsaboutthe
WhoseGraveisThisAnyway?Therearemanylegendsaboutthe
WhoseGraveisThisAnyway?Therearemanylegendsaboutthe
WhoseGraveisThisAnyway?Therearemanylegendsaboutthe
WhoseGraveisThisAnyway?Therearemanylegendsaboutthe
WhoseGraveisThisAnyway?Therearemanylegendsaboutthe
WhoseGraveisThisAnyway?Therearemanylegendsaboutthe
Whatisintelligence,anyway?WhenIwasinthearmy,Ireceivedakindofa
TheCultureDebateintheUS:WhoseCultureIsThis,Anyway?
随机试题
Inrecentyears,atrendhasemergedinthebehavioralsciencestowardshor
Recently,acoupleinNewZealandwereforbiddenfromnamingtheirbabyson
单只股票不能使用股指期货进行套期保值。()A、正确B、错误B股指期货可用于套期保值,以降低投资组合的系统性风险。它不仅可以对现货指数进行套
A.胰腺A细胞 B.胰腺B细胞 C.胰腺D细胞 D.胰腺Dl细胞 E.胰
患者男,36岁。牙痛,牙龈肿胀7天,突然出现左颈部肿胀、剧痛,伴高热、寒战1天。
下列关于固定资产折旧的说法中,正确的有( )。A.季节性修理期间停止计提折旧
主张让儿童顺其自然,甚至摆脱社会影响而发展的教育家是法国启蒙思想家{},
(2018年真题)基金监督机构包括()。 Ⅰ.中国证监会 Ⅱ.商业银行
为本次发行提供担保的机构可以担任本次债券发行的受托管理人。()
五林公司2018年1月1日向银行借入一笔借款,金额为1200万,期限3
最新回复
(
0
)