首页
登录
职称英语
Do you agree or disagree with the following statement?It is easier to be well-e
Do you agree or disagree with the following statement?It is easier to be well-e
游客
2025-02-04
4
管理
问题
Do you agree or disagree with the following statement?
It is easier to be well-educated than it was in the past.
Use specific reasons and examples to support your answer. Be sure to use your own words. Do not use memorized examples.
选项
答案
Education has been a crucial public issue for centuries. Some people deem that it is easier to be well-educated today than it was in the past. I agree with the statement and I have the following reasons.
Firstly, the accumulation of knowledge paves the way for further educational progress. Our knowledge of the world is advancing on a daily basis. Today’s accumulation of knowledge is larger than that in any time of the history. The new knowledge acquired helps challenge stereotypes and broadens people’s view of the nature and human society.
Secondly, today’s technologies, especially the Internet, play an indispensable role in disseminating knowledge. Technologies help people break the barrier of time and space: with a number of clicks on a laptop, one can get much more information than people did in a lifetime hundreds of years ago; one does not need to travel at all to read other people’s research papers or to learn about a science project on the other side of the earth. This unprecedented level of accessibility to knowledge provides an excellent opportunity for one to be well-educated. With modern technologies, people in geographically disadvantaged areas have equal access to knowledge. In other words, more people can be well-educated.
Last but not least, public education is more open to the public, In the past, education was confined to rich people who can afford private tuition. Nowadays, an increasing number of countries provide compulsory education for free or at a minimum cost. As a result, the general public is entitled to receive primary education. Furthermore, the number of people who attend higher-education institutions is also growing annually, which proves that it is easier to be well-educated in today’s society.
To conclude, I think today’s society provides more equal means to gain knowledge and more support for removing the financial and geographical shackles that hinder education. It is thus much easier than before to be well-educated. It is also worth noting that the improvement of gender equality over the past decades is of vital importance in offering women an equal opportunity to be well-educated, especially in developing countries.
解析
第1段:提出文章主题,并表明立场——同意“与过去相比,人们现在更容易获得良好的教育”这个观点。提炼主题:教育,改写题目,表明自己的立场。
第2—4段:提出三个原因来佐证自己的观点,每个原因自成一段。这三个原因分别为:知识的积累为教育进步铺平道路;技术帮助突破时空的障碍;当今社会的公共教育更加普及。每个段落的第一句都是该段的主题句,开门见山地表明该段论点。其中第3段的第二句、第4段的第三句举例佐证观点,使文章内容更加丰富。
第5段:总结段。总结以上提出的三个论点。重申立场,给出了一个新的观点,在丰富文章内容的同时,也给文章一个有力的收尾,发人深省。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3942158.html
相关试题推荐
Readthefollowingpassage.Argentavismagnificens,thelargestbirdto
Whichofthefollowingdoyouthinkisthemostusefulactionforpeopletohelp
Doyouagreeordisagreewiththefollowingstatement?Youngpeopleshouldtrys
Readthefollowingpassage.AnewstudyhasrevealedthatinAmerica,le
Readthefollowingpassage.TheUpperPaleolithicRevolutionreferstot
Doyouagreeordisagreewiththefollowingstatement?It’seasiertomaintaing
Doyouagreeordisagreewiththefollowingstatement?Itisbettertouseyour
Readthefollowingpassage.Wildernessmanagementhasadvancedgreatlyo
Whydoesthestudentgotospeaktotheconsultant?[br]Whichofthefollowing
Whatdidtheprofessormainlydiscuss?[br]Whichofthefollowingdidtheprofe
随机试题
A.primeB.addedC.byD.reproductiveE.excessiveF.takeG.extends
昆曲起源于元朝时的昆山,盛行于苏州。苏州人对昆曲的迷恋到了如痴如醉的地步。在明清时期的200多年间,每逢中秋节,苏州都要举行“虎丘曲会”。苏州人几乎全城
[originaltext]M:Nicetohaveyouhere,Karen.Couldyoutellushowyoubecame
PassageTwo[br]Whatdoestheunderlined"That"inPara.3referto?Thenewbus
预应力混凝土用钢绞线验收时,每批钢绞线的质量不得大于()。A.20t B.3
下列何药不是桃核承气汤的组成药物()A.大黄 B.芒硝 C.枳实 D
下列关于上市开放式基金的特点,错误的是(??)A.可以在交易所申购、赎回 B
男性,35岁,建筑工人,一周前左足底被铁钉刺伤,自行涂红药水、包扎,突感胸闷、紧
期货公司应当按照规定()风险准备金,不得挪作他用。A.提取 B.管理
老刘是一位技术经验丰富的工程师,在技术科,每一位科员都认为老刘的工作相当出色。不
最新回复
(
0
)