首页
登录
职称英语
Do you agree or disagree with the following statement?It is better to use your
Do you agree or disagree with the following statement?It is better to use your
游客
2025-02-04
9
管理
问题
Do you agree or disagree with the following statement?
It is better to use your own knowledge and experience to solve problems rather than asking others for advice.
Use specific reasons and examples to support your answer. Be sure to use your own words. Do not use memorized examples.
选项
答案
People encounter difficulties and problems all the time. Some people incline to use their own knowledge and experience to solve problems while others prefer to ask people for advice. Speaking personally, I agree with the statement proposed in the question that it is better to rely on oneself than asking for help from others. I have the following reasons.
Firstly, using one’s knowledge and experience to solve problems will improve one’s ability of problem-solving. Learning is usually most effective if it is related to solving some problems, so problems are actually opportunities for one to promote his or her ability. lf one always solicits help from others when a problem occurs, he or she is wasting this precious opportunity to learn something and may thus still need to turn to others for help next time. Secondly, using one’s knowledge and experience is also the most reliable way to address a problem. Others may not always be available; therefore, the expertise or experience one has is always the only thing that he or she can count on. For instance, if you are travelling in a foreign country where you might have an eight-hour time difference with your family and friends, you will have to cope with your problems by yourself because they are not always there to help. This point concerns me greatly because I will be studying in a different country very soon, by which time, I hope, I will have learned to deal with problems on my own rather than always seeking help.
Of course, it is not realistic to totally depend on oneself and require no help from others. Other people may possess quite different expertise and experience from yours. Therefore, they may be able to provide different perspectives on and effective solutions to the problems. I do not deny the benefits of asking for advice. However, even if you decides to find help and advice, still you should first make full use of your own resources. If you realize that your experience and knowledge does not support yourself in coming up with a satisfactory answer, you can consider help from others. But it is equally important that you learn to adapt the advice according to your own situation instead of blindly following other people’s suggestions.
解析
第1段:引入话题,并表明自己的观点。第一句引入话题,第二句改写题干信息。提出自己的观点:依靠自己解决问题比寻求别人帮助要好。
第2段:主要是介绍选择这一立场的原因。提出第一个原因:提高自己的能力,说明为什么自己动手解决问题可以提高自己的能力。从反面论述总找别人帮忙的坏处,提出第二个原因:依赖自己的专业知识和经验更加可靠,用secondly作为连接手段。补充解释为什么说自己是最可靠的:因为别人不总是有空帮忙。最后将这个例子与自己的情况相结合,增加自己观点的说服力。
第3段:从另一方的立场来谈自己的选择。肯定对方立场也是有一定好处的,短语Of course用来作为一个自然的让步过渡。具体说明对方立场的好处,并肯定其合理性。后话锋一转,委婉地重申自己的立场,并作进一步陈述。提出建议:即使求助他人,也要把握好建议是否适合自身情况。这样的总结显得更加客观和有说服力。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3942146.html
相关试题推荐
Doyouagreeordisagreewiththefollowingstatement?Itisbettertobeamembe
Doyouagreeordisagreewiththefollowingstatement?Technologyhasmadethewo
Doyouagreeordisagreewiththefollowingstatement?Thebestwaytotravelis
Doyouagreeordisagreewiththefollowingstatement?Peopleareneversatisfied
Doyouagreeordisagreewiththefollowingstatement?Azoohasnousefulpurpos
Doyouagreeordisagreewiththefollowingstatement?Childrenshouldbeginlear
Doyouagreeordisagreewiththefollowingstatement?Itismoreimportantfors
Doyouagreeordisagreewiththefollowingstatement?Gamesareasimportantfor
Doyouagreeordisagreewiththefollowingstatement?Dancingplaysanimportant
Doyouagreeordisagreewiththefollowingstatement?Aperson’schildhoodyears
随机试题
Thepayrollregisterconstitutesthetreasurerdepartment’sauthoritytopay
Moreandmorecompaniescompetetoprovideloanstostudentsfor______.[br]Wh
Theprofessorwantsthework(do)______withgreatcare.tobedone词do之间是逻辑上的动宾
职业是人们从事作为自己主要生活来源的有报酬的劳动。( )
影响消费者购买行为的因素中,相关群体包括( )。A.名人群体 B.社会群体
各级别轿车历年销售份额(%) 因1.6升购置税调整,A级型车市场从2008
简述斯宾塞的知识价值论。
按照理财顾问业务的客户管理要求,下列关于客户实行分层管理的表述,错误的是( )
《民法典》规定了不动产登记制度。下列关于各种登记的说法中,正确的是()A.预告
患者,男,50岁。1年来头晕、乏力,半月来加重伴心悸、纳差、恶心,血压增高为16
最新回复
(
0
)