首页
登录
职称英语
A nationwide ban on single-use plastic products was enforced in India this week.
A nationwide ban on single-use plastic products was enforced in India this week.
游客
2025-01-25
40
管理
问题
A nationwide ban on single-use plastic products was enforced in India this week.
In India, a nationwide ban on single-use plastic products went into effect this week.
Indian Prime Minister Narendra Modi has said his government’s goal is to make India completely free of single-use plastics by 2022. Single-use plastics are products designed to be used only once and then thrown away. These include plastic bags and products used for eating and drinking.
As the country prepares for the new rules, one Indian state is looking back on its decision to ban plastic bags 21 years ago.
The state of Sikkim, in India’s northeast, launched the ban in 1998. State officials took the action after heavy rain caused several major landslides in the area. Experts partly blamed plastic waste for blocking systems that carry away rainwater.
People living in the state say major education campaigns and enforcement measures got citizens to accept the plastic bag ban.
Priyadarshinee Shrestha is a team leader with the World Wildlife Fund in Sikkim. She told VOA there was "a lot of policing" during the first days of the ban. "There were fines if people were caught carrying plastic bags," Shrestha said.
Prabha Sherpa sells products in a store in the state capital, Gangtok. She told VOA that major public education campaigns were very helpful in turning people against plastic bag use.
She says she remembers young children explaining to her that they had been taught at school about the environmental harms of plastic. Dealing with the material is particularly a problem in Sikkim, where Himalayan mountainsides leave limited space for waste dumps.
"We stopped using it happily because we understood that it is good for us," Prabha Sherpa said. She added that many people have willingly followed the plastic bag ban.
Most people shopping at the city’s main vegetable market bring their own cloth bags to collect their goods. Restaurants in the area serve food on plates made of paper or plant material instead of plastic.
Some believe Sikkim’s small size—with just over 600,000 people—helped make the campaign a success. Studies in recent years by environmental groups found that the bag ban was more successful in Gangtok and nearby towns than in outlying areas.
Environmental groups say that while the state’s plastic bag ban has generally worked well, other plastics remain a problem. Among those still commonly seen are polypropylene bags, which look like cloth but are made of plastic. A lot of plastic material is used in single-use food packaging also. In addition, tens of thousands of visitors to the state leave behind thousands of empty plastic water bottles.
Rajendra Gurung is head of the Ecotourism and Conservation Society of Sikkim. He told VOA it is a difficult problem because "plastic is so omnipresent." His organization has called on companies to create environment-friendly water containers but he says "that is not happening."
Some communities are taking action. In the northern village of Lachen, visitors are banned from bringing in plastic bottles or leaving plastic waste. Many tourists learn about the ban from local taxi drivers. The community-driven project came about as the result of a clean-up organized by volunteer groups.
选项
A、正确
B、错误
答案
A
解析
原文说:In India,a nationwide ban on single-use plastic products went into effect this week.也就是说,从本周开始,印度全国禁止使用一次性塑料制品,因此,是正确的。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3927904.html
相关试题推荐
Accordingtothespeaker,howmanypoundsofthebeefproductswererecalledon
Wheredoesmostoceanplasticcomefrom?A、Industrialwastesources.B、Household
Howmanymetrictonsofplasticpourintotheoceanseveryyear?[originaltext]
Thestate’splasticbagbanwas100%successful.A、正确B、错误B原文说:Environmentgroup
Peoplewerefinedforcarryingplasticbagsatfirst.A、正确B、错误A原文说:Thereweref
Educationcampaignsalonegotcitizenstoaccepttheplasticbagban.A、正确B、错误B
Plasticwastecouldblocksystemsthatcarryawayrainwater.A、正确B、错误A原文说:Exper
OneIndianstatebannedplasticbags21yearsago.A、正确B、错误A原文说:Asthecountry
Anationwidebanonsingle-useplasticproductswasenforcedinIndiathisweek.
Tofuandahostofotherproductsmadefromthemightysoybeanarepushingaside
随机试题
[originaltext]M:CanIhelpyou?W:Yes,[8]Iamlookingforanapartmentinth
以下选项中属于受保护的集成电路布图设计专有权的保护条件是()A.应具备一定思想
拔牙的术中并发症不包括A.神经损伤 B.软组织损伤 C.骨组织损伤 D.干
下列哪一种符合泄泻食滞肠胃证的特点A、完谷不化 B、泄泻清稀 C、泻下如
A.川芎B.砂仁C.鲜生地D.乳香E.硼砂易出现潮解溶化的是
高度怀疑结核病的患儿,"OT"试验试液浓度宜采用A.1:10000 B.1:1
“了解客户”是银行依法承担的一项法定义务。银行从业人员在办理相关业务时必须遵循(
如何提高知识直观的效果?
30岁,农民,头昏乏力,粪中钩虫卵(+++),血红蛋白60g/L,诊断:钩虫感染
目标市场的策略中,降低了营销成本,节省了促销费用,但长期使用会导致一部分需求得不
最新回复
(
0
)