首页
登录
职称英语
When young people who want to be journalists ask me what subject they shoul
When young people who want to be journalists ask me what subject they shoul
游客
2024-10-30
57
管理
问题
When young people who want to be journalists ask me what subject they should study after leaving school, I tell them: "Anything except journalism or media studies."
Most veterans of my trade would say the same. It is practical advice. For obvious reasons, newspaper editors like to employ people who can bring something other than a knowledge of the media to the party that we call our work.
On The Daily Telegraph, for example, the editor of London Spy is a theologian by academic training. The obituaries editor is a philosopher. The editor of our student magazine, Juice, studied physics. As for myself, I read history, ancient and modern, at the taxpayer’s expense.
I am not sure what Charles Clarke, the Education Secretary, would make of all this. If I understand him correctly, he would think that the public money spent on teaching this huge range of disciplines to the staff of The Daily Telegraph was pretty much wasted. The only academic course of which he would wholeheartedly approve in the list above would be physics -- but then again, he would probably think it a terrible Waste that Simon Hogg chose to edit Juice instead of designing aero planes or building nuclear reactors. By that, he seems to mean that everything taught at the public expense should have a direct, practical application that will benefit society and the economy.
It is extremely alarming that the man in charge of Britain’s education system should think in this narrowminded, half-witted way. The truth, of course, is that all academic disciplines benefit society and the economy, whether in a direct and obvious way or not. They teach students to think -- to process information and to distinguish between what is important and unimportant, true and untrue. Above all, a country in which academic research and intelligent ideas are allowed to flourish is clearly a much more interesting, stimulating and enjoyable place than one without "ornaments", in which money and usefulness are all that count.
Mr. Clarke certainly has a point when he says that much of what is taught in Britain’s universities is useless. But it is useless for a far more serious reason than that it lacks any obvious economic utility. As the extraordinarily high drop-out rate testifies, it is useless because it fails the first test of university teaching--that it should stimulate the interest of those being taught. When students themselves think that their courses are a waste of time and money, then a waste they are.
The answer is not to cut off state funding for the humanities. It is to offer short, no-nonsense vocational courses to those who want to learn a trade, and reserve university places for those who want to pursue an academic discipline. By this means, a great deal of wasted money could be saved and all students--the academic and the not-so-academic—would benefit. What Mr. Clarke seems to be proposing instead is an act of cultural vandalism that would rob Britain of all claim to be called a civilized country. [br] Charles Clarke as described in the passage would probably agree that ______.
选项
A、people should choose their jobs according to their majors at college
B、physics should be the topmost choice of disciplines for prospective journalists
C、the Daily Telegraph is poorly staffed and needs rearrangement
D、there is no reason for the state to pay for subjects of higher education
答案
A
解析
推理判断题。根据作者对查尔斯·克拉克的理解,后者会认为花在《每日电讯报》编辑身上的学习各种学科的钱是极大的浪费。也就可以推理为,他会认为神学家本该去做神职工作,学物理的就应该去设计飞机或是核反应堆,否则不是白学那个专业了吗?因此A (人们应该按照大学所学的专业选择工作)是对的。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3823300.html
相关试题推荐
It’seasytotellpeopletomakeexercisepartoftheirdailyroutine.It’s
It’seasytotellpeopletomakeexercisepartoftheirdailyroutine.It’s
It’seasytotellpeopletomakeexercisepartoftheirdailyroutine.It’s
Howmanypeoplediedintheaccident?[br][originaltext]Apassengerjetli
Howmanypeoplediedintheaccident?[originaltext]Apassengerjetlinerca
Howdowegetmoreyoungpeopletoincreasetheirconsumptionofiron-rich
Howdowegetmoreyoungpeopletoincreasetheirconsumptionofiron-rich
Whenyoungpeoplewhowanttobejournalistsaskmewhatsubjecttheyshoul
Whenyoungpeoplewhowanttobejournalistsaskmewhatsubjecttheyshoul
Themerefact______mostpeoplebelievenuclearwarswouldbemadnessdoesn’tm
随机试题
What’sthetimenow?[br][originaltext]M:Whenisthemoviesupposedtostart
I’llwritebackassoonasI______yourletter.A、willgetB、getC、havegotBas引
Thedifferencebetweenaliquidandagasisobvious【C1】______theconditions
A.莱菔子 B.麦芽 C.山楂 D.鸡内金 E.神曲食积兼肝郁气滞,宜选
负责提出工程竣工验收报告并向竣工备案部门备案的单位是()。A.施工单位
第一个系统论述教育心理学并被称为“现代教育心理学之父”的心理学家是( )A.巴
DNA复制延长过程中,引物的生成需要下列哪种或哪些酶的参与? A.解螺旋酶
石灰是一种常用的建筑材料,下列关于其性能的说法正确的是()。A.石灰是一种硬化
下列属于建设单位对于建设工程档案管理的职责的有( )。A.按照施工合同的约定,
某施工机械的时间定额为0.391台班/100m3,与之配合的工人小组有4人,则该
最新回复
(
0
)