首页
登录
职称英语
In 30 years, your shoes will be smarter than you. That’s not meant to be an
In 30 years, your shoes will be smarter than you. That’s not meant to be an
游客
2024-03-08
68
管理
问题
In 30 years, your shoes will be smarter than you. That’s not meant to be an insult but rather what Masayoshi Son believes will be the case as robots outnumber humans and exceed their intelligence in just three decades. " One of the chips in our shoes in the next 30 years will be smarter than our brain. We will be less than our shoes. And we are stepping on them," the chairman and CEO of Japan’s SoftBank Group chuckled.
Son was talking up the concept of "singularity (奇点,奇异)," that is when the artificial intelligence built into computers, connected Internet of Things objects and the cloud will surpass that of the human brain.
As robots gain that same level of intelligence, the societal impact is likely to be profound. Dallas Mavericks owner Mark Cuban recently tweeted that "Automation is going to cause unemployment and we need to prepare for it. " And Microsoft co-founder Bill Gates recently said in an interview that robots that take over a job formerly done by a real live person should be taxed at the same level as that human.
Softbank’s Son notes that today, an average IQ for a person is around 100. If you’re an Einstein or Da Vinci your IQ is around 200 marks, and you’re considered a genius. In contrast, Son believes Al-infused (灌输,充满) computers will eventually have an IQ of 10,000. " This burst of superintelligence," he says, "is going to become a reality. " And this intelligence will make its way into all sorts of IOT devices, robots, cars and up in the cloud.
According to Son, a population of smart robots will exceed the population of mankind over this 30-year timeframe. Such brainy robots will make up all sizes and shapes. Some will fly, some will swim, some will have two legs, some will have hundreds of legs.
SoftBank is also spending a lot of time focused on security. There were 128 billion cyberattacks last year, 4.5 times the year before. "The number (of hacks) is exponentially (以指数方式) growing, so we have to be very careful," Son says. He played a video during his remarks demonstrating how hackers could steer a connected vehicle or prevent the brakes from working. To combat such threats, the company recently announced that it is putting new encrypted (编码,加密) security features into the microcontroller chips that go into cars and IOT devices.
Some scholars at Oxford came up with 12 risks mat threaten human intelligence, such things as nuclear war, global pandemics (流行病) and so forth. Artificial intelligence made the list too. But AI can also be the solution for the other crises, Son says. "If we misuse it, it’s a risk. If we use it in good spirit, it will be our partner for a better life. " [br] What may be the main theme of this passage?
选项
A、Shoes will become much smarter in a short period.
B、AI may reduce the risks posed by human activities.
C、The development of AI may trigger new social risks,
D、Robots will overall surpass humans in 30 years.
答案
D
解析
本题考查文章主旨思想,需综合各段主要信息作答主旨大意题。文章第一段就指出我们的鞋子在30年内就会比我们更加聪明,但鞋子只是个引子;从第二段起,作者就借软银集团主席之口,介绍人工智能的概念、社会影响、发展现状、未来趋势以及可能存在的问题。作者在第一段就明确指出机器人在30年内就会在数量和智商方面全面超越人类,而随后的第四、五段中也强调了这一概念,可见这就是作者要强调的主旨,故答案为D)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3515008.html
相关试题推荐
Citiesaregettingsmarter,embeddedwithmoreInternet-connecteddevicesth
Citiesaregettingsmarter,embeddedwithmoreInternet-connecteddevicesth
Citiesaregettingsmarter,embeddedwithmoreInternet-connecteddevicesth
Citiesaregettingsmarter,embeddedwithmoreInternet-connecteddevicesth
In30years,yourshoeswillbesmarterthanyou.That’snotmeanttobean
In30years,yourshoeswillbesmarterthanyou.That’snotmeanttobean
Citiesaregettingsmarter,embeddedwithmoreInternet-connecteddevicesth
Citiesaregettingsmarter,embeddedwithmoreInternet-connecteddevicesth
Citiesaregettingsmarter,embeddedwithmoreInternet-connecteddevicesth
Citiesaregettingsmarter,embeddedwithmoreInternet-connecteddevicesth
随机试题
Thevitaminsnecessaryforahealthybodyarenormallysuppliedbyagoodmi
Themother,aswellashertwodaughters,______tothetheatrewithsomefriend
泊珍到偏远小镇的育幼院把生在那里养到1岁的孩子接回来。但泊珍看他第一眼,仿似一声雷劈头而来。令她晕头胀脑,这1岁的孩子脸型长得如此熟悉,她心里的第一道声
[originaltext]W:Didyourpicturesofthenightviewcomeout?M:ActuallyIra
《中共中央、国务院关于深化体制机制改革加快实施创新驱动发展战略的若干意见》强调,
()是为投资额较大的个人投资者和机构投资者提供的最具个性化的服务。A.电话
制定薪酬计划的方法包括( )。A.从下而上法 B.从上而下法 C.由内到外
(2020年真题)经营连锁超市的茂林公司为了改善内部管理,开展了顾客满意度调查
吊装载荷包括()。A.吊车臂重 B.设备重量 C.起重索具重量 D.吊具重
下列哪项不是普萘洛尔的作用A.降低眼内压作用 B.抗血小板聚集作用 C.内在
最新回复
(
0
)