首页
登录
职称英语
What can we infer from this passage? [br] [originaltext] The suicide rate in
What can we infer from this passage? [br] [originaltext] The suicide rate in
游客
2023-12-28
23
管理
问题
What can we infer from this passage? [br]
The suicide rate in America is up to 18% since 2000. This is not merely a tragedy; it matters politically, too. The rise is largely among white, middle-aged, poorly educated men in areas that were left behind by booms and crushed by busts. Their deaths are a symptom of troubles and those troubles should not be ignored.
Nonetheless, beyond America’s gloomy trend is a more optimistic story: that at a global level, suicide is down by 29% since 2000. As a result, 2. 8m lives have been saved in that time — three times as many as have been killed in battle. There is no one reason. It is happening at different rates among different groups in different places. But the decline is particularly notable among three sets of people.
One is young women in China and India. In most of the world, older people kill themselves more often than the young, and men more than women. But in China and India, young women have been unusually prone to suicide. That is decreasingly the case. Another group is middle-aged men in Russia. After the collapse of the Soviet Union, alcoholism and suicide rocketed among them. Both have now receded. A third category is old people all around the world. The suicide rate among the elderly remains, on average, higher than among the rest of the population, but has also fallen faster since 2000 than among other groups.
Why are these people now less likely to take their own lives? Urbanization and greater freedom have helped. As people move to cities and the grip of tradition loosens, women have more choice about whom they marry or live with, making life more bearable. Leaving the village helps in another way, too. Because farming involves killing things, rural folk are likelier to have the means to kill themselves — guns, pesticides — to hand.
Social stability is also a factor. As economic crises recede and employment rises, so suicide tends to ebb. And falling poverty rates among the old, which have declined faster than among other groups globally, are reckoned to have contributed to the drop in the number of elderly suicides.
Efforts to curb access to the means to kill oneself can help, too. Suicide is surprisingly impulsive. Of 515 people who had survived the leap from San Francisco’s Golden Gate Bridge between 1937 and 1971, 94% were still alive in 1978 — which suggests that a suicide postponed is likely to be a suicide prevented.
选项
A、Suicide can be prevented.
B、Suicide is surprisingly impulsive.
C、We should save more people when they attempt to suicide.
D、In fact, these people didn’t want to kill themselves, and they did that just for fun.
答案
B
解析
文章大意理解题。根据文中前面所提到的“Efforts to curb access to the means to kill oneself can help,too.Suicide is surprisingly impulsive”,意为选择自杀只是一时冲动,而且从后文“which suggests that a suicide postponed is likely to be a suicide prevented”也可得知,推迟自杀就是阻止自杀,更能表明自杀只是一时冲动。A和C选项均可以表达作者的观点,但并不是作者举这一例子的目的,与问题无关。D选项说“这些人并不是真正想自杀,只是为了好玩”更是与文章毫无关系。故选B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3313866.html
相关试题推荐
[originaltext]女士们、先生们!这是我第三次访问非洲。非洲自然资源丰富,发展潜力巨大。尽管经历了数百年的殖民统治和掠夺,尽管现在还面临着不
[originaltext]文化遗产是人类文明的重要载体,是人类发展的历史见证,不仅反映出人类改造自然、进化自己的艰苦卓绝的经历,又展现出人类创造文明辉
[originaltext]Iamdelightedthatweareonceagaincelebratingtheachievem
[originaltext]A:您好!怀特先生。我叫夏征,是天明电机进口公司的副总经理。虽然这是我们首次见面,但在过去的函电往来中,我经常见到您的名字,久仰了
[originaltext]过去的一年,对中国人民来说是很不寻常的一年,是改革开放和社会主义现代化建设取得显著成就的一年。经济快速发展。国内生产总值比上
[originaltext]A:今天,我们非常高兴地欢迎“神舟六号”载人航天代表团以及各位航天科学家来与我们见面。B:Well,thetwoChines
InterpretthefollowingpassagefromChineseintoEnglish.Startinterpretingat
InterpretthefollowingpassagefromEnglishintoChinese.Startinterpretingat
InterpretthefollowingpassagefromChineseintoEnglish.Startinterpretingat
InterpretthefollowingpassagefromChineseintoEnglish.Startinterpretingat
随机试题
InSeptember,inBritain,youmayseealotofbirds【C1】______onroofsand
Touriststotheinternationaltradefairmustshow______avaliddriver’slicen
Whiletheworld’sflufightershaveconcentratedoncounteringtheH1N1swin
[originaltext]W:I’dappreciateyourprofessionalopinion.DoyouthinkthatI
Educationistheprocessoflearningandknowing,whichisnotrestrictedt
A.x2+cosy B.x2-cosy C.x2+cosy+1 D.x2-
已知函数f()、g()的定义如下所示,执行表达式"x=f(5)"的运算时,若函数
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性: A.如
基金评级要侧重基金的长期评级,从海外成熟市场的经验看,判断基金业绩优劣的时间跨度
在进口货物成交过程中,卖方付给进口人的正常回扣,在计算进口货物完税价格时不得从成
最新回复
(
0
)