首页
登录
职称英语
Pundits who want to sound judicious are fond of warning against generalizing.
Pundits who want to sound judicious are fond of warning against generalizing.
游客
2023-12-18
30
管理
问题
Pundits who want to sound judicious are fond of warning against generalizing. Each country is different, they say, and no one story fits all of Asia. This is, of course, silly, all of these economies plunged into economic crisis within a few months of each other, so they must have had something in common.
In fact, the logic of catastrophe was pretty much the same in Thailand, Malaysia, Indonesia and South Korea. (Japan is a very different story. ) In each case investors--mainly, but not entirely, foreign banks who had made short-term loans--all tried to pull their money out at the same time. The result was a combined banking and currency crisis, a banking crisis because no bank can convert all its assets into cash on short notice, a currency crisis because panicked investors were trying not only to convert long-term assets into cash, but to convert baht or rupiah into dollars. In the face of the stampede, governments had no good options. If they let their currencies plunge, inflation would soar and companies that had borrowed in dollars would go bankrupt; if they tried to support their currencies by pushing up interest rates, the same firms would probably go bust from the combination of debt burden and recession. In practice, countries split the difference--and paid a heavy price regardless.
Was the crisis a punishment for bad economic management? Like most cliches, the catchphrase "crony capitalism" has prospered because it gets at something real: excessively cozy relationships between government and business really did lead to a lot of bad investments. The still primitive financial structure of Asian business also made the economies peculiarly vulnerable to a loss of confidence. But the punishment was surely disproportionate to the crime, and many investments that look foolish in retrospect seemed sensible at the time.
Given that there were no good policy options, was the policy response mainly on the right track? There was frantic blame-shifting when everything in Asia seemed to be going wrong; now there is a race to claim credit when some things have started to go right. The International Monetary Fund points to Korea’s recovery--and more generally to the fact that the sky didn’t fall after all--as proof that its policy recommendations were right. Never mind that other IMF clients have done far worse, and that the economy of Malaysia---which refused IMF help, and horrified respectable opinion by imposing capital controls---also seems to be on the mend. Malaysia’s Prime Minister, by contrast, claims full credit for any good news--even though neighbouring economies also seem to have bottomed out.
The truth is that an observer without any ax to grind would probably conclude that none of the policies adopted either on or in defiance of the IMF’s advice made much difference either way. Budget policies, interest rate policies, banking reform--whatever countries tried, just about all the capital that could flee, did. And when there was no more money to run, the natural recuperative powers of the economies finally began to prevail. At best, the money doctors who purported to offer cures provided a helpful bedside manner; at worst, they were like medieval physicians who prescribed bleeding as a remedy for all ills.
Will the patients stage a full recovery? It depends on exactly what you mean by "full". South Korea’s industrial production is already above its pre-crisis level; but in the spring of 1997 anyone who had predicted zero growth in Korean industry over the next two years would have been regarded as a reckless doomsayer. So if by recovery you mean not just a return to growth, but one that brings the region’s performance back to something like what people used to regard as the Asian norm, they have a long way to go. [br] According to the passage, which of the following is NOT the writer’s opinion?
选项
A、Countries paid a heavy price for whichever measure taken.
B、Countries all found themselves in an economic dilemma.
C、Withdrawal of foreign capital resulted in the crisis.
D、Most governments chose one of the two options.
答案
D
解析
根据第二段中的“In the face of the stampede, governments had no good options.”,便可知政府没有什么选择,因此[D]不是作者的观点,因而是正确答案。根据第二段中最后一句“In practice, countries split the difference--and paid a heavy price regardless.”,可以排除[A]和[B]。根据第二段中的“all (investors) tried to pull their money out at the same time. The result was a combined banking and currency crisis”,可以排除[C]。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3284460.html
相关试题推荐
ThefollowingareallspecificmeasurestoguardagainstinjurieswiththeEXCEP
ThefollowingareallspecificmeasurestoguardagainstinjurieswiththeEXCEP
Cooperationistheonlysafeguardwehaveagainstthedevelopmentofneurotic
Cooperationistheonlysafeguardwehaveagainstthedevelopmentofneurotic
1 It’sbeen40yearssincethesurgeongeneralissuedthefirstreportwarning
1 It’sbeen40yearssincethesurgeongeneralissuedthefirstreportwarning
1 It’sbeen40yearssincethesurgeongeneralissuedthefirstreportwarning
1 It’sbeen40yearssincethesurgeongeneralissuedthefirstreportwarning
Modernlinguistics,asagainsttraditionalgrammar,is___________.A、descriptive
[originaltext]ThedollardippedagainsttheeuroandtheyenonMondayinth
随机试题
Individualsareincreasinglybeingaskedtotakeonsoleresponsibility—and
ApplicationsoutsidetheEarth’satmosphereareclearlyagoodfitforrob
Severalyears’serviceinthearmywillmakeamanofFred.在部队服役几年会使弗雷德成为一名真正的男子
Itisreportedthatthepolice______thecase.A、islookingonB、arelookingint
()是客户对检验检测机构出具的检验检测数据和结果提出书面异议。A.投诉
肺气肿时,心脏浊音界的改变多为A.心浊音界向左扩大 B.心浊音界缩小 C
不属于麻醉前给药的药物是A.氯丙嗪B.苯巴比妥C.地西泮D.阿托品E.哌替啶
根据案例材料,回答题 求助者一般资料:小青,女孩,13岁,六年级学生,性格内向
应通风干燥,防蛀贮存的中药是A.生姜 B.葛根 C.连翘 D.龙胆 E.
机场围界报警系统的前端探测系统由报警处理器和()组成。A.探测感应设备 B.
最新回复
(
0
)