首页
登录
学历类
Text 2 For years,studies have found that
Text 2 For years,studies have found that
admin
2022-08-02
39
问题
Text 2 For years,studies have found that first-generation college students—those who do not havea parent with a college degree—lag other students on a range of education achievement factors.Their grades are lower and their dropout rates are higher.But since such students are most likely to advance economically if they succeed in higher education,colleges and universities have pushed for decades to recruit more of them.This has created“a paradox”in that recruiting first-generation students,but then watching many of them fail,means that higher education has“continued to reproduce and widen,rather than close”an achievement gap based on social class,according to the depressing beginning of a paper forthcoming in the journalPsychological Science.But the article is actually quite optimistic,as it outlines a potential solution to this problem,suggesting that an approach(which involves a one-hour,next-to-no-cost program)can close 63 percent of the achievement gap(measured by such factors as grades)between first-generation and other students.The authors of the paper are from different universities,and their findings are based on a study involving 147 students(who completed the project)at an unnamed private university.First generation was defined as not having a parent with a four-year college degree.Most of the first-generation students(59.1 percent)were recipients of Pell Grants,a federal grant for undergraduates with financial need,while this was true only for 8.6 percent of the students with at least one parent with a four-year degree.Their thesis—that a relatively modest intervention could have a big impact—was based on the view that first-generation students may be most lacking not in potential but in practical knowledge about how to deal with the issues that face most college students.They cite past research by several authors to show that this is the gap that must be narrowed to close the achievement gap.Many first-generation students“struggle to navigate the middle-class culture of higher education,learn the‘rules of the game,’and take advantage of college resources,”they write.And this becomes more of a problem when colleges don’t talk about the class advantages and disadvantages of different groups of students.“Because US colleges and universities seldom acknowledge how social class can affect students’educational experiences,many first-generation students lack sight about why they are struggling and do not understand how students‘like them’can improve.”The authors of the paper believe that firstgeneration students_____A.are actually indifferent to the achievement gapB.can have a potential influence on other studentsC.may lack opportunities to apply for research projectsD.are inexperienced in handling their issues at college
选项
A.are actually indifferent to the achievement gap
B.can have a potential influence on other students
C.may lack opportunities to apply for research projects
D.are inexperienced in handling their issues at college
答案
D
解析
细节题【命题思路】这是一细节题。主要考查考生准确借助题干关键信息定位,并准确划分和把握定位信息的能力。【直击答案】根据题干关键词“the authors of the paper”定位到第四段第一句“Their thesis…that face most college students”处。这句话中明确说到“初代”学生缺乏的不是潜能,而是处理学校问题的实际经验。D项与此信息属于同义替换,其中“are inexperienced”与原文的“lacking in practical knowledge”对应,“handling their issues”对应“how to deal with the issues”,“at college”与“that face most college students”对应。【干扰排除】A项、B项、C项都属于无中生有,故排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/xueli/2699993.html
本试题收录于:
英语二研究生题库研究生入学分类
英语二研究生
研究生入学
相关试题推荐
Text2Foryears,studieshavefoundthat
Text2Foryears,studieshavefoundthat
Text2Foryears,studieshavefoundthat
Text2Foryears,studieshavefoundthat
Text2Foryears,studieshavefoundthat
Studiesshowthatsocialengagementiso
随机试题
WhatisPET?TheCambridgePreliminary(预备的)EnglishTest(PET)isthesecond
Itseemsnecessarythatpopulationgrowth______(每隔一段时期调查一次).(should)besurveyed
MayraAvilaislookingforwardtoherhighschoolprom(毕业舞会).Avila,18,the
交通行业标准《公路桥梁板式橡胶支座》规定:盆式橡胶支座设计竖向转动焦度应不小于(
一宗地分割为数宗地后,各分割宗地面积之和与原宗地面积差值在规定限差内时,差值按(
房地产经纪业是()的行业。A.知识密集和资金密集 B.资金密集和劳动密集
如果某种商品供给曲线的斜率为正,在其他条件不变的情况下,该商品价格上升将导致(
天然麝香的香气成分是A.麝香酮 B.麝香吡啶 C.降麝香酮 D.羟基麝香吡
女性,40岁,发现高血压3年,血压经常维持在180/100mmHg,伴口干、多尿
下列关于企业法人与项目经理部的描述,错误的有()。A.在建设工程中,施工单位、
最新回复
(
0
)