首页
登录
职称英语
If a new charter of the rights of people (in the First World, or North, or wh
If a new charter of the rights of people (in the First World, or North, or wh
游客
2025-05-09
28
管理
问题
If a new charter of the rights of people (in the First World, or North, or whatever you like to call the part where people to not on the whole starve) were to be drawn up, there is no doubt that the right to be a tourist, to go to a Spanish beach or to visit places endorsed as being of cultural or scenic interest, would be prominent among its clauses. The mythology of tourism is that of the idyll--of outdoor pleasures, eating, drinking and love-making with neither hangover nor remorse. But whereas the ancient poets knew that idylls were an art form, modern tourists are persuaded to believe that they can be bought for the price of a plane ticket and a hotel room. So it is not surprising that so many tourists look bewildered, dazed, even at times despondent.
They are exchanging the comforts of home, where a particular way of living has been laboriously and lovingly created, for the uncertainty of existence in a foreign place, the soullessness of hotels, the wear and tear of constant travel. To be translated suddenly into an unfamiliar environment is an alienating experience, if not an unpleasant trauma.
Another reason why tourists in reality do not look as happy as the smiliing figures in the brochures is that the activities open to them, far from liberating, are both limited and unbalanced. Lying on a beach and visiting museums may be fine in their different ways, but to do either continuously for days on end must constitute a kind of hell.
The strongest arguments against tourism, however, are based on the damage it does to the countries which are toured against rather than those which tour. The most striking examples are in the "Third World". Cultures which have survived centuries of armed assault have not been able to resist this more insidious form of colonization: the dollar is mightier than the sword.
Physical environment and culture may suffer, but the apologists for tourism argue that great economic benefits are produced. This is not the case. At least in Third World countries, most of the foreign money brought in goes straight out again, via the foreign-owned companies which exploit tourism. The jobs created by tourism are for the most part menial and low-paid. In the long term, above all, the effect of reliance on tourism must be to reduce a country to a servile, parasitical condition, selling its past and its image to richer, more dynamic people who are in control of their destiny, and in the end, that of the country they are visiting. [br] The essential argument in this article is that ______.
选项
A、tourism makes people unhappy and ruins whole cultures
B、tourist agencies should do more to promote tourism at home
C、tourists are exploited by both travel organizations and tourist countries
D、the tourist industry is not yet able to meet the demands of today’s tourists
答案
A
解析
本文的基本论点是旅游使人没有幸福感,并对一些文化造成损害。第二段和第三段主要讲旅游给人带来的不幸,第四段和第五段主要讲旅游对文化造成的损害。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4069048.html
相关试题推荐
Peopleofallcountriesareexpectedto______theprinciplesoftheUnitedNati
ThesepeopleactivelytrytowhattheybelievetobebadEnglishandassiduously
Nowadays,withplentifuliceandelectricchurning,fewpeoplerecallthesha
Nowadays,withplentifuliceandelectricchurning,fewpeoplerecallthesha
Nowadays,withplentifuliceandelectricchurning,fewpeoplerecallthesha
Nowadays,withplentifuliceandelectricchurning,fewpeoplerecallthesha
Thelocalpeoplecouldhardlythinkofanygoodwayto______povertytheyhade
Awardsprovidea(n)______foryoungpeopletoimprovetheirskills.A、incentive
71.Scienceisoftenhardtoread.Mostpeopleassumethatitsdifficultiesa
71.Scienceisoftenhardtoread.Mostpeopleassumethatitsdifficultiesa
随机试题
Ididn’tsleepwellbecausethetapinthebathroomwas______.A、drainingB、drop
Check-inRequirementsPassengersandtheirbaggagemustbecheckedinatlea
患者女,65岁,近半年反复出现头痛头晕,今晨在突然转头时感眩晕耳鸣,恶心呕吐,摔
女性,20岁,腹泻2个月,每日4~5次。粪便呈暗红色,有粪质带血或粘液,有腥臭味
小张硕士毕业后,准备前往美国自费攻读博士学位。在他取得前往美国的入境签证之前,他
下列说法错误的是()A.震颤都是病理性的 B.血压过高和过低都不好 C
已知向量a和b,|a|=3,|b|=2,a⊥b,则(a+2b)(a-b)的值是
下列各项中,不符合内部牵制的要求的是()。A、出纳人员管票据 B、出纳人员
学校德育的功能有()。 A.社会性功能B.个体性功能 C.教育性功能D
价差预备费以()为计算基数。A、建筑安装工程费.工程建设其他费之和 B、设备
最新回复
(
0
)