Rain is not what it used to be. A new study reveals that much of the precipi

游客2025-04-02  0

问题     Rain is not what it used to be. A new study reveals that much of the precipitation in Europe contains such high levels of dissolved pesticides that it could be illegal to supply it as drinking water.
    Studies in Switzerland have found that rain is laced with toxic levels of atrazine, alachlor and other commonly used crop sprays. "Drinking water standards are regularly exceeded in rain," says Stephan Muller, a chemist at the Swiss Federal Institute for Environmental Science and Technology in Dubendorf. The chemicals appear to have evaporated from fields and become part of the clouds.
    Both the European Union and Switzerland have set a limit of 100 nanograms for any particular pesticide in a liter of drinking water. But, especially in the first minutes of a heavy storm, rain can contain much more than that.
    In a study to be published by Muller and his colleague Thomas Bucheli in Analytical Chemistry this summer, one sample of rainwater contained almost 4000 nanograms per liter of 2, 4-dinitrophenol, a widely used pesticide. Previously, the authors had shown that in rain samples taken from 41 storms, nine contained more than 100 nanograms of atrazine per liter, one of them around 900 nanograms.
    In the latest study, the highest concentrations of pesticides turned up in the first rain after a long dry spell, particularly when local fields had recently been sprayed. Until now, scientists had assumed that the pesticides only infiltrated groundwater directly from fields.
    Muller warns that the growing practice of using rainwater that falls onto roofs to recharge under — ground water may be adding to the danger. This water often contains dissolved herbicides that had been added to roofing materials, such as bitumen sheets, to prevent vegetation growing. He suggests that the first flush of rain should be diverted into sewers to minimize the pollution of drinking water, which is not usually treated to remove these herbicides and pesticides. [br] Scientists used to hypothesize that______.

选项 A、groundwater was safe for drinking water
B、herbicides and pesticides were harmless
C、pesticides contaminated groundwater exclusively
D、rain would minimize the pollution of drinking water

答案 C

解析 细节题。题干的意思是:科学家过去假设什么?题干那种的used to(过去常常)与倒数第二段中的until now进行了很好的对应,until now后面的句子讲到科学家认为这种雨水只污染地下水。until句型意思是“过去一直这样认为,直到现在”。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4023892.html
最新回复(0)