首页
登录
职称英语
In recent years, lots of big economies have followed America’s lead in tight
In recent years, lots of big economies have followed America’s lead in tight
游客
2025-03-26
19
管理
问题
In recent years, lots of big economies have followed America’s lead in tightening anti-bribery enforcement. It is right that bribery should be punished. The economic effects of illegal profits are startling. Bribery distorts competition and diverts national resources into dishonest officials’ offshore accounts. But the cost and complexity of investigations are spiraling beyond what is reasonable, fed by a hungry "compliance industry" of lawyers who have never seen a local bribery issue that did not call for an exhaustive global review, and by competing prosecutors, who increasingly run overlapping probes in different countries.
To stop a descent into investigative madness, enforcement needs to be reformed in four ways. First, regulators should rein in the excesses of the compliance industry and take into account the cost to firms of sprawling investigations. When firms admit to having uncovered bribery among their managers, regulators expect them to investigate themselves. The authorities should tell them what level of investigation they want so that companies
are not overzealous out of fear of seeming evasive
. This is slowly starting to happen, with officials telling firms they should not "aimlessly boil the ocean."
Second, governments should lower costs by harmonizing anti-bribery laws and improving co-ordination between national probes. The OECD, whose anti-bribery convention has gained wide acceptance, is the natural body to lead this effort.
Third, more cases should go to court. Too often, prosecutors force firms to agree to settlements based on controversial legal theories. Taking such matters to court would have the advantage of establishing clear precedents. When firms are reluctant to go to trial, because they are worried about the financial costs of a criminal charge, the terms of settlements should at least undergo more judicial scrutiny.
Lastly, anti-bribery laws should be amended to offer companies a "compliance defense." If firms can show that they had sound anti-bribery policies, that they were making reasonable efforts to uphold them, that the wrongdoing did not involve senior managers and that they came forward to the authorities promptly, the penalties should be greatly reduced.
Corrosive as bribery is, the response must be proportionate. Investigations that drag on are a waste of management and public resources. The starting-point for up to half of all cases is a firm’s voluntary disclosure, but if costs continue to rise then firms may be more tempted to bury their bad news. Anti-corruption campaigners would have nothing to cheer if the cure ended up being more harmful than the disease. [br] The central idea of the first paragraph is that investigations of bribery are_______.
选项
A、absolutely necessary now
B、too costly and complicated
C、making no sense to businesses
D、becoming increasingly easier
答案
B
解析
文章第一段开头讲了打击行贿的必要性,但从第五句(But)开始,作者指出了调查行贿案件过程中存在的问题,包括费用过高、过于烦琐、小题大做和重复调查。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4013936.html
相关试题推荐
The______ofsuchI.Q.testsfullofquestionsonAmericanculturewasnotques
Therepublicationofthepoet’smostrecentworkswillcertainly______hisnatio
InMicrosoft’slatestattempttoreachouttobloggers,thecompanyrecently
InMicrosoft’slatestattempttoreachouttobloggers,thecompanyrecently
InMicrosoft’slatestattempttoreachouttobloggers,thecompanyrecently
InMicrosoft’slatestattempttoreachouttobloggers,thecompanyrecently
InMicrosoft’slatestattempttoreachouttobloggers,thecompanyrecently
OurculturehascausedmostAmericanstoassumenotonlythatourlanguagei
OurculturehascausedmostAmericanstoassumenotonlythatourlanguagei
Inrecentyearstherehasbeena______increaseinthecostofliving;manyfamil
随机试题
Inmanycountriestoday,lawsprotect(36)______.InIndiatheneedforsuch
Daltonwonderedwhytheheavierandlightergasesintheatmospheredidnotsepa
Itsoundslikeasciencefiction,butresearcherssayit’sascientificfact
Anewstudyhasdrawnableakpictureofculturalinclusivenessreflectedin
Childrenwhostartspeakinglate______.[br]Accordingtothesecondparagraph,
A本题考查的是左边图形中左下角与右下角这两个面的位置关系。两个面的交线为左图中最下侧的水平线,阴影不与此线相交,排除B、C。两个面阴影的顶点不相交,排除D,答案
下列关于施工现场安全技术措施内容描述错误的是( )。 A、材料、机械设备与结
下列关于商业地产项目的表述,错误的是( )。A.商业地产项目是指用于各种零售、
关于顾客满意度绩效指标,下列说法不正确的是()。 A.绩效指标对顾客而言必须
培养真菌常用的培养基是A.巧克力培养基 B.伊红-美蓝培养基 C.亚碲酸钾培
最新回复
(
0
)