首页
登录
职称英语
Isn’t it amazing how one person, sharing one idea, at the right time and place
Isn’t it amazing how one person, sharing one idea, at the right time and place
游客
2024-12-31
27
管理
问题
Isn’t it amazing how one person, sharing one idea, at the right time and place can change the course of your life’s history? This is certainly what happened in my life. When I was 14, I was hitchhiking from Houston, Texas, through El Paso on my way to California. I was following my dream, journeying with the sun. I was a high school dropout with learning disabilities and was set on surfing the biggest waves in the world, first in California and then in Hawaii, where I would later live.
Upon reaching downtown El Paso, I met an old man, a bum, on the street comer. He saw me walking, stopped me and questioned me as I passed by. He asked me if I was running away from home, I suppose because I looked so young. I told him, "Not exactly, sir," since my father had given me a ride to the freeway in Houston and given me his blessings while saying, "It is important to follow your dream and what is in your heart, son."
The bum then asked me if he could buy me a cup of coffee. I told him, "No, sir, but a soda would be great." We walked to a comer malt shop and sat down on a couple of swiveling stools while we enjoyed our drinks.
After conversing for a few minutes, the friendly bum told me to follow him, He told me that he had something grand to show me and share with me. We walked a couple of blocks until we came upon the downtown El Paso Public Library.
We walked up its front steps and stopped at a small information stand. Here the bum spoke to a smiling odl lady, and asked her if she would be kind enough to watch my things for a moment while he and I entered the library. I left my belongings with this grandmotherly figure and entered into this magnificent hall of learning.
The bum first led me to a table and asked me to sit down and wait for a moment while he looked for something special amongst the shelves. A few moments later, he returned with a couple of old books under his arms and set them on the table. He then sat down beside me and spoke. He started with a few statements that were very special and that changed my life. He said, "There are two things that I want to teach you, young man, and they are these: "number one is to never judge a book by its cover, for a cover can fool you." He followed with, "I bet you think I’m a bum, don’t you, young man?"
I said, "Well, uh, yes, I guess so, sir."
"Well, young man, I’ve got a little surprise for you. I am one of the wealthiest men in the world. I have probably everything any man could ever want. I originally come from the Northeast and have all the things that money can buy. But a year ago, my wife passed away, bless her soul, and since then I have been deeply reflecting upon life. I realized there were certain things I had not yet experienced in life, one of which was what it would be like to live like a bum on the streets. I made a commitment to myself to do exactly that for one year. For the past year, I have been going from city to city doing just that. So, you see, don’t ever judge a book by its cover, for a cover can fool you."
"Number two is to learn how to read, my boy, for there is only one thing that people can’t take away from you, and that is your wisdom." At that moment, he reached forward, grabbed my right hand in his and put them upon the books he’d pulled from the shelves. They were the writings of Plato and Aristotle -- immortal classics from ancient times.
The bum then led me back past the smiling old woman near the entrance, down the steps and back on the streets near where we first met. His parting request was for me to never forget what he taught me. [br] The old man implied to the author that ______.
选项
A、truths couldn’t be disguised by covers
B、wisdom could come from reading
C、his wife’s death made him depressed for years
D、be liked the life of a bum
答案
B
解析
推断题。第十段中,老人告诉作者要学会阅读,因为别人惟一从你身上无法夺走的,就是你的智慧。可见他的言外之意是智慧来自于阅读,故B正确。第七至九段,老人告诉作者不要被事物的外表所迷惑,可见他认为有时候真相会被外表所掩盖,排除A;文中并未说到妻子的死让老人沮丧很久,也未提到他是否喜欢流浪者的生活,C、D都与原文不符。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3892585.html
相关试题推荐
Theword"orator"originallymeantspeaker;butnowitsignifiesthepersonwho
Theperiodofadolescence,i.e.,thepersonbetweenchildhoodandadulthood,
LovemeansgrowthforbothmyselfandthepersonIlove.IfIloveyou,Iam
[originaltext]Interviewer:Newspapersseemsortofimpersonal...Donahue:U
[originaltext]Interviewer:Newspapersseemsortofimpersonal...Donahue:U
[originaltext]Interviewer:Newspapersseemsortofimpersonal...Donahue:U
ApersoninShanghaicandescribewhatmayhappeninSpain;similarly,a21stce
Theperiodofadolescence,i.e.,thepersonbetweenchildhoodandadulthood,m
Theperiodofadolescence,i.e.,thepersonbetweenchildhoodandadulthood,m
Theperiodofadolescence,i.e.,thepersonbetweenchildhoodandadulthood,m
随机试题
Theworldhasspentonpreparationforwarmorethan$112billionayear,r
女,58岁。绝经后出现阴道少量流血1个月。妇科检查见宫口脱出红色肿物,直径约4.
男性患者,30岁。患风湿性心脏病二尖瓣狭窄伴关闭不全4年,半年前骤发心悸,心电图
个人本位教育目的论的代表人物是()。A.卢梭 B.赫尔巴特 C.杜威 D.
继电保护和安全自动装置频繁重启属于严重缺陷。
速度测验的信度应以( )取得A.奇偶法 B.筛选法 C.反应时法 D.重
教育受政治经济制度的制约,所以教育只能完全依附于政治经济制度。()
青霉素类最严重的不良反应是A.电解质紊乱 B.青霉素脑病 C.菌群失调 D
根管口是指A.根管末端的开口处 B.髓腔的开口处 C.髓腔中根分叉的位置
财务分析过程中,对财务报表进行分析的方法有( )。A.水平分析法 B.比率分析
最新回复
(
0
)