首页
登录
职称英语
(1) After thirty years of married happiness, he could still remind himself t
(1) After thirty years of married happiness, he could still remind himself t
游客
2024-11-20
8
管理
问题
(1) After thirty years of married happiness, he could still remind himself that Victoria was endowed with every charm except the thrilling touch of human frailty. Though her perfection discouraged pleasures, especially the pleasures of love, he had learned in time to feel the pride of a husband in her natural frigidity. For he still clung, amid the decay of moral platitudes, to the discredited ideal of chivalry. In his youth the world was suffused with the after-glow of the long Victorian age, and a graceful feminine style had softened the manners, if not the natures, of men. At the end of that interesting epoch, when womanhood was exalted from a biological fact into a miraculous power, Virginius Littlepage, the younger son of an old and affluent family, had married Victoria Brooke, the grand-daughter of a tobacco planter, who had made a satisfactory fortune by forsaking his plantation and converting tobacco into cigarettes. While Virginius had been trained by stern tradition to respect every woman who had not stooped to folly, the virtue peculiar to her sex was among the least of his reasons for admiring Victoria. She was not only modest, which was usual in the nineties, but she was beautiful, which is unusual in any decade.
(2) In the beginning of their acquaintance he had gone even further and ascribed intellect to her; but a few months of marriage had shown this to be merely one of the many delusions created by perfect features and noble expression. Everything about her had been smooth and definite, even the tones of her voice and the way her light brown hair, which she wore la Pompadour, was rolled stiffly back from her forehead and coiled in a burnished rope on the top of her head.
(3) A serious young man, ambitious to attain a place in the world more brilliant than the secluded seat of his ancestors, he had been impressed at their first meeting by the compactness and precision of Victoria’s orderly mind. For in that earnest period the minds, as well as the emotions, of lovers were orderly. It was an age when eager young men flocked to church on Sunday morning, and eloquent divines discoursed upon the Victorian poets in the middle of the week. He could afford to smile now when he recalled the solemn Browning class in which he had first lost his heart. How passionately he had admired Victoria’s virginal features! How fervently he had envied her competent but caressing way with the poet!
(4) Incredible as it seemed to him now, he had fallen in love with her while she recited from the more ponderous passages in The Ring and the Book. He had fallen in love with her then, though he had never really enjoyed Browning, and it had been a relief to him when the Unseen, in company with its illustrious poet, had at last gone out of fashion. Yet, since he was disposed to admire all the qualities he did not possess, he had never ceased to respect the firmness with which Victoria continued to deal in other forms with the Absolute.
(5) As the placid years passed, and she came to rely less upon her virginal features, it seemed to him that the ripe opinions of her youth began to shrink and flatten as fruit does that has hung too long on the tree. She had never changed, he realized, since he had first known her; she had become merely riper, softer, and sweeter in nature.
(6) Her advantage rested where advantage never fails to rest, in moral fervor. To be invariably right was her single wifely failing. For his wife, he sighed, with the vague unrest of a husband whose infidelities are imaginary, was a genuinely good woman. She was as far removed from pretence as she was from the posturing virtues that flourish in the credulous world of the drama. The pity of it was that even the least exacting husband should so often desire something more piquant than goodness. [br] Which of the following adjectives does NOT describe Victoria?
选项
A、Moral.
B、Modest.
C、Beautiful.
D、Intellectual.
答案
D
解析
第2段首句提到,在他们刚认识的时候,Victoria的丈夫ascribed intellect to her,但是结婚几个月后却发现这是错觉之一,因此选D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3853727.html
相关试题推荐
ThethemeofThanksgivinghasalwaysbeenA、friendshipandhappiness.B、peaceand
Afterthirtyyearsofmarriedhappiness,hecouldstillremindhimselfthat
Afterthirtyyearsofmarriedhappiness,hecouldstillremindhimselfthat
Afterthirtyyearsofmarriedhappiness,hecouldstillremindhimselfthat
Afterthirtyyearsofmarriedhappiness,hecouldstillremindhimselfthat
Afterthirtyyearsofmarriedhappiness,hecouldstillremindhimselfthat
Afterthirtyyearsofmarriedhappiness,hecouldstillremindhimselfthat
Whichofthefollowingtwo-termsetsiscomplementaryantonym?A、single/married.
ThethemeofThanksgivinghasalwaysbeenA、friendshipandhappiness.B、peaceand
But,ashasbeentrueinmanyothercases,whentheywereatlastmarried,the
随机试题
Weregretbeingunabletoentertainyourrequestforprovidingfreeboardingto
【S1】[br]【S10】Like→Unlike逻辑关系错误。文章的前文已经提到19世纪的人们认为海洋资源是取之不尽的,最后一句的now与nineteen
Inrecentyears,moreandmoreforeignersareinvolvedintheteachingprogr
()养老险()住家险[br]()车损险()意外险I、G
建筑屋面雨水管道的设计流态宜采用()。A.均按照重力流设计 B.均按照压力
18岁男性,在校大学生,2个月来无诱因出现颈部、腋下淋巴结肿大,体重明显下降达1
以NAD还原成NADH反应为基础的生化分析,采用的波长及吸光度变化为A.340n
急性心肌梗死护理措施中最重要的是A.清淡、低盐饮食 B.盐水灌肠,促进排便
在权利受到损害而来不及请求公力救济时,权利人所采取的限制加害人的人身自由或者对加
根据下面所示双代号网络图,工作D的紧前工作有()。 A.工作H B.工
最新回复
(
0
)