首页
登录
职称英语
It often happens that a number of applicants with almost identical qualifica
It often happens that a number of applicants with almost identical qualifica
游客
2024-10-04
55
管理
问题
It often happens that a number of applicants with almost identical qualifications and experience all apply for the same position. In their educational background, special skills and work experience, there is little, if anything, to choose between half a dozen candidates. How then does the employer make a choice? Usually on the basis of an interview.
There are many arguments for and against the interview as a selection procedure. The main argument against it is that it results in a wholly subjective decision. As often as not, employers do not choose the best candidate, they choose the candidate who makes a good first impression on them. Some employers, of course, reply to this argument by saying that they have become so experienced in interviewing staff that they are able to make a sound assessment of each candidate’s likely performance.
The main argument in favour of the interview—and it is, perhaps, a good argument—is that an employer is concerned not only with a candidate’s ability, but with the suitability of bis or her personality for the particular work situation. Many employers, for example, will overlook occasional inefficiencies from their secretary provided she has a pleasant personality.
It is perhaps true to say, therefore, that the real purpose of an interview is not to assess the assessable aspects of each candidate but to make a guess at the more intangible things, such as personality, character and social ability. Unfortunately, both for the employers and applicants for jobs, there are many people of great ability who simply do not interview well. There are also, of course, people who interview extremely well, but are later found to be very unsatisfactory employees.
Candidates who interview well tend to be quietly confident, but never boastful; direct and straightforward in their questions and answers; cheerful and friendly, but never over-familiar; and sincerely enthusiastic and optimistic. Candidates who interview badly tend to be at either end of the spectrum of human behaviour. They are either very shy or over-confident. They show either a lack of enthusiasm or an excess of it. They either talk too little or never stop talking. They are either over-polite or rudely abrupt. [br] The purpose of the last paragraph is to indicate
选项
A、a link between success in interview and personality.
B、connections between work abilities and personality.
C、differences in interview experience.
D、differences in personal behaviour.
答案
A
解析
文章的最后一段里提到,面试成功的人应该是自信而不夸张,坦率、友好而不显得狎昵,并真正地具有热情和乐观精神;而面试失败的人,通常不是夸夸其谈就是过于腼腆;不是缺乏热情就是过度热情等等,全是有关人的性格的描述,由此可见,作者探讨的是面试结果和性格之间的关系,故A正确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3786380.html
相关试题推荐
Almost60%offive-year-oldsinsomeofBritain’spoorestareasdonotreach
Almost60%offive-year-oldsinsomeofBritain’spoorestareasdonotreach
Almost60%offive-year-oldsinsomeofBritain’spoorestareasdonotreach
Almost60%offive-year-oldsinsomeofBritain’spoorestareasdonotreach
Itoftenhappensthatanumberofapplicantswithalmostidenticalqualifica
Itoftenhappensthatanumberofapplicantswithalmostidenticalqualifica
Itoftenhappensthatanumberofapplicantswithalmostidenticalqualifica
CurrentpollnumbersindicateObamahasachanceatwinningtheDemocraticp
CurrentpollnumbersindicateObamahasachanceatwinningtheDemocraticp
We______butweforgothistelephonenumber.A、mighthavecalledhimB、wouldcal
随机试题
Therearemomentsinlifewhenyou【C1】______someonesomuchthatyoujustwa
Itiscommonlysupposedthatwhenamanseeksliterarypowerhegoestohi
ThefirstdaytheycometoDisneyparks,allnewemployees______.[br]Thispas
我和两个朋友一起去海边拍照、写生,朋友中一位是摄影家,一位是画家,他们同时为海边的荒村、废船,枯枝的美惊叹而感动了,白净绵长的沙滩反而被忽视。我看到他们
[originaltext]Therehavebeenmanygreatinventions,thingsthatchangethe
TheFrenchdivisionofMcDonald’shasrunadvertisementsthatincludedasur
64岁男性病人,上班时突起持续剧烈左胸痛2小时,心电图示V~5T波明显变为高尖,
A.水分测定B.灰分测定C.膨胀度的测定D.酸败度E.色度检查常用于油脂或含油脂
传统文化,其幽静深邃堪比深深庭院,正是因为有最单纯、最本初的文化热爱,路过之人才
马克思认为厂房、机器、设备、原材料等物( ) A.本身不是资本 B.作为剥
最新回复
(
0
)