首页
登录
职称英语
(1) The government has launched its consultation on better measures of child
(1) The government has launched its consultation on better measures of child
游客
2024-08-24
37
管理
问题
(1) The government has launched its consultation on better measures of child poverty, but it really has to be asked, better for whom? This is a government that looks set to preside over a truly dramatic increase in child poverty. Big cuts to tax credits, a three-year freeze in child benefit, uprating out-of-work benefits using CPI rather than the more generous RPI—all will make vulnerable families poor over the course of this parliament.
(2) So what does the government do about it? Rather than review its policies and ask how it can seek to fulfill its legal commitments under the Child Poverty Act 2010, it launches a consultation on the way that child poverty is measured.
(3) Poverty is a complex phenomenon and no single indicator can fully capture the condition. The CPA2010 recognizes this, urging governments to make progress against four specific measures: relative poverty, absolute poverty, material deprivation and persistent poverty. Alongside this, we also track numerous other indicators of child well-being in the U. K. such as educational achievement, health outcomes and subjective experience.
(4) Both Iain Duncan Smith and David Laws sought to convince the audience at the launch of the consultation that the government was not in retreat from the income measures contained in the CPA2010. But in truth, the consultation document is peppered with digs at the relative measure, suggesting that changes to this indicator do not tell us anything meaningful about "real" poverty.
(5) The consultation also seeks to dilute the relevance of income by developing a "multidimensional indicator" of child poverty. This indicator will blend together measures of worklessness, unmanageable debt and family stability among others to produce a single headline number that can be tracked over time.
(6) At best, the government is combining poverty with its many consequences. At worst, it is simply changing the yardstick against which they will be measured.
(7) Consider, for example, the proposal that parental worklessness be a key defining feature of the new child poverty measure. Using current definitions, 60% of children living in poverty today have at least one parent in work. Any measure that insists poverty is about worklessness will simply airbrush these 1.4 million children out of the picture altogether.
(8) Equally worryingly, the consultation insists that any new poverty measure must resonate with the public. The latest British Social Attitudes survey shows just how widespread negative views of vulnerable groups in society are, but also makes clear that much of this shift in public opinion has been caused by current and previous government policies.
(9) So, should we expect better measures of child poverty as a result of the consultation? Not better for the children growing up in low-income families for sure. And given the broader costs to society of child poverty, not better for anyone else—except, perhaps, a government that we suspect may be trying to avoid being held to account. (本文选自 The Guardian) [br] What will NOT lead vulnerable families to poverty according to the first paragraph?
选项
A、Sharp decline in tax credits.
B、A three-year freeze in child benefit.
C、Uprating unemployment benefits.
D、The adoption of RPI instead of CPI.
答案
D
解析
细节题。文章第一段最后一句提到,税收抵免的大幅下降,三年儿童津贴的冻结,以及使用居民消费价格指数,而不是更广泛的零售物价指数作为提高失业救济金的依据——在本届议会任期内,这些都会使困难家庭陷入困境。D“使用零售物价指数而不是居民消费价格指数”与文义相反,所以为正确答案。A“税收抵免的大幅下降”、B“三年儿童津贴的冻结”和C“提高失业救济金的申领等级”这三项在文中均有提及,故排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3732953.html
相关试题推荐
Though________rich,shewasbetteroffthanatanyotherperiodinherlife.A、by
Thegovernmentmustincreasethe________ofreformstoavoidfurtherbloodshed.A、
We________donebetterundermorefavorableconditions.A、couldhaveB、hadC、must
[originaltext]OnlineConsultations
Sheisabetterspeakerthan________intheclass.A、anyboyB、theotherboysC、ot
Itisurgentthatimmediatemeasures________tostopthesituation.A、aretakenB、
________,VincenteT.Ximenesspentmanyyearsasagovernmenteconomist.A、Sono
Thecitygovernmentisbuildingmoreroadsto________theincreasingnumberofca
PassageOne[br]Whatisthepassagemainlyabout?Theconsultationonthechild
(1)Faster,cheaper,better—technologyisonefieldmanypeoplerelyuponto
随机试题
LeeLokSzewasthefirstwomaninHongKongtoreachboththeNorthandSou
PASSAGETWO[br]WhatattitudedidZalasiewiczexpressabouttheinfluenceofpl
Agoodmarriagemeansgrowingasacouplebutalsogrowingasindividuals.T
某委托监理的工程,施工合同工期为20个月,土方工程量为2800m3,土方单价为1
设X~U(0,2),则Y—X2在(0,4)内的概率分布密度为()。
()标志着货币市场的形成。A.同业拆借市场的出现 B.债券业务获准开展
治疗脑血栓形成风痰瘀血,痹阻脉络证,应首选A、天麻钩藤汤 B、真方白丸子 C
共用题干 患者男性,65岁。主因右侧肢体活动不便4小时人院,患者神志清楚,有高
下列疾病中,最可能于凌晨反复出现咳嗽和气短症状的是 A.慢性肺脓肿B.慢性支
计算机系统接地线截面的选择(采用绝缘锎绞线或电缆为接地线〉。 总接地板至接地
最新回复
(
0
)