首页
登录
职称英语
(1) Faster, cheaper, better—technology is one field many people rely upon to
(1) Faster, cheaper, better—technology is one field many people rely upon to
游客
2024-08-24
59
管理
问题
(1) Faster, cheaper, better—technology is one field many people rely upon to offer a vision of a brighter future. But as the 2020s dawn, optimism is in short supply. The new technologies that dominated the past decade seem to be making things worse. Social media were supposed to bring people together. Today they are better known for invading privacy, spreading propaganda and undermining democracy. E-commerce, ride-hailing and the gig economy may be convenient, but they are charged with underpaying workers, exacerbating inequality and clogging the streets with vehicles. Parents worry that smartphones have turned their children into screen-addicted zombies.
(2) The technologies expected to dominate the new decade also seem to cast a dark shadow. Artificial intelligence (AI) may well entrench bias and prejudice, threaten your job and support authoritarian rulers. Autonomous cars still do not work, but manage to kill people all the same. Polls show that internet firms are now less trusted than the banking industry. At the very moment banks are striving to re brand themselves as tech firms, internet giants have become the new banks.
(3) The New York Times sums up the encroaching gloom. "A mood of pessimism", it writes, has displaced "the idea of inevitable progress born in the scientific and industrial revolutions." Except those words are from an article published in 1979. Back then the paper worried that the anxiety was "fed by growing doubts about society’s ability to rein in the seemingly runaway forces of technology".
(4) Today’s gloomy mood is centered on smartphones and social media, which took off a decade ago. Yet concerns that humanity has taken a technological wrong turn, or that particular technologies might be doing more harm than good, have arisen before. In the 1970s the despondency was prompted by concerns about overpopulation, environmental damage and the prospect of nuclear destruction. The 1920s witnessed a backlash against cars, which had earlier been seen as a miraculous answer to the affliction of horse-drawn vehicles—which filled the streets with noise and dung, and caused congestion and accidents.
(5) Stand back, and in each of these historical cases disappointment arose from a mix of unrealized hopes and unforeseen consequences. Technology unleashes the forces of creative destruction, so it is only natural that it leads to anxiety; for any given technology its drawbacks sometimes seem to outweigh its benefits. When this happens with several technologies at once, as today, the result is a wider sense of techno-pessimism.
(6) However, that pessimism can be overdone. Too often people focus on the drawbacks of a new technology while taking its benefits for granted. Worries about screen time should be weighed against the much more substantial benefits of ubiquitous communication and the instant access to information and entertainment that smartphones make possible. A further danger is the efforts to avoid the short-term costs associated with a new technology will end up denying access to its long-term benefits—a so-called "
technology trap
". Fears that robots will steal people’s jobs may prompt politicians to tax them, for example, to discourage their use. Yet in the long run countries that wish to maintain their standard of living as their workforce ages and shrinks will need more robots, not fewer.
(7) That points to another lesson, which is that the remedy to technology-related problems very often involves more technology. Airbags and other improvements in safety features, for example, mean that in America deaths in car accidents per billion miles travelled have fallen from around 240 in the 1920s to around 12 today. AI is being applied as part of the effort to stem the flow of extremist material on social media. The ultimate example is climate change. It is hard to imagine any solution that does not depend in part on innovations in clean energy, carbon capture and energy storage.
(8) The most important lesson is about technology itself. Any powerful technology can be used for good or ill. The internet spreads understanding, but it is also where videos of people being beheaded go viral. Biotechnology can raise crop yields and cure diseases—but it could equally lead to deadly weapons.
(9) Technology itself has no agency-, it is the choices people make about it that shape the world. At its best, it helps frame how society comes to terms with innovations and imposes rules and policies that limit their destructive potential, accommodate change or strike a trade-off. Healthy skepticism means that these questions are settled by a broad debate, not by a group of technologists. (本文选自 Economist) [br] What is the author’s attitude towards technology?
选项
A、Optimistic.
B、Pessimistic.
C、Skeptical.
D、Neutral.
答案
D
解析
态度题。第八段提到,任何强大的技术都可以用于好的方面,也可以用于坏的方面。第九段也说明,技术本身没有作用:是人们对技术的选择塑造了这个世界。由此可以推断,作者对技术既没有过度悲观,也没有过度乐观,也没有怀疑技术的作用,因此本题答案为D“中立的”。A“乐观的”、B“悲观的”和C“怀疑的”均不符合原文,因此排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3732895.html
相关试题推荐
________thepeopleconcernedhadanythingimportanttosay.A、NooneofB、Nobody
TheNortheast,with60millionpeople,isthemost________populatedpartofthe
The________thatsportbuildscharacteriswellacceptedbypeoplenowadays.A、arg
(1)Browsers,piecesofinternetsoftwarethatpeopleprobablyspendmoreti
(1)Myfamilyhavebeenprominent,well-to-dopeopleinthismiddle-western
(1)Myfamilyhavebeenprominent,well-to-dopeopleinthismiddle-western
(1)Thegovernmenthaslauncheditsconsultationonbettermeasuresofchild
PassageThree[br]Accordingtotheauthor,whatisagreatpityforpeoplewho
PassageOne[br]Howdoyouunderstandtheterm"technologytrap"inPara.6?Fea
PassageOne[br]Whatcausedthedisappointmentattechnologyhistorically?Amix
随机试题
内容:1.本报的主要对象为我公司员工;出版日期为每个月的15日。2.欢迎下列各种形式和体裁的稿件:a.各部门情况的报道;b.对我公司生产、销售、产品
Thefloodofwomenintothejobmarketboostedeconomicgrowthandchangedt
A.y(x)有极小值,但无极大值 B.y(x)有极大值,但无极小值 C.y(
施工现场配电母线和架空配电线路中,标志L1(A)、L2(B)、L3(C)三相相序
关系代数表达式R*S÷T-U的运算结果是_()_。
下列各项,不属望苔质内容的是()A.厚薄 B.润燥 C.腐腻 D
某房地产经纪公司在A区有房地产租售项目,该项目周边为中心商务区,上班人员80%以
下列为门(急)诊患者开具的处方中,每张处方的最大限量是一次常用量的为A.麻醉药品
关于脑血栓的叙述,正确的是A:起病急,进展快 B:多无先兆症状 C:发病时意
外贸公司进口小轿车一批,关税完税价格折合人民币500万元(关税税率25%,消费税
最新回复
(
0
)