首页
登录
职称英语
[img]2011q4/ct_eyyjsaz2007_eyyjsaread_0184_20111[/img] Venice may still be i
[img]2011q4/ct_eyyjsaz2007_eyyjsaread_0184_20111[/img] Venice may still be i
游客
2024-08-07
50
管理
问题
Venice may still be in peril. However, the city known as La Serenissima is no longer sinking, but rising.
A new study from experts appointed by the Italian environment ministry has discovered that the level of the ground surrounding St Mark’s Square--among the lowest-lying in Venice--has been raised by half a centimetre since 1973. Several other parts of the city’s historic centre are as much as one centimetre higher.
Scientists say the city has been rising since a halt was called to the pumping of large amounts of ground water from artesian wells running under the city. The water supplied an industrial complex at Marghera on the mainland nearby.
This had dried out the rock below and allowed Venice to sink by up to 12 cm. Since the water has begun flowing back in, the rock has swollen like a sponge, pushing up the level of the alleyways and buildings.
The Venetians will not be putting their waterproof boots away yet, though. Although the number of high water floods has remained fairly constant over the past 30 years, smaller floods have become more common.
In 1996 Venice was hit by flooding of 80 cm. or more. Changing weather patterns are to blame, as well as damage to the lagoon from erosion and a deep channel dug to allow tankers through.
"The new study shows that Venice is not sinking the way most people believe, but of course it is still in danger," said Giorgio Sarto, senator for Venice and an urban planner.
"The city could start subsiding again in future, and we still have to act against the flood. But we’ve lost precious time. Given the new data, we should have started trying to raise the city 10 years ago. "
Under a new scheme, the edge of St Mark’s running along the Grand Canal--which is as little as 85 cm. above sea level--would be elevated by 15 cm. to one metre above.
A section beyond would be rebuilt to slope gently upwards to a maximum height of 1.15 metres above sea level before rolling back down towards the Doge’s palace.
"Apart from restoring the environmental balance of the lagoon," said Mafia Rosa Vittadini, who chaired the commission, "we must concentrate on raising the ground levels of the canal embankments, and of any other areas where this can be done. "
The backers of the project had originally suggested raising the whole of St Mark’s, but this was vetoed by local authorities as an unacceptable threat to the basilica, palaces and landmark bell tower around it, the level of which cannot be changed.
The last attempt to resolve Venice’s woes--the £ 1.5 billion Project Moses, which involved placing a 30 metre high flood barrier at three openings from the lagoon into the Adriatic--was dropped by the Italian government. There were fears that it could jeopardize the lagoon’s sensitive ecology.
"It’s an awful thing to say, but what Venice really needs is another catastrophe like the flooding of 1966," said Lord Norwich, chairman of Britain’s Venice In Peril fund. "That would shake people into doing something. If we go on doing nothing, Venice might well not be there for our great-grandchildren. " [br] What encouraging sign has been observed by experts about Venice?
选项
答案
It is no longer sinking but rising.
解析
(文章第一句话提到威尼斯可能仍然处于危险中,接下来用However转折,由此可知令人鼓舞的事情是后面提到的…is no longer sinking but rising。)
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3710028.html
相关试题推荐
[img]2011q4/ct_eyyjsaz2007_eyyjsaread_0184_20111[/img]Venicemaystillbei
[img]2011q4/ct_eyyjsaz2007_eyyjsaread_0184_20111[/img]Venicemaystillbei
[img]2016m3s/ct_eyyjsaz2013j_eyyjsaread_0551_20163[/img]Chesshaschangeda
[img]2016m3s/ct_eyyjsaz2013j_eyyjsaread_0551_20163[/img]Chesshaschangeda
[img]2016m3s/ct_eyyjsaz2013j_eyyjsaread_0551_20163[/img]Chesshaschangeda
[img]2016m3s/ct_eyyjsaz2013j_eyyjsaread_0551_20163[/img]Chesshaschangeda
[img]2016m3s/ct_eyyjsaz2013j_eyyjsaread_0551_20163[/img]Chesshaschangeda
[img]2016m3s/ct_eyyjsaz2013c_eyyjsaread_0039_20163[/img]Inthepast,mostc
[img]2016m3s/ct_eyyjsaz2013c_eyyjsaread_0039_20163[/img]Inthepast,mostc
[img]2018m11s/ct_eyyjsaz2017j_eyyjsaread_0120_201809[/img]Therewasatimei
随机试题
______lighttravelsinstraightlinesisknowntoall.A、HowB、ThatC、WhichD、Wha
Identifytwowords(onefromeachsetofbrackets)thatformaconnection(analogy)
Weareamagazine,whichwillgiveyouinsideinformationyouwon’tfindelsewher
发光二极管的工作原理与激光器相同。()
“穿衣服、系鞋带”属于独立自主性教育中__________的基本内容。( )
下列关于商业银行柜台市场的二级托管体制的说法错误的是()。A.中央结算公
阅读下列材料,回答问题。 随着高考竞争的日益激烈,高考焦虑的学生也呈逐年增多的
胸部隐痛,甚则胸痛彻背,喘息咳唾,短气,气从胁下上抢心,舌苔白腻,脉沉弦者,治宜
以回购方式进行的债券交易其实是一种有抵押的贷款。()
乙公司将其从甲公司购买的设备卖给丙公司,因设备质量问题丙公司诉至法院要求乙公司承
最新回复
(
0
)