首页
登录
职称英语
[img]2016m3s/ct_eyyjsaz2013c_eyyjsaread_0039_20163[/img] In the past, most c
[img]2016m3s/ct_eyyjsaz2013c_eyyjsaread_0039_20163[/img] In the past, most c
游客
2024-08-05
52
管理
问题
In the past, most cities usually were the natural outgrowth of villages and towns that happened to prosper. Rome started out as a small village, as did Athens, Paris, London and New York. Of course, there were exceptions to this general rule. In ancient times, Alexandria in E-gypt, and Saint Petersburg, were both planned cities. But for the most part, cities throughout history were not the products of deliberate thought.
Today the reverse is true.
Many nations, alarmed by the urban sprawl that has been gobbling up farmland and open countryside, and appalled by the staggering urban problems in the central cities, have begun building new cities that are specifically designed to meet modern needs.
Britain has long been a pioneer in planning new cities. As the first nation to become industrialized and urbanized, it faced traffic, slums and pollution long before anyone else. In 1898 an Englishman , Sir Ebenezer Howard, published a book called To-morrow: a Peaceful Path to Real Reform, in which he advocated a new form of urban growth and organization: the "garden city". Such a city combined the beauty of nature—trees, grass, sunshine and fresh air—with all the advantages of city living, including an abundance of jobs, social and cultural centres and good shopping facilities. The garden city was to be fairly small in size and the inhabitants would have easy access to the countryside, while at the same time they would be close to their work.
In 1899 Howard organized the Garden City Association and in 1903 and 1920 he built the first and the second garden city, Letchworth and Welwyn Garden City. These projects encountered many difficulties and failed to arouse widespread enthusiasm. Nevertheless, both Welwyn and Letchworth survived and grew, and in later years—particularly after World War II—British planners looked at them with renewed interest.
The war had given the British a painful lesson in the weakness of modern, heavily populated cities. Cities were not the places of refuge they had once been. On the contrary, the invention of the aeroplane had made them the most vulnerable targets for attack. Aerial warfare made it clear that people were far safer outside the great urban centres. It was better not to concentrate so much of the population and industrial resources in a few large cities, but to spread them out into many smaller towns and cities. Fast, modern transportation methods made such dispersal possible.
Furthermore , these new towns—modeled on Howard’s garden cities—could also drain off the surplus population of the large cities, relieving the overcrowded conditions, housing shortages, slums and traffic jams that plagued them.
[br] Garden cities built by Howard never aroused widespread enthusiasm.
选项
A、TRUE
B、FALSE
答案
B
解析
(倒数第二段最后一句提到“Welwyn和Letchworth(霍华德建造的花园城市)都幸存下来了而且还得到了发展,在随后的几年里特别是二战之后,英国的规划者对它们重新燃起了兴趣。”)
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3707027.html
相关试题推荐
[img]2011q4/ct_eyyjsaz2007_eyyjsaread_0184_20111[/img]Venicemaystillbei
[img]2011q4/ct_eyyjsaz2007_eyyjsaread_0184_20111[/img]Venicemaystillbei
HowmanyshapeTscanshapeScontain?[img]2016m3s/ct_eyyjsam_eyyjsaiq_0204_201
[img]2016m3s/ct_eyyjsam_eyyjsad_0021_20161[/img][br][originaltext]Therea
[img]2016m3s/ct_eyyjsam_eyyjsad_0021_20161[/img][br][originaltext]Therea
[img]2016m3s/ct_eyyjsam_eyyjsad_0021_20161[/img][br][originaltext]Therea
[img]2016m3s/ct_eyyjsam_eyyjsad_0021_20161[/img][br][originaltext]Therea
[img]2016m3s/ct_eyyjsam_eyyjsad_0021_20161[/img][br][originaltext]Therea
Questions24-30:[img]2016m3s/ct_eyyjsaz2011c_eyyjsad_0622_20163[/img]SurveyCo
Questions24-30:[img]2016m3s/ct_eyyjsaz2011c_eyyjsad_0622_20163[/img]SurveyCo
随机试题
Whereisthisconversationprobablytakingplace?[originaltext]W:Whatanice,
Byusingthecreditcard,peoplenolongerneedcarryaboutlargesumsofmoney
[originaltext]M:Goodmorning.Todaywe’llbetalkingaboutgoal-settingandwe
[originaltext]W:Jack,Iheardyouwerelookingforajob.Haveyoufoundoney
制定出版物组合要依据的因素之一是出版物发行单位拥有的条件,包括面积、空间、交通、
AsaboyIdreamedofflyingairplanes.
以下选项中,描述的是数据流图的作用的是()。A.说明系统出现的逻辑判定 B.系
下列哪种药物不宜用于减轻氯胺酮精神症状效果()A.氟哌利多 B.地西泮
片剂中加入的崩解剂是A.干淀粉 B.糊精 C.碳酸氢钠 D.磷酸钙 E.
D解题指导:同上面的题目,采用淘汰法。第一步:考察竖直方向上的直线段数量。一共有7条。根据这个标准淘汰C。C只有6条竖直方向上的直线段。第二步:根据水平方
最新回复
(
0
)