首页
登录
职称英语
[originaltext] At one time it was the most important city in the region--a b
[originaltext] At one time it was the most important city in the region--a b
游客
2024-05-13
69
管理
问题
At one time it was the most important city in the region--a bustling commercial center known for its massive monuments, its crowded streets and commercial districts, and its cultural and religious institutions. Then, suddenly, it was abandoned. Within a generation most of its population departed and the at once magnificent city became all but a ghost town. This is the history of a pre-Columbia city called Teotihuacan. The name is the Aztec word, which means "the place the god calls home". It was once a metropolis of as many as 2,000,000 inhabitants 33 miles northwest of present-day Mexico City. And it was also the focus of a great empire that stretched from the arid plains of central Mexico to the mountain of Guatemala.
Why did this city die? Researchers have found no signs of epidemic disease or destructive invasions. But they have found signs that suggest the Teotihuacanos themselves burned their temples and some of their other buildings. There were evidence revealed that piles of wood had been placed around these structures and set fire. Some speculate that Teotihuacan’s inhabitants may have abandoned the city because it had become "a clumsy giant..." But other experts think that the ancient inhabitants may have destroyed their temples and abandoned their city in rage against their gods for permitting a long famine.
选项
A、It has become a clumsy giant.
B、The city has suffered from long-time famine.
C、There was epidemic disease that time.
D、It has been set on fire.
答案
C
解析
文中提到"found no signs of epidemic disease or destructive invasions",“it had become ’a clumsy giant...’" "in rage against their gods for permitting a long famine"显然C项与原文相左。故选C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3596344.html
相关试题推荐
[originaltext]Whyaresofewtigersman-eaters?Whyarefewerthanthreepe
[originaltext]M:Lisa,doyouthinkwemaketoomuchuseoftinnedandfrozenfo
[originaltext]M:Lisa,doyouthinkwemaketoomuchuseoftinnedandfrozenfo
[originaltext]M:Hello.InternationalFriendsClub.CanIhelpyou?W:Oh,hell
[originaltext]M:Haveyoucheckedallthedoorsandwindows?Andhaveyoubroug
[originaltext]M:Haveyoucheckedallthedoorsandwindows?Andhaveyoubroug
[originaltext]M:Haveyoucheckedallthedoorsandwindows?Andhaveyoubroug
[originaltext]M:Haveyoucheckedallthedoorsandwindows?Andhaveyoubroug
[originaltext]M:Haveyoucheckedallthedoorsandwindows?Andhaveyoubroug
[originaltext]M:Haveyoucheckedallthedoorsandwindows?Andhaveyoubroug
随机试题
WhenFrankDaletookoveraspublisherofLosAngelesHerrald-Examiner,the
Anewreportsaysmoreandmoreinternationalstudentsareattendingcollege
Moneyisusedforbuyingorsellinggoods,formeasuringvalueandforstori
[originaltext]W:WelcometoBackpackTravel!I’myourhost,StacyGoodwin.Toda
[originaltext]M:Doyouknowwhathappenedtometoday?Iwassoembarrassed.W
A.informedB.careerC.presentingD.relevant
[originaltext]I’mHelenWartman,DirectoroftheWartmanSportsAcademy,a
“观念的东西不外是移入人脑并在人的头脑中改造过的物质的东西而已。”这种观念是()
以呼吸困难为主要症状的喉返神经麻痹是A.双侧完全性麻痹 B.单侧不完全性麻痹
下列各项中,不属于企业原材料的是( )。A.外购半成品 B.辅助材料 C.周
最新回复
(
0
)