首页
登录
职称英语
[originaltext] Why are so few tigers man-eaters? Why are fewer than three pe
[originaltext] Why are so few tigers man-eaters? Why are fewer than three pe
游客
2024-05-13
57
管理
问题
Why are so few tigers man-eaters? Why are fewer than three percent likely to be man-eaters? Why are we off the menu for tigers?
It’s widely assumed that tigers keep us off the menu through fear. But what are they afraid of? Do they know that we may be better armed than they are? Can they really realize that if they kill just one of us they’ll get a whole army after them? Do they find our smell unpleasant? Perhaps.
I think the explanation is simpler and, in a way, more interesting. I suspect that a tiger’s fear of humans lies in the way he perceives us at the unique moment of contact.
I am 1.8m tall. A tiger is less than lm tall but may be up to 3m long. So when a tiger sees me, it might reasonably assume that I’m 6m long. If I were a huge deer, he’d leap on my back, but he discovers I have no back. From the front I’m huge, but from the side I all but disappear very upset. A hunter has to be confident that it can tackle its prey, and no one’s confident when upset.
If I’m correct, the opposite should be tree of a sitting human, who is half the size, presents twice the spread of back and more closely resembles a medium-sized deer. And, indeed, many attacks on people involve villagers sitting or bending over to cut grass.
When that tiger appeared within inches of me on that twilight evening, I know what was going through my mind. But perhaps I should not even try to guess what he was thinking.
选项
A、Because men are seldom seen in the forest.
B、Because tigers are afraid of something.
C、Because men are not edible.
D、Because men shout aloud.
答案
B
解析
原文提到"It’s widely assumed that tigers keep us off the menu through fear." 这里的assume 和题干的believe 可以理解为近义表达,fear 和be afraid of 可以理解为近义表达,因此选B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3596426.html
相关试题推荐
[originaltext]M:Hello,darling.Didyouhaveagoodday?W:Notbad.Theusual
[originaltext]M:Hello,darling.Didyouhaveagoodday?W:Notbad.Theusual
[originaltext]Thisistoday’ssportsnews.Intheworldoftennis,the
[originaltext]Whyaresofewtigersman-eaters?Whyarefewerthanthreepe
[originaltext]M:Lisa,doyouthinkwemaketoomuchuseoftinnedandfrozenfo
[originaltext]M:Lisa,doyouthinkwemaketoomuchuseoftinnedandfrozenfo
[originaltext]M:Hello.InternationalFriendsClub.CanIhelpyou?W:Oh,hell
[originaltext]M:Hello.InternationalFriendsClub.CanIhelpyou?W:Oh,hell
[originaltext]M:Haveyoucheckedallthedoorsandwindows?Andhaveyoubroug
[originaltext]M:Haveyoucheckedallthedoorsandwindows?Andhaveyoubroug
随机试题
Whywastheseminardelayed?[originaltext]W:Hey,Mike.Iwasjusttoldthatou
[originaltext]ThereasonmyhusbandBillandIboughtavideocameraeight
[img]2012q2/ct_eyyjsdz2009a_eyyjsdreada_0219_20121[/img]Theopeningofyour
Autism(自闭症)isalifelongdevelopmentaldisorderthataffectsthewaysape
Alectureisnot【D1】______Useabbreviations,symbols,numbersandsoon
真菌对哪种因素抵抗力不强?()A.干燥 B.阳光 C.紫外线 D.热
2014年5月1日的有关资料如下: (1)A债券为每年付息一次,到期还本,发
下列有关硝普钠,错误的是A.起效快,但作用短暂 B.可治疗心肌梗死 C.口服
根据证券法律制度的规定,下列属于要约收购人的义务的有()。A.禁售义务
(2020年真题)根据《水利基本建设项目竣工财务决算编制规程》(SL19-201
最新回复
(
0
)