首页
登录
职称英语
[originaltext] Mountain of Light, one of the world’s best-known diamonds, is
[originaltext] Mountain of Light, one of the world’s best-known diamonds, is
游客
2024-04-12
53
管理
问题
Mountain of Light, one of the world’s best-known diamonds, is on the Queen Elizabeth’s crown. But the Indians want it back. A group of Indian stars and businessmen has united to instruct lawyers to begin legal proceedings in London’s High Court to return the Mountain of Light diamond. The group says that the 105-carat diamond worth a reported £100m was stolen from its true home in India and they are demanding that the UK Government returns it.
The diamond was in the crown worn by the Queen Elizabeth at her crowning ceremony in 1953.
Bollywood star Bhumicka Singh, also part of the group, said: "The Mountain of Light is not just a 105-carat stone, but part of our history and culture and should undoubtedly be returned."
British Lawyers instructed by the "Mountain of Light" group to return the stone, said they would base their case on the Return of Cultural Objects Act, which gives national institutions in the UK the power to return stolen art.
Satish Jakhu, of Birmingham-based law firm Rubric Lois King, said they would make their claim under the common law doctrine of "trespass to goods", arguing that the government had stolen the diamond. He added that they would be taking their case to the International Court of Justice.
Historian Andrew Roberts told the Mail on Sunday: "Those involved in this ridiculous case should recognize that the British Crown Jewels is precisely the right place for the Mountain of Light diamond to reside, in grateful recognition for over three centuries of British involvement in India, which led to the modernisation, development, protection, agrarian advance, linguistic unification and ultimately the democratisa-tion of the sub-continent."
According to legend, the gem can only be worn by God or women, and whoever wears the jewel will become extremely powerful, but if a man wears it, he will meet an unfortunate end.
The UK Government has so far rejected the claims.
23. What do the Indian stars and businessmen want to do?
24. What is the use of the Return of Cultural Objects Act?
25. What will a man become if he wears the diamond according to the legend?
选项
A、Dead.
B、Unlucky.
C、Powerful.
D、Victorious.
答案
B
解析
根据传说,当神或女人佩戴“光之山“,将拥有全世界。而佩戴它的男人将遭遇不幸,因此B项是正确选择。A项太绝对,录音中提到佩戴“光之山”的男人难逃厄运(meet an unfortunate end),但不是难逃一死,该项不正确;“光之山”会让人变得很强大,但佩戴的人应该是神或女性,而不是题目说的“男人”,C项错误;录音没有提及佩戴“光之山”是否带来胜利,D项不对。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3552500.html
相关试题推荐
[originaltext]Afteryearsofstudy,Ihavedeterminedthereareonlytwoty
[originaltext]Tofinishtoday’sprogram,IwanttotellyouabouttheWater
[originaltext]Tofinishtoday’sprogram,IwanttotellyouabouttheWater
[originaltext]Areyouafraidtoraiseyourhandinclass,evenwhenyoukno
[originaltext]Areyouafraidtoraiseyourhandinclass,evenwhenyoukno
[originaltext]W:Dr.Thomas?ThisisKeetBradleyfromtheDailyNews.I’dlike
[originaltext]W:Dr.Thomas?ThisisKeetBradleyfromtheDailyNews.I’dlike
[originaltext]W:Dr.Thomas?ThisisKeetBradleyfromtheDailyNews.I’dlike
[originaltext]M:HeyLinda,didyougetthatletteraboutthenewoptionsforf
[originaltext]M:HeyLinda,didyougetthatletteraboutthenewoptionsforf
随机试题
[originaltext]M:Hi,Jenny,whyareyoustilleatingwhileyouareusingtheco
机电产品国际招标项目的投标保证金可以是下列()形式。A.银行保函 B.信用证
2018年第四季度,中国人力资源市场信息监测中心对89个城市的公共就业服务机构市
根据期限对民事法律行为效力所起的作用,可以分为( )。A.始期 B.中期
下列关于平均数的说法,正确的有()。
下列教学方法中以实际训练为主的方法是( )。A.讨论法 B.读书指导法
甲房地产估价机构接受张某的委托,评估其一套购买于2010年8月1日的住宅的转让价
物业服务企业在写字楼管理中,保证非收益部分的合理用主要体现在()。A:办公室空间
若未扣除通货膨胀影响的资金成本(贷款利率)为6%,通货膨胀率为2%,所得税税率为
男性,45岁,间断腹痛、腹泻3年,排便4~5次/天,便不成形,无脓血,黏液,服小
最新回复
(
0
)