首页
登录
职称英语
[originaltext]M:(5)You say your shop has been doing well. Could you give me som
[originaltext]M:(5)You say your shop has been doing well. Could you give me som
游客
2024-04-01
40
管理
问题
M:(5)You say your shop has been doing well. Could you give me some idea of what "doing well" means in facts and figures?
W: Well, "doing well" means averaging £1,200 or more a week for about 7 years, making almost a quarter of a million pounds. And "doing well" means your earnings are rising. Last year, we did slightly over 50,000 and this year, we hope to do more than 60,000. So, that’s good if we continue to rise.
M: Now, that’s gross earnings, I assume. What about your expenses?
W: Yes, that’s gross. The expenses, of course, go up steadily. And since we’ve moved to this new shop, the expenses have increased greatly, because it’s a much bigger shop. So I couldn’t say exactly what our expenses are. They are something in the region of six or seven thousand pounds a year, which is not high.(6)Commercially speaking, it’s fairly low, and we try to keep our expenses as low as we can.
M:(7)And your prices are much lower than the same goods in shops round about. How do the local shopkeepers feel about having a shop doing so well in their midst?
W: Perhaps a lot of them don’t realize how well we are doing, because we don’t make a point of publicizing. That was a lesson we learned very early on.(8)We were very friendly with all local shopkeepers and we happened to mention to a local shopkeeper how much we had made that week. He was very unhappy and never as friendly again. So we make a point of never publicizing the amount of money we make. But we are on very good terms with all the shops. None of them have ever complained that we are putting them out of business or anything like that. I think it’s a nice friendly relationship. Maybe if they did know what we made, perhaps they wouldn’t be so friendly.
Questions 5 to 8 are based on the conversation you have just heard.
5. What are the speakers mainly talking about?
6. What does the woman say her shop tries to do?
7. What do we learn about the goods sold at the woman’s shop?
8. Why doesn’t the woman want to make known their earnings anymore?
选项
A、To follow the custom of the local shopkeepers.
B、To attract more customers in the neighborhood.
C、To avoid being put out of business in competition.
D、To maintain friendly relationships with other shops.
答案
D
解析
对话中女士提到,以前她们和当地的其他店主关系都非常好,但当她不经意间向一位店主提到她们那一周的收入之后,那位店主表现得非常不快,对她们不再像以前那样友好了,所以女士再也不将自己的收人情况告诉别人了。即,她不想把自己的收入情况告诉别人,是为了与当地其他店主维持友好关系,故答案为D)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3536791.html
相关试题推荐
[originaltext]ResearchershavefoundnotjustadiversityprobleminHollywo
[originaltext]ResearchershavefoundnotjustadiversityprobleminHollywo
[originaltext]ResearchershavefoundnotjustadiversityprobleminHollywo
[originaltext]Areportonsleepandnutritionreleasedthismonthfoundthat
[originaltext]Areportonsleepandnutritionreleasedthismonthfoundthat
[originaltext]M:(5)Yousayyourshophasbeendoingwell.Couldyougivemesom
[originaltext]M:(5)Yousayyourshophasbeendoingwell.Couldyougivemesom
[originaltext]M:(5)Yousayyourshophasbeendoingwell.Couldyougivemesom
[originaltext]M:(5)Yousayyourshophasbeendoingwell.Couldyougivemesom
[originaltext]M:Guesswhat?TheworstfoodI’veeverhadwasinFrance.W:Rea
随机试题
ThedogwoodtreeAtoleratesawideBvarietyofconditions,Csuchaspollution,D
WhenscientistsattheAustralianInstituteofSportrecentlydecidedtoche
发行折扣率是指()相互之间实际结算的货款占码洋的比值。A.出版商与印制单位
WLAN常用的传输介质为()。A.广播无线电波 B.红外线 C.地面微
根据位移变化速率判断围岩稳定性的说法正确的是()。A.速率大于1mm/d时,围
公司债券的发债利率没有明确的限制,由发行人和保荐人通过市场询价确定;企业债券的定
2015年一般公共预算收入与GDP的比值大于10%的省(市)有:A.4
依照我国最高人民法院的相关司法解释,下列财产中属于夫妻个人财产的有()。A.一
一般来说,学习一篇文章之后,对这篇文章的记忆效果()。 A.中间部分内容记忆效
为及时抢救某矿采煤工作面发生煤与瓦斯突出事故的遇险人员,首先到达的矿山救护队一个
最新回复
(
0
)