首页
登录
职称英语
Two pressing problems face the world: economic meltdown and global warming.
Two pressing problems face the world: economic meltdown and global warming.
游客
2024-02-26
30
管理
问题
Two pressing problems face the world: economic meltdown and global warming. Conveniently, a solution presents itself that apparently solves both: governments should invest heavily in green technology, thus boosting demand while transforming the energy business. This notion is gaining agreement around the world. Last month the United Nations called for a "Global Green New Deal". But it is in America that the idea is really taking off. The United States Conference of Mayors reckons that green investment should provide 2.5m jobs. The Centre for American Progress thinks $100 billion worth of spending in the area would provide 2m jobs. The new president tops both. Barack Obama proposes spending $150 billion over ten years, thus helping, he says, to create 5m jobs.
There is a historical parallel to this synergy between two worthy aims. Just as military spending at the end of the 1930s defeated both fascism and the Depression, so spending on fighting climate change should both wean (使摆脱) mankind off fossil fuels and avert what might otherwise turn into the most serious downturn (衰退) since the 1930s. Isn’t that neat? But combining the two by subsidizing renewable energy is, like many easy answers, the wrong solution.
Governments can discourage companies and people from producing CO2 by making polluters pay or by reducing the costs of clean energy. Europe does both, through a cap-and-trade system (which caps CO2 emissions and requires companies to buy permits to pollute) and through subsidies. Mr. Obama is, quite rightly, planning to introduce a cap-and-trade system, but he is also promising massive subsidies.
Subsidies are more popular but both theory and practice argue against them. Subsidizing clean energy requires politicians to decide on the best way of delivering it, and their judgment is likely to be worse than the market’s. America’s huge ethanol (乙醇) subsidies, for instance, have led to overinvestment in the businesses, which is now experiencing a sharp crash, and have helped drive up the price of food, with painful consequences for the world’s poor.
The easy notion that there is a single solution to the world’s economic and climatic problems is, thus, a dangerous one. The world needs America to lead the fight against climate change. But if Mr. Obama goes about it the easy way, rather than the right way, he will discredit the cause he advocates, and thus damage the planet instead of saving it. [br] According to the text,______.
选项
A、war is a good way to solve economic problems
B、subsides for renewable energy is impractical
C、CO2 emission is profitable in Europe
D、the government should pay for the cost of pollution
答案
B
解析
细节处设题。由原文第二段末句“通过补偿可再生能源来把两者结合,显而易见,是不可行的”可以推知B含义与原文符合,故为答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3483849.html
相关试题推荐
____________(保护濒危物种)isagreateconomicburdenonthedevelopingnations.Preser
Climatechangehasbroughtaboutsuchproblemsasbleaching-induced【S1】_____
Climatechangehasbroughtaboutsuchproblemsasbleaching-induced【S1】_____
Climatechangehasbroughtaboutsuchproblemsasbleaching-induced【S1】_____
Climatechangehasbroughtaboutsuchproblemsasbleaching-induced【S1】_____
Climatechangehasbroughtaboutsuchproblemsasbleaching-induced【S1】_____
Climatechangehasbroughtaboutsuchproblemsasbleaching-induced【S1】_____
Climatechangehasbroughtaboutsuchproblemsasbleaching-induced【S1】_____
TheAmericaneconomicsystemisorganizedaroundabasicallyprivate-enterpr
TheAmericaneconomicsystemisorganizedaroundabasicallyprivate-enterpr
随机试题
[originaltext]M:First,Iwanttothankyoufordoingthissurvey.Thisisano
Itiscustomaryforadultstoforgethowhardanddullandlongschoolis.T
Onaverage,Americankidsages3to12spent29hoursaweekinschool,eigh
特别值得一提的是,司马迁不仅参考皇家的历史记录,还走遍中国求证信息的真伪。Whatisparticularlyworthmentioningisth
三、教学语言技能 (一)教学语言技能的含义 教师在课堂上
采用3m直尺进行路面平整度测定时,应首尾相接连续测量()尺。A.3 B.5
注册会计师在与治理层沟通补充事项时,以下各项中不恰当的沟通内容是( )。A、注
碘量法测定维生素C的含量的方法中不包括A.使用新沸过的冷水,是为了减少水中溶解氧
当消费函数是一条通过原点且向右上方倾斜的直线时,则()。A.边际消费倾向递增
在必要情况下,收到检举材料和处理检举的相关部门及人员可以将被检举人姓名和检举材料
最新回复
(
0
)