首页
登录
职称英语
Imagine you enter a car with no steering wheel, no brake or accelerator peda
Imagine you enter a car with no steering wheel, no brake or accelerator peda
游客
2024-01-23
59
管理
问题
Imagine you enter a car with no steering wheel, no brake or accelerator pedals (踏板) . Under a voice-activated command, you say an address. "The fastest route will take us 15. 3 minutes. Should I take it?" You say "yes" and you are on your way. The car responds and starts moving all by itself. All you have to do is sit back and relax.
How weird would it be if, one day in the future, everyone had such a car? No crazy driving, no insults, no cutting in: traffic laws would be respected and driving much safer. On the other hand, imagine the cost savings for local police enforcement and town budgets without all those speeding and parking tickets.
A new technology has the potential to change modern society in radical ways. There’ s no question that self-driving vehicles could be an enormous benefit. The potential for safer cars means accident statistics would drop: some 94% of road accidents in the U. S. involve human error. Older drivers and visually- or physically-impaired people would gain a new level of freedom. Maintaining safe speeds and being electric, self-driving cars would drastically reduce pollution levels and dependency on non-renewable fuels. Roads would be quieter, people safer.
But we must also consider the impact of the new technology on those who now depend on driving for their livelihoods. According to the U. S. Department of Labor, in May 2015 there were 505,560 registered school bus drivers. The American Trucking Association lists approximately 3. 5 million professional truck drivers in the U. S.
The companies developing self-driving vehicles should be partnering with state and federal authorities to offer retraining for this massive workforce, many of whom will be displaced by the new technology. This is similar to what’ s happening in the coal and oil industries, a situation that fuels much of the current political discontent in this country.
New technologies will, and should, be developed. This is how society moves forward. However, progress can’t be one-sided. It is necessary for the companies and state agencies involved to consider the ethical consequences of these potential changes to build a better future for all. [br] How would the elderly and the disabled benefit from driverless cars?
选项
A、They could enjoy greater mobility.
B、They would suffer no road accidents.
C、They would have no trouble driving.
D、They could go anywhere they want.
答案
A
解析
细节题。原文第三段第四句指出,年长的司机和视觉或身体有障碍的人们可以获得更大的自由。由此可知,无人驾驶汽车可以使老人和残疾人出行更方便,故答案为A。无人驾驶汽车不需要司机,所以C项错误,故排除。B、D两项原文均未提及,而且表述过于绝对,故排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3388624.html
相关试题推荐
Imagineyouwenttoarestaurantwithadate;hadaburger,paidwithacred
Imagineyouwenttoarestaurantwithadate;hadaburger,paidwithacred
Imagineyouwenttoarestaurantwithadate;hadaburger,paidwithacred
[originaltext]W:Justimagine!Wehavetofinishreading300pagesbeforeMonda
[originaltext]W:Justimagine!Wehavetofinishreading300pagesbeforeMonda
[originaltext]W:Justimagine!Wehavetofinishreading300pagesbeforeMonda
[originaltext]W:Justimagine!Wehavetofinishreading300pagesbeforeMonda
Doctor’sorders;LetchildrenjustplayA)Imagineadru
Doctor’sorders;LetchildrenjustplayA)Imagineadru
Doctor’sorders;LetchildrenjustplayA)Imagineadru
随机试题
Inthisheroofthefilm,youseeanewimageoftheChineseman,quitedifferen
ThefirstpresidentinU.S.historywhoresignedbecauseofascandalis______
Tobe【B1】______inthejobinterview,youshould【B2】______certainpersonalan
Throughouthistory,peoplehavebeenthevictimsofpickpockets.Today,pick
为了看日出,我常常早起。那时天还没有大亮,周围非常清静,船上只有机器的响声。天空还是一片浅蓝,颜色很浅。转眼间天边出现了一道红霞,慢慢地在扩大它的范围,加强
根据国家标准《道路硅酸盐水泥》GB13693的规定,道路硅酸盐水泥比表面积为30
WhatpurposedoesNOTpost-listeningact
道氏理论认为,最重要的价格是()。A.最高价 B.最低价 C.收盘价
下列各项中,()应当在证券公司、证券投资咨询机构营业场所、中国证券业协会
计入产品成本的生产费用是指为生产产品(或提供劳务)而发生的、与产品生产(或提供劳
最新回复
(
0
)