首页
登录
职称英语
[originaltext] The head of the United States central bank says she expects t
[originaltext] The head of the United States central bank says she expects t
游客
2024-01-21
60
管理
问题
The head of the United States central bank says she expects the U.S. job market to continue to improve. [5]Janet Yellen says the inflation rate should rise close to a yearly rate of 2 percent. That inflation rate would keep prices stable and support the economy, says the central bank, or Federal Reserve System.
Too much inflation and prices rise too high, too fast. Not enough inflation and prices and growth remain flat or decline. [6]Currently, inflation is well below one percent.
Many economists interpret Yellen’s comments as a signal that the Federal Reserve might raise the key interest rate on December 16. The Federal Reserve has considered increasing important interest rates for a long time. [7]But it has been cautious about making rate changes, fearing that the economy would react badly.
In a speech to the Economic Club of Washington on Wednesday, Federal Reserve Chair person Yellen said she expects the effects of a strong U.S. dollar and unsteady foreign markets to decrease over time. She cautioned that bad economic reports could still delay any rate increase.
5.What do we learn about "a yearly rate of 2 percent"?
6.What is the current inflation rate?
7.Why is the Federal Reserve cautious about making rate changes?
选项
A、The economy would react badly.
B、It would delay any rate increase.
C、The inflation would be too serious.
D、Foreign markets’ share would decrease.
答案
A
解析
题目问美联储为何在改变利率一事上态度谨慎。新闻提到这是由于担心会对经济有负面影响(fearing that the economy would react badly),因此A项为正确答案。B项“延迟加息”在新闻中有提到,但这并不是美联储谨慎对待利率变动的原因。C项无中生有,新闻并未提到“通货膨胀会过于严重”的内容。D项与原文不一致,原文是说期待国际市场的影响下降(expects the effects of…foreign markets to decrease over time),而不是说“国际市场份额下降”。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3381759.html
相关试题推荐
[originaltext]Atthestartofeachschoolyear,millionsofparentsbuytheirc
[originaltext]Grasslandsneedtimetorestwhencattleandotheranimalsfee
[originaltext]Grasslandsneedtimetorestwhencattleandotheranimalsfee
[originaltext]Grasslandsneedtimetorestwhencattleandotheranimalsfee
[originaltext]AmandaLaMunyonlivesinOklahoma.Sheis14yearsold.Shehadb
[originaltext]AmandaLaMunyonlivesinOklahoma.Sheis14yearsold.Shehadb
[originaltext]In1903,adoctorinDetroit,Michigan,boughtthefirstcarf
[originaltext]In1903,adoctorinDetroit,Michigan,boughtthefirstcarf
[originaltext]In1903,adoctorinDetroit,Michigan,boughtthefirstcarf
[originaltext]Doctorsinhospitalemergencyroomsoftenseeaccidentalpoiso
随机试题
Neitherofthetwoparties______abletosolvetheproblemsofthepoor.A、areB、i
[originaltext]WhenMidoriwastwoyearsold,sheoftenclimbedontothepia
—Itturnedoutshewenttothesameschoolasmysister.—Well!______.A、Youliv
【B1】[br]【B12】A、thatB、ifC、whenD、whichB逻辑衔接题[考频:30]。这句的意思是“我们几乎不知道莎士比亚是否写过什么
急性肾小球肾炎一般不会表现为A.不同程度高血压 B.血尿 C.糖尿 D.蛋
()是演出经营活动中涉及最广泛也是最重要的法律、法规,是演出经营活动主体各方的行
假设某期货交易所截至2007年第1季度末,已缴纳的期货投资者保障基金总额为7.9
根据《全国安全生产应急救援体系总体规划方案》,下列不属于运作机制的是()。A.
下列不属于施工组织设计编制应遵循的原则的是()。A.确定合理的工期、合理造价,
革兰阳性细菌败血症很少表现为A.稽留热 B.转移性脓肿 C.昏迷 D.皮疹
最新回复
(
0
)