首页
登录
职称英语
Why do people doubt about the pickup of Japan’s economy? [br] [originaltext]
Why do people doubt about the pickup of Japan’s economy? [br] [originaltext]
游客
2023-12-24
69
管理
问题
Why do people doubt about the pickup of Japan’s economy? [br]
World oil demand is slowing down, led by weaker economic growth in the U.S. and China, the International Energy Agency said Wednesday. While the agency didn’t say high oil prices are damping demand, weaker economic growth is projected in the world’s leading economies, as the U.S. and China lose steam from earlier strength this year and Japan’s rebound is cast in doubt as investors worry about inflationary pressures caused by the high cost of energy.
For the first time in more than half a year of constant upward revisions, the IEA, advisor to the world’s biggest economies, didn’t change its forecasts for how much more oil the world will need.
But it did increase its estimated overall demand by 750,000 barrels a day, reflecting changes to historical data stretching back 10 years. That left world oil demand in 2004 at 82.2 million b/d, up 2.53 million b/d on the year. Growth will moderate in 2005 to 2.2%, or 1.8 million b/d, at 84 million b/d.
A global slowdown is beginning to affect oil demand, according to IEA figures.
Government efforts to cool down China’s overheating economy will cut oil demand growth more than half from 24.6% in the second quarter to 9% in the third, the IEA said. But uncertainty remains about the future in China where restrictions on trucking and economic growth could push down demand, while extra refining capacity could boost it.
选项
A、It kept revising the forecast of world oil demand upwards.
B、It kept making serious mistakes in forecasting.
C、It kept lowering down the world energy consumption.
D、It kept increasing the oil prices.
答案
A
解析
事实细节的找寻和判断。根据题干中IEA这一线索,发现原文第三段第一句有相关信息“But it didincrease its estimated overall demand by 750,000 barrels a day…”即“据它估计,全部需求量将每天上调750000桶”,由此可见,选项A的说法与之相符,是正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3302315.html
相关试题推荐
Andbecauseyouactedtostimulateoureconomywithtaxrelief,thiseconomyis
Thisagendaisaplanofactionforpeople,theplanetandprosperity.Itsee
Thoughmindfulofitsevils,manypeoplebelievebureaucracyisunavoidable.
13亿多中国人与7亿多欧洲人命运相连、前途相关。The1.3billionChinesepeopleandthe700millionEurop
ThelocalPeulpeopleareherders,oftennomadic.当地的颇耳族人(Peul)都是牧民,且常常过着游牧生活。本句中
人民生活从温饱不足发展到总体小康.中国社会进发出前所未有的活力和创造力。TheChinesepeople,oncelackingbasiclivi
Peoplewhoreceivecleanwateraremuchlesslikelytodiefromwater-bornedise
在中国,年轻人有了全新的消费习惯,线上线下销售渠道覆盖了全国各地。InChina,youngpeoplehavebrand-newconsumpti
我们的目标是让人们在不弄脏墙壁的情况下留下印记。(smear)Ourgoalwastoletpeopleleavetheirtestimony
Theshabbyvisitorscentertherenowisalreadytoosmallforthe950,000people
随机试题
Readthearticlebelowabouttheroleofmanagementofworkers’union,andtheq
OntheRERLinefromParisthatservesthebanlieueofSartrouville,anadve
Sincemovingpictureswereinventedacenturyago,anewwayofdistributing
Directions:Readthepassage.Thenanswerthequestions.Giveyourself20minute
Memoryisourmostimportantpossession.Withoutmemory,youwouldn’tknoww
中国的铁路建设始于清朝(theQingDynasty)末年。自新中国成立后,中国的铁路得到了飞速发展。目前中国拥有仅次于美国和俄罗斯的全球第三大铁路
建设工程的勘察、设计,经有关部门批准,可以直接发包,下列表述不正确的是( )。
下列有关人体器官结构的说法,错误的是()。A.人在吸气时,膈肌舒张,膈顶部下
<P>某工程,监理单位承担其中A、B、C三个施工标段的监理任务。A标段施工由甲
关于材料检验的说法,正确的有()。A.材料进场时,应提供材质证明 B.质量验
最新回复
(
0
)