首页
登录
职称英语
In sixteenth-century Italy and eighteenth-century France, waning prosperity a
In sixteenth-century Italy and eighteenth-century France, waning prosperity a
游客
2023-12-20
68
管理
问题
In sixteenth-century Italy and eighteenth-century France, waning prosperity and increasing social unrest led the ruling families to try to preserve their superiority by withdrawing from the lower and middle classes behind barriers of etiquette. In a prosperous community, on the other hand, polite society soon absorbs the newly rich, and in England there has never been any shortage of books on etiquette for teaching them the manners appropriate to their new way of life.
Every code of etiquette has contained three elements, basic moral duties, practical rules which promote efficiency, and artificial, optional graces such as formal compliments to, say, women on their beauty or superiors on their generosity and importance.
In the first category are considerations for the weak and respect for age. Among the ancient Egyptians the young always stood in the presence of older people. Among the Mponguwe of Tanzania, the young men bow as they pass the huts of the elders. In England, until about a century ago, young children did not sit in their parents’ presence without asking permission.
Practical rules are helpful in such ordinary occurrences of social life as making proper introductions at parties or other functions so that people can be brought to know each other. Before the invention of the fork, etiquette directed that the fingers should be kept as clean as possible; before the handkerchief came into common use, etiquette suggested that after spitting, a person should rub the spit inconspicuously underfoot.
Extremely refined behaviour, however, cultivated as an art of gracious living, has been characteristic only of societies with wealth and leisure, which admitted women as the social equals of men. After the fall of Rome, the first European society to regulate behaviour in private life in accordance with a complicated code of etiquette was twelfth century Provence, in France.
Provence had become wealthy. The lords had returned to their castle from the crusades, and there the ideals of chivalry grew up, which emphasized the virtue and gentleness of women and demanded that a knight should profess a pure and dedicated love to a lady who would be his inspiration, and to whom he would dedicate his valiant deeds, though he would never come physically close to her. This was the introduction of the concept of romantic love, which was to influence literature for many hundreds of years and which still lives on in a debased form in simple popular songs and cheap novels today.
In Renaissance Italy too, in the fourteenth and fifteenth centuries, a wealthy and leisured society developed an extremely complex code of manners, but the rules of behaviour of fashionable society had little influence on the daily life of the lower classes. Indeed many of the rules, such as how to enter a banquet room, or how to use a sword or handkerchief for ceremonial purposes, were irrelevant to the way of life of the average working man, who spent most of his life outdoors or in his own poor hut and most probably did not have a handkerchief, certainly not a sword, to his name.
Yet the essential basis of all good manners does not vary. Consideration for the old and weak and the avoidance of harming or giving unnecessary offence to others is a feature of all societies everywhere and at all levels from the highest to the lowest. [br] One characteristic of the rich classes of a declining society is their tendency to
选项
A、take in the recently wealthy.
B、retreat within themselves.
C、produce publications on manners.
D、change the laws of etiquette.
答案
B
解析
文章的第一段告诉我们,当一个社会处于经济衰退或动荡的时候,统治阶级为了保持他们高高在上的社会地位,会用礼仪作为挡箭牌,割断与中、低层阶级的联系。只有在经济繁荣的时候,才会从暴发户中吸收新鲜血液。这样,B是正确答案。A、C的情况只发生在经济繁荣时期。D的内容文中没有提及。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3288543.html
相关试题推荐
France’sstandoftheconflictbetweenIsraelandPalestineis[originaltext]
Insixteenth-centuryItalyandeighteenth-centuryFrance,waningprosperity
ThecitizensofFranceareonceagaintakingapastingontheop-edpages.T
WhenGermanyinvadedPoland,BritainandFrancedeclaredwaronGermany.The
1 InthedaysoftheRoses,Francewasstillasortofsemi-detachedpartofEn
1 InthedaysoftheRoses,Francewasstillasortofsemi-detachedpartofEn
1 InthedaysoftheRoses,Francewasstillasortofsemi-detachedpartofEn
1 InthedaysoftheRoses,Francewasstillasortofsemi-detachedpartofEn
_____istheyearFrancelostitsruleoverQuebec,A、1736B、1763C、1733D、1766B
Insixteenth-centuryItalyandeighteenth-centuryFrance,waningprosperitya
随机试题
Wecanlearnfromthefirstparagraphthatself-esteemis______.[br]Whichis
Howdidthemanspendhisvacation?[br][originaltext]W:Welcomeback!Howwas
CertainphrasesonecommonlyhearsamongAmericanscapturetheirdevotionto
MAC地址通常固化在计算机的()上。A.内存 B.网卡 C.硬盘 D.高速
病人的基本权利包括()A.生存权、医疗权、自主权、保密权、隐私权 B.生存权
关于承接查验,下列说法不正确的是()。A.新建物业承接查验是以主体结构
德育的个体发展功能的发挥应注意( )。 A.强调德育的外在 B.注意功能
关于房屋租赁合同的说法,正确的是()。 A.房屋租赁合同是单务合同
教育思想
投资项目决策分析与评价的基本要求包括贯彻落实科学发展观、资料数据准确可靠和()
最新回复
(
0
)