首页
登录
职称英语
Manhunt: The Ten-Year Search for Bin Laden—from 9/11 to Abbottabad. By Peter
Manhunt: The Ten-Year Search for Bin Laden—from 9/11 to Abbottabad. By Peter
游客
2023-12-15
22
管理
问题
Manhunt: The Ten-Year Search for Bin Laden—from 9/11 to Abbottabad. By Peter Bergen. Crown; 384 pages; $26. Bodley Head; Pounds 20
A compelling account of the hunt for Osama bin Laden requires two things: captivating detail about how the mission was carried out and answers to difficult questions that linger over the affair. Peter Bergen, a former television journalist who once met the al-Qaeda leader, has an eye for memorable close-ups. His narrative has authority, though at times it seems overly influenced by the American officials who granted the author close access.
"Manhunt" is packed with satisfying observations. Mr Bergen got into bin Laden’s last home, a compound in Abbottabad, northern Pakistan, before it was demolished in February. He describes the hideaway’s dark rooms and gives a good sense of how the most-wanted man spent his final years.
Much of bin Laden’s life seems to have been tediously suburban. He was a meticulous note-taker and, says Mr Bergen, had only once told a joke. His many wives were often jealous and sometimes miserable. A notoriously stingy leader, in the end he was so hard up he could hardly pay his staff. The household of 11 adults plus children subsisted on two goats a week, honey from a hive in the garden and Quaker Oats from a local shop. Investigators also found Avena syrup, "a sort of natural Viagra made from wild oats".
Mr Bergen’s account of bin Laden’s pursuers is also highly readable. Having tracked a suspected al-Qaeda courier known as "the Kuwaiti" to Abbottabad late in 2010, American spies sat for six months and watched. Using drones, they studied the occupants and counted laundry on the washing line to guess how many adults lived in the house. Their suspicions were raised by rubbish that was burned in the yard, not thrown out; the lack of an internet connection in an expensive home; residents who shunned local contact. Of most interest was a mysterious figure, "the pacer", who took morning walks in his garden, beneath a large tarpaulin.
Barack Obama is now making much of his brave decision to send soldiers to get their quarry, rather than the easier choice of dropping a bomb. Mr Bergen paints a very positive picture of the president, his staff and all involved in the hunt. Even a helicopter crash on the night of the raid did not upset the American Navy Seals’ efficient attack. They killed bin Laden (arrest and trial were hardly considered) and all the other adult males in the building, entering and leaving Pakistani territory without warning or resistance.
All this, and some crisp writing, keep the pages turning briskly. But Mr Bergen’s book at times falls short. A more critical writer would have paid more attention not only to the hunt, but also to the question of why bin Laden could evade capture for so many years. Crucially, did any Pakistani official, perhaps a rogue agent in the notorious Inter Services Intelligence (ISI) agency, protect him? This matters: if bin Laden was in effect in an ISI safe house, it would help explain why Pakistan-America relations have grown so dangerously confrontational over the past 18 months.
Much circumstantial evidence hints at Pakistan’s complicity. Bin Laden and his extended family spent more than five years in a military town packed with retired generals. Relatively slack personal security (he had no guards and his family used mobile phones) suggests he felt at ease, perhaps protected by others. His house was less than a mile from Pakistan’s most prestigious military academy, and neighbours tell of regular checks of their homes by security men. American leaders, such as Hillary Clinton, had previously said that Pakistanis might be sheltering him, just as they protect leaders of the Afghan Taliban. Mr Obama refused to warn the Pakistani authorities of the raid.
Yet Mr Bergen firmly rejects the idea of official Pakistani complicity, and adds that analysis of material found in the hideout offers no evidence otherwise. He does not pause to describe how Pakistan’s military insiders have often collaborated with extremists. Nor does he mention a humiliating al-Qaeda attack on a naval base in Karachi weeks after bin Laden’s assassination—the suspicion is that this too was helped by Pakistani insiders. Mr Bergen’s book is full of detail, but it skips too fast over the tricky, Pakistani side of the story. The full version has yet to be written.
From The Economist, May 5, 2012 [br] Which of the following statements is TRUE according to the essay?
选项
A、Peter Bergen had an interview with Osama Bin Laden in Abbottabad, northern Pakistan.
B、American officials proved Peter Bergen’s close access to Bin Laden.
C、American Navy Seals dropped a bomb when they lost a helicopter during the attack.
D、Bin Laden only had contact with some reliable Pakistani generals.
答案
B
解析
本题为细节题。本题要求选择正确的一项,选项A,Peter Bergen与本·拉登在巴基斯坦进行了访淡。从文章中可以看出本·拉登在巴基斯坦的活动极其隐秘,只有courier(信使)能与其接触。很明显,与本·拉登的访谈是之前的事情了;选项B,美国官方许可了Peter Bergen与本·拉登的接触。从文章第二段末尾可以看出确实如此,所以正确;选项C,从文章第六段可以看出,海豹突击队没有使用炸弹,错误;选项D,本·拉登只与巴基斯坦军方接触,文中没有给出确信的证据,错误。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3274400.html
相关试题推荐
Researchersinvestigatingbrainsizeandmentalabilitysaytheirworkoffers
[originaltext]NewresearchintoglobalwarmingpublishedinthejournalSci
Thehumangeneticsequencewillallowresearcherstomakerapidprogressin
[originaltext]Host:InNewYorktoday,aprestigiousbusinessresearchgroupa
[originaltext]Host:InNewYorktoday,aprestigiousbusinessresearchgroupa
Someconsumerresearchersdistinguishbetween"rational"motivesand"emotio
Someconsumerresearchersdistinguishbetween"rational"motivesand"emotio
Someconsumerresearchersdistinguishbetween"rational"motivesand"emotio
Someconsumerresearchersdistinguishbetween"rational"motivesand"emotio
Someconsumerresearchersdistinguishbetween"rational"motivesand"emotio
随机试题
A、Thecrestedguanhasaredthroatpouch,givingtheimpressiontoitsmatetha
说明:按电话留言的格式和要求,以秘书Mary的名义,给Mr.Smith写一份电话留言,包括以下内容。1.来电人:出口部门的Mr.Hu2.来电时
激励的出发点是( )。A.人的需求 B.动机 C.人的心理 D.人的行为
破坏阶段有明显三个阶段的地基破坏形式为:A.整体剪切破坏 B.刺入式破坏 C
疾病的发展方向取决于A、机体的抵抗能力 B、病因的数量与强度 C、是否存在诱
多层金字塔以在萨卡拉的()为代表。A.库夫金字塔 B.昭塞尔金字塔 C
一般家庭寄养结案的时间为寄养儿童年满()之时。A.12周岁 B.15周岁
表层皮片含有A.表皮层 B.表皮+真皮全层 C.表皮+真皮最上层乳突层 D
1.背景 某金属矿山建设工程项目,承包商为了避免今后可能支付延期赔偿金的风险,
某地一位司机在车祸中受重伤,被同行的人送到附近一家医院抢救。经查:病人多发性骨折
最新回复
(
0
)