首页
登录
职称英语
When young people who want to be journalists ask me what subject they shoul
When young people who want to be journalists ask me what subject they shoul
游客
2023-11-22
38
管理
问题
When young people who want to be journalists ask me what subject they should study after leaving school, I tell them: "Anything except journalism or media studies."
Most veterans of my trade would say the same. It is practical advice. For obvious reasons, newspaper editors like to employ people who can bring something other than a knowledge of the media to the party that we call our work.
On The Daily Telegraph, for example, the editor of London Spy is a theologian by academic training. The obituaries editor is a philosopher. The editor of our student magazine, Juice, studied physics. As for myself, I read history, ancient and modern, at the taxpayer’s expense.
I am not sure what Charles Clarke, the Education Secretary, would make of all this. If I understand him correctly, he would think that the public money spent on teaching this huge range of disciplines to the staff of The Daily Telegraph was pretty much wasted. The only academic course of which he would wholeheartedly approve in the list above would be physics -- but then again, he would probably think it a terrible Waste that Simon Hogg chose to edit Juice instead of designing aero planes or building nuclear reactors. By that, he seems to mean that everything taught at the public expense should have a direct, practical application that will benefit society and the economy.
It is extremely alarming that the man in charge of Britain’s education system should think in this narrowminded, half-witted way. The truth, of course, is that all academic disciplines benefit society and the economy, whether in a direct and obvious way or not. They teach students to think -- to process information and to distinguish between what is important and unimportant, true and untrue. Above all, a country in which academic research and intelligent ideas are allowed to flourish is clearly a much more interesting, stimulating and enjoyable place than one without "ornaments", in which money and usefulness are all that count.
Mr. Clarke certainly has a point when he says that much of what is taught in Britain’s universities is useless. But it is useless for a far more serious reason than that it lacks any obvious economic utility. As the extraordinarily high drop-out rate testifies, it is useless because it fails the first test of university teaching--that it should stimulate the interest of those being taught. When students themselves think that their courses are a waste of time and money, then a waste they are.
The answer is not to cut off state funding for the humanities. It is to offer short, no-nonsense vocational courses to those who want to learn a trade, and reserve university places for those who want to pursue an academic discipline. By this means, a great deal of wasted money could be saved and all students--the academic and the not-so-academic—would benefit. What Mr. Clarke seems to be proposing instead is an act of cultural vandalism that would rob Britain of all claim to be called a civilized country. [br] The second paragraph is meant to demonstrate that ______.
选项
A、students of other disciplines than journalism are preferred employees of newspapers
B、young people should learn other subjects than journalism after leaving school.
C、veterans of the author’s trade would give the same advice to puzzled youngsters
D、young people should diversify their learning subjects to be better employed
答案
A
解析
事实细节题。第二段的重要部分是第三句,此句话可以总结为编辑们更偏好非新闻专业的人作为报业的雇员。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3208731.html
相关试题推荐
Wouldyoubeshockedtofindoutanaverageof18peopledieeverydayduet
Bothathomeandabroad,morepeopleareturningtocrowdfundingsites
Giventheamountoftimepeoplespendatworknowadays,itmakessensethat
AsInternethavebeenquitepopular,somearguethatpeople’sproblem-solvin
周末许多人睡得很晚。Manypeoplegotobedverylateatweekends.sleep是典型的持续动词,表示“在睡觉”,原译的意
中国人是刻苦耐劳的民族。TheChineseareahard-workingandindustriouspeople.当people表示民族的意义
我们这儿的人都觉得他有婚外恋。Peoplearoundhereallfeelthatheisleadingadoublelife.affa
OnPublicSpeakingI.People’sfrequentresponsetogivi
OnPublicSpeakingI.People’sfrequentresponsetogivi
OnPublicSpeakingI.People’sfrequentresponsetogivi
随机试题
Theunpleasantnoisemustbeimmediatelyputanendto.必须全部停止这种令人讨厌的噪声。
神经源直肠中,便秘康复治疗错误的是A.减少体力活动,加强肠道蠕动动力 B.改变
下列关于解热镇痛药的使用叙述错误的是()A:多数宜在餐后服用 B:应严格掌握
A.肝B.心C.脾D.肺E.肾与汗液的排泄关系最密切的是
对器官能产生永久损伤的不良反应是A.新的药品不良反应B.药品严重不良反应C.可疑
各种运输方式内外部的各个方面的构成和联系,就是( )。 A.运输系统
某校为落实《未成年人保护法》,更好地开展学校保护工作,成立了包括社会工作者在内的
某投资者考虑进行指数化投资以实现追踪指数的目的。据此回答以下三题。 (2)该投
根据《标准设计施工总承包合同》,承包人建议书应包括的内容有()。A.工程设计方案
A.血尿伴膀胱刺激症状 B.血尿伴水肿、高血压 C.血尿伴肾肿块 D.血尿
最新回复
(
0
)