首页
登录
职称英语
One of the most eminent of psychologists, Clark Hull, claimed that the essenc
One of the most eminent of psychologists, Clark Hull, claimed that the essenc
游客
2023-09-10
61
管理
问题
One of the most eminent of psychologists, Clark Hull, claimed that the essence of reasoning lies in the putting together of two "behavior segments" in some novel way, never actually performed before, so as to reach a goal.
Two followers of Clark Hull, Howard and Tracey Kendler, devised a test for children that was explicitly based on Hulll’s principles. The children were given the task of learning to operate a machine so as to get a toy. In order to succeed they had to go through a two-stage sequence. The children were trained on each stage separately. The stages consisted merely of pressing the correct one of two buttons to get a marble; and of inserting the marble into a small hole to release the toy. The Kendlers found that the children could learn the separate bits readily enough. But they did not for the most part "integrate". They did not press the button to get the marble and then proceed without further help to use the marble to get the toy. So the Kendlers concluded that they were incapable of deductive reasoning.
The mystery at first appears to deepen when we learn, from anther psychologist, Michael Cole and his colleagues, that adults in an African culture apparently cannot do the Kendlers’ task either. But it lessens, on the other hand, when we learn that a task was devised which was strictly analogous to the Kendlers’ one but much easier for me African males to handle. Instead of the button-pressing machine, Cole used a locked box and two differently colored match-boxes, one of which contained a key that would open the box. Notice that there are still two behavior segments--"open the right match-box to get the key" and "use the key to open the box"---so the task seems formally to be the same. But psychologically it is quite different. Now the subject is dealing not with a strange machine but with familiar meaningful objects: and it is clear to him what he is meant to do. It then turns our that the difficulty of "integration" is greatly reduced.
Recent work by Simon Hewson is of great interest here for it shows that, for young children, too, the difficulty lies not in the inferential processes which the task demands, but in certain perplexing features of the apparatus and the procedure. Hewson made two crucial changes. First, he replaced the button-pressing mechanism in the side panels by drawers in these panels which the children could open and shut. This took away the mystery from the first stage of training. Then he helped the child to understand that there was no "magic" about the specific marble. The two modifications together produced a jump m success rates from 30% to 90% for five-year-olds and from 35% to 72.5 % for four-year-olds. For three-year-olds, for reasons that are still in need of clarification, no improvement--rather a slight drop in performance resulted from the change.
We may conclude, then, that children experience very real difficulty when faced with the Kendler apparatus; but this difficulty cannot be taken as proof that they are incapable of deductive reasoning. [br] Who devised an experiment that investigated deductive reasoning without the use of any marbles?
选项
答案
Michael Cole and his colleagues.
解析
文章第二段描述Kendler夫妇的实验时作者提到:“The stages consisted merely of pressing the correct one of two buttons to get a marble;and of inserting the marble into a small hole to release the toy.”。第四段描述Simon Hewson的实验时提到:“Then he helped the child to understand that there was no“magic”about the specific marble.”,由此可见只有Michael Cole和他同事的实验没有用弹珠了。故正确答案是“Michael Cole and his colleagues.”。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3001217.html
相关试题推荐
Mr.Greenspanhasbeenproclaimed"______(有史以来最伟大的银行家)".thegreatestbankerwh
Areorganicallygrownfoodsthebestfoodchoices?Theadvantagesclaimedfo
Areorganicallygrownfoodsthebestfoodchoices?Theadvantagesclaimedfo
Meteor-psychologists(气象心理学家)areconcernedwithhowtheweather【B1】______t
Meteor-psychologists(气象心理学家)areconcernedwithhowtheweather【B1】______t
Meteor-psychologists(气象心理学家)areconcernedwithhowtheweather【B1】______t
Meteor-psychologists(气象心理学家)areconcernedwithhowtheweather【B1】______t
Meteor-psychologists(气象心理学家)areconcernedwithhowtheweather【B1】______t
Recentresearchhasclaimedthatanexcessofpositiveionsintheaircanh
Recentresearchhasclaimedthatanexcessofpositiveionsintheaircanh
随机试题
Ittakes_______twodaystofinishthisreport.A、heB、himC、hisB本题考查代词。ittak
Thechiefeditorthoughthetooksomelibertieswiththeoriginalintranslation
EliteMathCompetitionsStruggletoDiversifyTheirTalentPool[A]Inte
WhatkindofprogramisDoctorLevydescribing?[br][originaltext]W:DoctorLe
采用先进先出法,在物价上涨时,会过低估计企业的当期利润和存货价值;反之,会高估企
承包商未遵守对履约保证的相关要求而导致业主终止合同的,业主应提前()天通知承
丙硫氧嘧啶的抗甲状腺作用主要在于A.作用于甲状腺细胞核内受体B.作用于甲状腺细胞
共用题干 某地区房地产交易中卖方、买方应交纳的税费分别为正常成交价格的6%和2
与钢筋混凝土结构相比,型钢混凝土组合结构的优点在于( )。A.承载力大 B.防
根据《建设项目安全设施三同时暂行办法》,对于危险性较大的分部分项工程,施工单位编
最新回复
(
0
)