首页
登录
职称英语
With rapid growth of world population, mainly in developing countries, the
With rapid growth of world population, mainly in developing countries, the
游客
2023-09-07
73
管理
问题
With rapid growth of world population, mainly in developing countries, the available cultivable land per person has declined steadily since 1960 and will decease by half over the next 50 years. Besides, about 400 million women of childbearing age are iron deficient, leaving their babies exposed to various birth defects. As many as 100 million children suffer from vitamin A deficiency. Tens of millions of people suffer from other major ailments and nutritional deficiencies caused by lack of food.
How can biotech help? Biotechnologists have developed genetically modified rice fortified with beta carotene (β-胡萝卜素) and additional iron, and they are working on other kinds of nutritionally improved crops. Biotech can also improve farming productivity in places where crop failures are caused by pests, drought, poor soil and crop viruses, bacteria or fungi. Genetically modified, virus-resistant crops can reduce that damage, as can drought-tolerant seeds in regions where water shortages limit the amount of land under cultivation. Biotech can also help solve the problem of soil that contains excess aluminum, which damages roots and causes staple crop failures.
Many scientists believe biotech could raise overall crop productivity in developing countries as much as 25% and help prevent the loss of those crops after they are harvested. Yet for all that promise, biotech is far from being the whole answer. In developing countries, lost crops are only one cause of hunger. Poverty plays the largest role. Making genetically modified crops available will not reduce hunger if farmers cannot afford to grow them or if the local population cannot afford to buy the food those farmers produce.
Nor can biotech overcome the challenge of distributing food in developing countries. Taken as a whole, the world produces enough food to feed everyone--but much of it is in the wrong place. Especially in countries with undeveloped transport infrastructures, geography restricts food availability as dramatically as genetics promises to improve it.
Biotech has its own "distribution" problems. Private-sector biotech companies in rich countries carry out much of the leading-edge research. Their products are often too costly for poor farmers in the developing world, and many of those products won’t even reach the regions where they are most needed. Biotech firms have a strong financial incentive to target rich markets first to help them rapidly recoup the high costs of product development. But some companies are responding to the needs. [br] Biotechnologists can help illnesses related to nutritional inadequacy by ______.
选项
A、developing genetically modified or nutritionally improved crops
B、incorporating pest-resistant or virus-resistant genes into seeds of crops
C、improving the ability of seeds to resist water shortages in certain regions
D、identifying genes that helps neutralize aluminum toxicity in crops
答案
A
解析
事实细节题。题干中inadequacy是原文deficiency的同义转述。第二段主要是说明生物科技尤其是转基因技术在农业中的应用,首先就承接第一段中的种种问题,提出生物科学家们培育转基因水稻和其他增强营养成分的作物以从根本上解决营养不良的问题。凶此答案为A)。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2993650.html
相关试题推荐
Caughtinasqueezebetweenthehealthneedsofageingpopulationsononeh
Caughtinasqueezebetweenthehealthneedsofageingpopulationsononeh
IndustrialpollutionisnotonlyaproblemforthecountriesofEuropeandN
IndustrialpollutionisnotonlyaproblemforthecountriesofEuropeandN
IndustrialpollutionisnotonlyaproblemforthecountriesofEuropeandN
IndustrialpollutionisnotonlyaproblemforthecountriesofEuropeandN
IndustrialpollutionisnotonlyaproblemforthecountriesofEuropeandN
IndustrialpollutionisnotonlyaproblemforthecountriesofEuropeandN
Themostimportantstepindevelopinganeffectivecampaign,andthestepw
Themostimportantstepindevelopinganeffectivecampaign,andthestepw
随机试题
Howmuchisalargebottleofaspirin?[br][originaltext]M:I’dlikeabottle
AbudgetapprovedbytheEuropeanParliamentfortheEuropeanEconomicCommu
Theoceanbottom—aregionnearly2.5timesgreaterthanthetotallandarea
PassageTwoWhendidbacteriacomeintoventilationsystemaccordingtothe
Whatisthenewsitemmainlyabout?[br][originaltext]PresidentBarackOba
根据现有资料可知画像石萌发于()。A.春秋战国时期 B.西汉时期 C.东汉
某配筋砌块砌体剪力墙房屋,房屋高度22m,抗震设防烈度为8度。首层剪力墙截面尺寸
分析商业银行所用的资源条件和经营目标是否能够与细分市场的需求相吻合,属于()。A
依据《专项规划环境影响报告书审查办法》,环境保护行政主管部门自收到专项规划环保影
女,36岁。乏力、头晕Hb64g/L,检查提示红细胞体积减少,中间淡染区扩大,
最新回复
(
0
)