首页
登录
职称英语
An Asian engineer is assigned to a US laboratory and almost suffers a nervo
An Asian engineer is assigned to a US laboratory and almost suffers a nervo
游客
2023-09-02
67
管理
问题
An Asian engineer is assigned to a US laboratory and almost suffers a nervous breakdown. A US executive tells his staff he’s going to treat them fairly -- and creates dissension (纷争). A Japanese manager is promoted by his British president, but within six months asks for a transfer. Each of these real-life cases involved people who were regarded as superior employees, but were ill-equipped to cope with the complexities and dangers of intercultural management. "Multinational companies have studied everything else, now they’re finally looking at culture," says Clifford Clarke, founder and president of the California-based IRI International Inc, one of a small but growing number of consulting firms that specialize in teaching business people from differing cultures how to communicate and work with each other.
"Never show the sole to an Arab, never arrive on time for a party in Brazil, and in Japan, don’t think ’yes’ means ’yes’ , advise US consultants Lennie Copland and Lewis Brown Griggs, who have produced a series of films and a book to help managers improve their international business skills. But simply learning the social "dos" and "don’ts" is not the answer, according to the new culture specialists. The penalties for ignoring different thinking patterns, they point out, can be disastrous. For example, the American manager who promised to be fair thought he was telling his Japanese staff that their hard work would be rewarded, but when some workers received higher salary increases than others, there were complaints. "You told us you’d be fair, and you lied to us," accused one salesman. "It took me a year and a half", sighed the American, "to realize that ’fair’ to my staff, meant being treated equally."
The Asian engineer who suffered in America was the victim of another mistaken expectation. "He was accustomed to the warm group environment so typical in Japan," said his US. manager. "But in our company, we’re all expected to be self-starters, who thrive on working alone. For him, it was emotional starvation. He’s made the adjustment now, but he’d be humiliated if I told you his name, That’s another cultural difference."
The Japanese manager who failed to respond to his promotion couldn’t bring himself to use the more direct language needed to communicate with his London-based superiors. "I used to think all this talk about cultural communication was a lot of baloney," says Eugene J. Flath, president of Intel Japan Ltd., a subsidiary of the American semiconductor maker. "Now, I can see it’s a real problem. Miscommunication has slowed our ability to coordinate action with our office."
That’s why Intel, with the help of consultant Clarke, began an intercultural training program this spring which Flath expects will dramatically reduce decision-making time now lost in making sure the Americans and the Japanese understand each other. [br] The promoted Japanese manager asked for a transfer because ______.
选项
A、he was not competent for the higher position
B、he was not accustomed to working by himself
C、he could not make the adjustment to his new job
D、he lacked adequate communication with his superiors
答案
D
解析
文章倒数第二段首句说明这位日本经理提出工作调动的原因不是他不能胜任更高的职位(排除 A项),也不是因为他不习惯于独立工作(排除B项),或不能适应新的工作(排除C项),而是他缺乏与上司的交流,故答案为D项。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2980357.html
相关试题推荐
[originaltext]Readingtooneselfisamodernactivitywhichwasalmostunkn
[originaltext]Readingtooneselfisamodernactivitywhichwasalmostunkn
Thewordscienceisheardsoofteninmoderntimesthatalmosteverybodyhas
Thewordscienceisheardsoofteninmoderntimesthatalmosteverybodyhas
Thewordscienceisheardsoofteninmoderntimesthatalmosteverybodyhas
Thewordscienceisheardsoofteninmoderntimesthatalmosteverybodyhas
[originaltext]M:HaveyougotyourNewYearshoppingdoneyet?W:Almost.Igot
[originaltext]M:HaveyougotyourNewYearshoppingdoneyet?W:Almost.Igot
[originaltext]M:HaveyougotyourNewYearshoppingdoneyet?W:Almost.Igot
Manyofthescientistsandengineersarejudged______howgreattheirachievemen
随机试题
Theworldisnotonlyhungry,butalsothirstyforwater.Thismayseemstran
这条蛇是如此的贪婪,一口就吞掉了那只老鼠。Thesnakewassogreedythatitswalloweduptheratinone
英语中有“像猫头鹰一样聪明”这样的说法,表明讲英语的人把猫头鹰当作智慧的象征。在儿童读物和漫画中,猫头鹰通常很严肃、很有头脑。禽兽间的争端要猫头鹰来裁判
Organisedvolunteeringandworkexperiencehaslongbeenavitalcompaniont
RestrictingtheproblemofThirdWorldcountriestohungeralone—althoughnot
发包人在工程量清单中给定的用于支付必然发生但暂时不能确定价格的材料的金额称为(
曲线y=x3-4x+2在点(1,-1)处的切线方程为( )A.x-y-2-0
A.丙戊酸钠 B.盐酸氯丙嗪 C.氟哌啶醇 D.盐酸阿米替林 E.卡马西
A.以健康人或病人作为受试对象 B.实验时使用对照和双盲法 C.不选择弱势人
眶下动脉是A.穿过棘孔的动脉分支 B.穿过下颌孔的动脉分支 C.穿过眶下孔的
最新回复
(
0
)