首页
登录
职称英语
[originaltext] Kuwait is a country which is quite small, but which is very r
[originaltext] Kuwait is a country which is quite small, but which is very r
游客
2023-08-29
93
管理
问题
Kuwait is a country which is quite small, but which is very rich. It has a population of a little more than a million, and it is situated at the North end of the Persian Gulf. This small desert country is one of the world’s leading oil producers, and it has approximately fifteen percent of the world’s leading oil producers, and it has approximately fifteen percent of the world’s known petroleum reserves. Since the discovery of oil in 1938, Kuwait’s rules have turned the country into a prosperous welfare state. It has free primary and secondary education, free health care and social services; and the Kuwaitis do not have to pay any personal income tax for those services. The rate of literacy is high and constantly growing. The University of Kuwait was opened in 1966, but many of the Kuwaiti students still study in colleges and universities abroad, at state expense. Kuwait is, needless to point out, an Arab country, and about 99 percent of the people who live there are Moslems. But fewer than half of these Moslems are actually citizens of Kuwait. This is because there are many Moslem immigrants living and working there. Many of these recent immigrants have come from all over the Arab world—from places like Egypt, Syria, Lebanon, from Oman, and from the Sudan. Indians, Pakistanis, and Iranians live and work in Kuwait, too. The other one percent of the population, in other words, the non Moslems, are recent immigrants who were attracted by the opportunities to work for the oil companies. There are several thousand Europeans and Americans in Kuwait. Many of them are employed by the oil companies.
Questions:
33. What percentage of the world’s known petroleum reserves does Kuwait have?
34. According to the passage, the welfare system of Kuwait provides all of the following except?
35. When was the University of Kuwait opened?
选项
A、Free primary and secondary education.
B、Free health care.
C、Free social services.
D、Free tour to foreign countries.
答案
D
解析
细节题。原文关于科威特提供的社会福利的句子是:It has free primary and secondary education,free health care and social services.(国家提供免费中小学教育,免费医疗,还有社会福利等。)A、B、C选项中的primary and secondary education,health care,social services在该句中均出现了,只有选项D没有出现。答案是D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2967713.html
相关试题推荐
[originaltext](26)Aten-year-oldboyconfessedtohisparentsthathewas
[originaltext](26)Aten-year-oldboyconfessedtohisparentsthathewas
[originaltext]M:Oneofthemostcommonquestionsweaskaboutpeople’sbehavio
[originaltext]M:Oneofthemostcommonquestionsweaskaboutpeople’sbehavio
[originaltext]M:CanIspeaktoyouforafewminutes,Ihavesomethingtotell
[originaltext]M:CanIspeaktoyouforafewminutes,Ihavesomethingtotell
[originaltext]M:ThisTVsetisgettingworseandworse.Nowitdoesn’tworkat
[originaltext]M:ThisTVsetisgettingworseandworse.Nowitdoesn’tworkat
[originaltext]M:ThisTVsetisgettingworseandworse.Nowitdoesn’tworkat
[originaltext]Whentheearlysettlers,especiallytheEnglish,arrivedinth
随机试题
Readthearticlebelowaboutbusinessonline.Foreachquestion31—40,writeon
HowtoapproachReadingTestPartTwo•InthispartoftheReadingTestyourea
你得承认,多媒体不只是一件东西.而是包括许多东西的复杂的组合:硬件、软件和这两者相遇时的界面。不,我们还忘了一件很重要的事情.多媒体还包括你。是的.就是!对
"HowdoyougetoutofanIcelandicforest?Youstandup."Duringfivedays
[originaltext]Foodpricescontinuetorise,threateningtopushmoreandmorepe
隧道施工监控量测是指隧道施工过程中使用各种类型的仪表和工具,对围岩和支护衬砌变形
A.嗅神经和视神经 B.面神经和昕神经 C.9~12对脑神经 D.脑脊液鼻
甲、乙、丙三个农户种植龙稻、徽稻两种水稻,已知乙和丙水稻总产量是甲的4/5。且龙
2005-24.腹痛肠鸣,呕吐泄泻可见于 A.风淫证候B.寒淫证候C.
对于测量成果的记录、计算、复核和检算,以下说法正确的是()。A.所有测量成果必
最新回复
(
0
)