首页
登录
职称英语
[originaltext] Hiring managers are typically not allowed to discriminate on
[originaltext] Hiring managers are typically not allowed to discriminate on
游客
2023-08-29
81
管理
问题
Hiring managers are typically not allowed to discriminate on the basis of race or gender. But what about smoking? A growing number of hospitals and other companies have adopted policies allowing them to turn down smokers as job applicants, the New York Times reported. Companies say hiring only non-smokers helps to boost worker productivity, reduces health care costs and encourages cleaner, healthier living. Employees who smoke cost, on average, $3 391 more a year each in health care expenses and lost productivity. (33)Many companies have already banned smoking in the workplace or offered incentives to quit, like asking for higher health care insurance expenses for smokers. But now there has been an even more dramatic shift from "smoke-free to smoker-free workplaces," as the Times termed it. Applications now boldly state that companies follow "tobacco-free hiring." Job seekers may have to submit to their tests for nicotine, and new employees caught lighting up may be fired. These new anti-smoker measures are controversial, because critics, including tobacco companies and the American Civil Liberties Union (ACLU), say that employers are crossing a line by banning a habit in workers’ private lives that is legal. Indeed, more than half of the states have passed laws prohibiting discrimination against smokers or those who use "lawful products." (34)Some critics worry that workplaces may eventually crack down on other risky, yet legal, employee behavior, like drinking alcohol, eating fast food or riding motorcycles. About one in five Americans still smoke, the Times says.
33. Why do some companies charge smokers higher health care insurance?
34. What do some critics worry about?
35. What’s the main idea of the passage?
选项
A、To stimulate smokers to give up smoking.
B、To ease the companies’ financial burden.
C、To help their employees save their salary.
D、To help their employees avoid cancer.
答案
A
解析
目的原因题。短文中提到很多公司已经禁止在工作场所吸烟,或为员工提供戒烟激励措施,如要求吸烟者提供更高的医疗保险金。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2966612.html
相关试题推荐
[originaltext]AnenvironmentalgroupcalledtheFoodCommissionisunhappy
[originaltext]AnenvironmentalgroupcalledtheFoodCommissionisunhappy
[originaltext]AnenvironmentalgroupcalledtheFoodCommissionisunhappy
[originaltext]AnenvironmentalgroupcalledtheFoodCommissionisunhappy
[originaltext]Thediamondisconsideredthemostfamousandvaluablejewel
[originaltext]W:3346791.M:Isthatyou,Sue?W:Who’scalling?M:ThisisMik
[originaltext]M:Hello.W:Hello,John.ThisisFlorenceRichardson.I’msorry
[originaltext]M:WouldyoulikeacopyofprofessorSmith’s.article?W:Thanks
[originaltext]M:WouldyoulikeacopyofprofessorSmith’s.article?W:Thanks
[originaltext]M:WouldyoulikeacopyofprofessorSmith’s.article?W:Thanks
随机试题
Desertplants______twocategoriesaccordingtothewaytheydealwiththeprobl
(1)VintonCerf,knownasthefatheroftheInternet,saidonWednesdaythat
闭幕词说明:请写一份闭幕词,宣布讨论会闭幕。内容:1.代表组委会的全体成员感谢大家参加讨论会,并促使其成功;2.对大家表示祝
可兴奋细胞的特征是产生()。A.反射活动 B.动作电位 C.分泌活动 D
判断城市土地利用强度的合理性的方式一般是通过对城镇地籍调查成果进行统计分析,得到
()不属于编制采购计划的输入。A.项目管理计划 B.需求文档 C.项目组织
流脑普通型病原治疗首选()A.氯霉素 B.青霉素 C.磺胺药 D
证券产品买进时机选择的策略有( )。 Ⅰ.辨别买进时机 Ⅱ.买入时机比买何
关于地震构造地裂缝,下列说法正确的是()。 A.是强烈地震时深部震源断裂在地
小儿呼吸道症状哪一项是错误的A.肺炎支原体肺炎一般不咳嗽 B.-般上感者为干咳
最新回复
(
0
)