首页
登录
职称英语
A decade ago, the idea that the planet was warming up as a result of human a
A decade ago, the idea that the planet was warming up as a result of human a
游客
2023-07-05
85
管理
问题
A decade ago, the idea that the planet was warming up as a result of human activity was largely theoretical. We knew that since the Industrial Revolution began in the 18th century, factories and power plants and automobiles and farms have been loading the atmosphere with heat-trapping gases, including carbon dioxide and methane(甲烷). But evidence that the climate was actually getting hotter was still murky.
Not anymore. As an authoritative report issued a few weeks ago by the United Nations-sponsored Intergovernmental Panel on Climate Change makes plain, the trend toward a warmer world has unquestionably begun. Worldwide temperatures have climbed more than 0.5℃ over the past century, and the 1990s were the hottest decade on record. After analyzing data going back at least two decades on everything from air and ocean temperatures to the spread and retreat of wildlife, the IPCC asserts that this slow but steady warming has had an impact on no fewer than 420 physical processes and animals and plant species in all countries.
Glaciers(冰川), including the legendary snows of Kilimanjaro, are disappearing from mountaintops around the globe. Coral reefs are dying off as the seas get too warm for comfort. Drought is the norm in parts of Asian and Africa. El Nino(厄尔尼诺)events, which trigger devastating weather in the eastern Pacific, are more frequent. The Arctic permafrost(永久冻土带)is starting to melt. Lakes and rivers in colder climates are freezing later and thawing earlier each year. Plants and animals are shifting their ranges pole-ward and to higher altitudes, and migration patterns for animals as diverse as polar bears, butterflies and beluga whales are being disrupted. [br] According to the United Nations-sponsored Intergovernmental Panel on Climate Change,______.
选项
A、it is doubtful that worldwide global warming has begun
B、people should not show concern about global warming
C、it is obvious that the world has started getting warmer and warmer
D、we should carry out more research to prove the effects of global warming
答案
C
解析
细节题。由文中“the trend toward a warmer world has unquestionablybegun”.可见该机构的人员认为这种变暖毫无疑问已经开始了。A、B不符合文意,D没有提及。故选C正确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/2810769.html
相关试题推荐
Globalwarmingmayornotbethegreatenvironmentalcrisisofthe21stcent
Globalwarmingisatrendtowardwarmerconditionsaroundtheworld.Partof
Globalwarmingisatrendtowardwarmerconditionsaroundtheworld.Partof
Globalwarmingisatrendtowardwarmerconditionsaroundtheworld.Partof
Globalwarmingisatrendtowardwarmerconditionsaroundtheworld.Partof
Globalwarmingisatrendtowardwarmerconditionsaroundtheworld.Partof
Globalwarmingisatrendtowardwarmerconditionsaroundtheworld.Partof
Overthepastdecade,theenvironmentalmovementhasexplodedontothemind
Overthepastdecade,theenvironmentalmovementhasexplodedontothemind
Overthepastdecade,theenvironmentalmovementhasexplodedontothemind
随机试题
•Lookatthechartbelow.Itshowstheshareholderreturnsproducedbywinning
Simonpromisedthateveryonecouldgetachance,______?A、couldn’ttheyB、hadn’t
【B1】[br]【B15】A、aB、anyC、theD、noDno表示绝对否定。含义是决不是正当理由,符合上下文的要求。
[originaltext]M:Hello,Mary.ThisisPeteratthehospital.IsMichaelhome?W
WhenAppleshowedtheworldSiri,Ibelievetheyshowedusthenextmajor【C1
Itwas10yearsago,onawarmJulynight,thatanewbornlambtookherfirs
基本分页存储管理中,若没有引入快表,则每次从主存取指令或取操作数,要()访问主
(2016年)下列关于契税征收管理的说法,正确的有( )。A.纳税人不能取得销售
A.右半结肠切除术 B.部分结肠切除术 C.经内镜切除术 D.全结肠切除术
髋关节后脱位 A.易发性肽动脉损伤 B.易发生动脉损伤 C.易发生缺血性骨
最新回复
(
0
)