首页
登录
学历类
Text 4 When the government talks about i
Text 4 When the government talks about i
admin
2022-08-02
120
问题
Text 4 When the government talks about infrastructure contributing to the economy the focus is usually on roads,railways,broadband and energy.Housing is seldom mentioned.Why is that?To some extent the housing sector must shoulder the blame.We have not been good at communicating the real value that housing can contribute to economic growth.Then there is the scale of the typical housing project.It is hard to shove for attention among multibillionpound infrastructure project,so it is inevitable that the attention is focused elsewhere.But perhaps the most significant reason is that the issue has always been so politically charged.Nevertheless,the affordable housing situation is desperate.Waiting lists increase all the time and we are simply not building enough new homes.The comprehensive spending review offers an opportunity for the government to help rectify this.It needs to put historical prejudices to one side and take some steps to address our urgent housing need.There are some indications that it is preparing to do just that.The communities minister,Don Foster,has hinted that George Osborne,Chancellor of the Exchequer,may introduce more flexibility to the current cap on the amount that local authorities can borrow against their housing stock debt.Evidence shows that 60,000 extra new homes could be built over the next five years if the cap were lifted,increasing GDP by 0.6%.Ministers should also look at creating greater certainty in the rental environment,which would have a significant impact on the ability of registered providers to fund new developments from revenues.But it is not just down to the government.While these measures would be welcome in the short term,we must face up to the fact that the existing£4.5bn programme of grants to fund new affordable housing,set to expire in 2015,is unlikely to be extended beyond then.The Labour party has recently announced that it will retain a large part of the coalition's spending plans if returns to power.The housing sector needs to accept that we are very unlikely to ever return to era of largescale public grants.We need to adjust to this changing climate.While the government’s commitment to long-term funding may have changed,the very pressing need for more affordable housing is real and is not going away.The author believes that the housing sector______A.has attracted much attentionB.involves certain political factorsC.shoulders too much responsibilityD.has lost its real value in economy
选项
A.has attracted much attention
B.involves certain political factors
C.shoulders too much responsibility
D.has lost its real value in economy
答案
B
解析
细节题【命题思路】这是一道细节题。考生需要回文定位后,将选项与原文逐一进行仔细的匹配即可得到正确答案。【直击答案】根据题干可以回文定位到第二段。这一段最后一句话But perhaps the most significant reason is that the issue has always been so politically charged中出现了but转折,而转折之后的内容通常都是作者想要说的重点。这句话中的“this issue”指代的就是建房问题,也就是题干中的“housing sector”;同时“so politically charged”正是B项中的“involves political factors”的同义替换,故正确选项为B项。【干扰排除】文章第一段最后一句话提到,住房问题很少被提及。因而A项“吸引了很多的注意力”与原文意思相反,故排除。第二段第二句话指出在某种程度上,住房部门应该为此负责任,而C项的意思是,住房部门承担了太多的责任,属于望文生义,与原文不符,故排除。第二段第三句提到我们不太擅长传达住房给经济发展带来的真正价值,而D项所表达的是它已经失去了在经济发展中的真正价值。“不擅长传达价值”并不意味着“失去价值”,因而D项属于偷换概念,故排除。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/xueli/2699961.html
本试题收录于:
英语二研究生题库研究生入学分类
英语二研究生
研究生入学
相关试题推荐
Thegovernmenthasbeenforcedintoahu
Thegovernmentisunderrenewedpressure
Thegovernmentisunderrenewedpressure
Thegovernmentisunderrenewedpressure
Thegovernmenthasbeenforcedintoahu
Thegovernmenthasbeenforcedintoahu
Text4Whenthegovernmenttalksabouti
Text4Whenthegovernmenttalksabouti
Text4Whenthegovernmenttalksabouti
Text2TheUKgovernment'sdecisiontos
随机试题
A—grouptravelB—touronapersonalbasisC—freeguided
[originaltext]W:EnglishLanguageCenter.MayIhelpyou?M:Yes.I’mcallingt
具有抗早孕作用的药物是A.苦杏仁B.酸枣仁C.桔梗D.半夏E.远志
抗原抗体反应的基本类型不包括A.凝集反应B.沉淀反应C.补体参与的反应D.中和反
课外活动的基础是( )。 A.校园设施 B.教师引导
建设单位应当将大型的人员密集场所和其他特殊建筑工程的消防设计文件报送公安机关消防
(2018年真题)银行审核通过后在规定额度内消费者可以随意用信(非现金交易),并
现阶段我国总体规划指标体系中用于考核政府履行职责实现程度的指标类别是()A:约束
有一类鱼如贻巴鱼,含组氨酸丰富,当鱼体不新鲜时或腐败时,易形成大量有毒作用物质,
根据九部委《标准施工招标文件》,关于承包人索赔期限的说法,正确的是()。A
最新回复
(
0
)