首页
登录
学历类
The Open University,one of the great suc
The Open University,one of the great suc
admin
2022-08-02
69
问题
The Open University,one of the great successes of modern Britain,is facing a crisis.On the surface,this centres on the embattled vice-chancellor.Peter Horrocks,whom the staff want to resign.The UCU(University and College Union)branch at the university has passed a motion of no confidence in him.and says he no longer commands the respect of staff.The immediate cause was a remark for which he has been forced to apologise,to the effect that some academics had been allowed"to get away with not teaching for decades",but this came in a context of brutal budget cuts he has proposed.More profoundly.the crisis exposes a huge disagreement about what actually constitutes teaching,and why it is a worthwhile activity.Is it a way to produce exam resulis and certificates of employability,or is the purpose to share whaiever makes a subject worth studying for itself,and to inculcate the skills that will enable students to glimpse and pursue that vision?But the deeper crisis reaches far beyond the vice-chancellor's inadequacies.Some of the challenges facing the university are simply a result of the huge changes in society and technology since it was founded in 1969.In the early days,staff agonised over whether to include colour in their television programmes,since many viewers might still own black and white sets.In those days,too.there was a very large pool of middle-aged people who had been denied tertiary education,and for whom this really was the university of the seconcl chance.But the pool of second chancers has now largely gone the way of black and white televisions.Those are difficulties that would face the university under any administration.So would the widespread competition in the field of distance learning.But with all that said,it is central government that is largely responsible for the difficulties of the OU.The government's conception of higher education as a marketplace where students can shop for qualifications is profoundly destructive to all universities,and the OU is only the most exposed and vulnerable.The introduction,and then the tripling,of tuition fees has wrecked its financial model,so that student numbers have dropped by a third since 2010.The only thing to fall as fast has been the university's rating for student satisfaction,from lst t0 47th.So much for the conception of universities as selling to"customers",rather than teaching students.The university is an institution that enriches the lives of those who attend it.It is on that basis that the government should still recognise,and support,the ideal that everyone deserves access to the benefits of a real university,whatever their past,and whenever they decide they need it.Peter Horrocks has come under criticism directly due to his《》()A.improper statement.B.planned brutal budget cuts.C.short-sighted teaching vision.D.infeasible managerial practices.
选项
A.improper statement.
B.planned brutal budget cuts.
C.short-sighted teaching vision.
D.infeasible managerial practices.
答案
A
解析
首段①句明确指出霍洛克斯招致全体教职员工不满的直接原因是“他说过的一句话,为这句话他还被迫道歉过”,可见,霍洛克斯招致教职员工不满的直接原因是其某个不恰当言论,故A.正确。[解题技巧]B.是教职员工不满霍洛克斯的背景,但并非直接原因。C.源自末两句碎片信息ieaching、vision.但文中vision实际指代“某一学科的真知灼见/精华”而非“霍洛克斯的教育卓见”;同时末两句所述“教育()R市场”这一拉锯战是整个教育体制面临的问题,而霍洛克斯本人对“教育OR市场”这一问题的真实看法并不知晓.所以无法确认他的教育设想是短浅还是长远。D.由②③句所述霍洛克斯所处的境地“教职员工想辞退他、大学学院工会对他没有信心、教职员工不再尊敬他”以及第三段administraiion一词凭空捏造出“他的管理实践不可行”,而文中并未提到他的管理措施。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/xueli/2697888.html
本试题收录于:
英语一研究生题库研究生入学分类
英语一研究生
研究生入学
相关试题推荐
Text3Universityusedtobeforaprivi
Text3Universityusedtobeforaprivi
Text3Universityusedtobeforaprivi
Supposeyouruniversityisgoingtohost
AnewsurveybyHarvardUniversityfinds
AnewsurveybyHarvardUniversityfinds
AnewsurveybyHarvardUniversityfinds
TheOpenUniversity,oneofthegreatsuc
TheOpenUniversity,oneofthegreatsuc
TheOpenUniversity,oneofthegreatsuc
随机试题
Afterinvestimatingfiveresidentialgasexplosionsthatkilledfourpeopl
IntheUnitedStatesandCanada,aprom,shortforpromenade,isaformalda
广告说明:假设你是英语培训班的负责人,为培训班写一出广告。内容:1.培训班位于市中心理想地点:2.教职工体贴入微的关怀:
我国住院小儿死亡原因占第一位的是()A.肺炎 B.腹泻 C.乙脑 D.
根据题目要求完成下列任务,用中文作答。 词汇的呈现内容有哪些?简述词汇意义的常
某期货公司成立于2010年6月,注册资本金为8000万元,甲公司出资480万元,
要完成某项工程,甲施工队单独干需要30天才能完成,乙施工队需要40天才能完成。甲
下列各项中属于效率比率的是( )。A.资产负债率 B.速动比率 C.成本利
某工作的计划进度与实际进度情况如下图所示,下面选项中表述正确的是()。 A.
男性,50岁。2年来反复发作胸骨后疼痛,发作和劳累关系不大,常在凌晨5时发作。发
最新回复
(
0
)