首页
登录
职称英语
It was 7:00 am in Kyoto, Japan, and the taxi company had just called a secon
It was 7:00 am in Kyoto, Japan, and the taxi company had just called a secon
游客
2025-07-28
17
管理
问题
It was 7:00 am in Kyoto, Japan, and the taxi company had just called a second time to say they couldn’t find my house. Once again I spelt out directions even a blind person could follow. I glanced impatiently at my watch, and waited. Only two hours remained until my flight left--and it was an hour-and-a-haft trip to the airport.
Outside, heavy rains were pouring down. My house was so far north in the city that buses pass only three times a day.
The telephone rang again. "Terribly sorry," began the man at the taxi company. Then I realized that the taxi company, flooded with calls, could only offer in-city runs. I had heard this happens when the weather gets bad. I shouted into the phone that I had a plane to catch and I would meet the taxi outside my house.
Standing in the wind-driven rain, I looked up and down the road. No taxi. A car went by, the driver and passenger staring at the crazy foreigner in the downpour.
Finally a white car appeared and pulled to a stop. A young man throw open the door, waving for me to get in. Shaking with cold and anger, I climbed in.
In the most polite Japanese, the man said he was called Mike, with whom I had spoken three times that morning. He had left his post in the office and raced here in his personal car. He apologized again, but did not explain why a taxi would not pick me up. Delivering me straight to the air- port, he refused the 2,000 yen I pressed into his hand.
A few hours later, as the storm-delayed 727 took off, I opened the newspaper. On the second page my eyes caught the headline of a short article: Taxi Strike Begins This Morning in Kyoto.
选项
A、He wanted to catch a plane.
B、He was unable to find the airport.
C、There were few taxis in town.
D、All the buses stopped because of the rain.
答案
A
解析
题干意为“作者为什么要在清早叫一辆出租车?”文章的第一段最后一句话说Only two hours remained until my flight left--and it was an hour-and-a-half trip to the airport.由此可见,作者急着赶飞机。所以本题的正确答案为A。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4180817.html
相关试题推荐
Thevillagers,______hadbeenwashedbytheflood,calledinpeople’said.A、allo
Whatisthecompanygoingtodo?[br][originaltext]W:Thecompanyisgoingto
Whatisthecompanygoingtodo?[br][originaltext]W:Thecompanyisgoingto
Whatisthecompanygoingtodo?[originaltext]W:Thecompanyisgoingtorecrui
【B1】[br]【B12】A、cheeredB、lightedC、calledD、wokeAcheeredMichaelup意为“使迈克振作起来
Seldom______mybossinsuchagoodmoodsinceIcametoworkinthiscompany.A
Therearethreebranchesofmedicine.Oneiscalled"doctormedicine"or"sc
【B1】[br]【B5】A、labeledB、calledC、decidedD、identifiedB
【B1】[br]【B9】A、admittedB、saidC、provedD、calledB下文的“wilt,shrink,crease,orwri
【B1】[br]【B9】A、admittedB、saidC、provedD、calledBadmit意为“准许……进入,接纳,承认,供认”;prov
随机试题
[originaltext]I’mateacher,whatdoyoudo?[/originaltext][originaltext]Let’
1.假设你获悉你的一位大学同学在毕业后工作仅一年,就被提升为公司的销售部经理,你写信表示祝贺。内容包括:1)消息的来源,2)表示商兴和祝贺
FoodInflationKeptHiddeninTinierBagsChipsaredisappea
[originaltext]M:Iseeyoustillgotallyoursuitcaseswithyoutoo.Wemusth
在我国政府中,具有公共关系性质的部门有A.新闻办 B.信访局 C.交际处
消防设备末端配电装置的断路器保养中分和闸线圈直流电阻()。A.不低于161Ω
教师的师德修养,只有在( )中才能得到不断的充实、提高和完善。A.学习 B.
()是指货币随着时间的推移而发生的增值。A、货币时间价值 B、货币溢价 C
男性,73岁,因食管癌入院手术治疗。身高1.75m,体重50k9,HR85次/
(2019年11月)提取和设定绩效考评指标的“M”是()。A.可衡量的
最新回复
(
0
)