首页
登录
职称英语
• Read the article below about job interviews and the questions. • For eac
• Read the article below about job interviews and the questions. • For eac
游客
2025-05-19
29
管理
问题
• Read the article below about job interviews and the questions.
• For each question (13-18), mark one letter (A, B, C or D) on your Answer Sheet.
MAKING THE RIGHT IMPRESSION
The first thing to remember when you go for a job interview is that this is not a one- sided affair. Treat it as you would do in a negotiation. After all, both you and the prospective employer are selling something. If you approach an interview with the attitude of "any job will do", the interviewer will realize that immediately. If the job is worth anything, you won’t get it.
You should prepare yourself for an interview just as you would do for a negotiation. Find out as much as you can about the company and the person who is to interview you. Don’t be caught unawares. Go to the Internet and look at the company’s website. Compare it with that of its competitors. Alternatively, look at the Yellow Pages or trade magazines to see how they advertise themselves. Make enquiries at the Chamber of Commerce and other relevant organizations. Find out at least a little about the sector so that you can ask interesting questions.
Think of and note down your strengths and the opportunities that lie ahead. No matter how high the rate of unemployment is, regardless of how miserable you are in your current job, it’s always an advantage to see things in a positive way. If you have little or no experience in a particular area, consider your capabilities in a similar area. Spend some time trying to imagine what type of employee the company is looking for and what makes you suitable for the job being advertised.
First impressions count, so look good and feel good before you go. Choose clothes that make you feel confident. Find out what clothes may put the interviewer off. Ensure you arrive at the interview with time to spare. According to one recruitment agency we have spoken to, interviewees must understand the importance not only of their personal appearance but also of their body language. During the interview, breathe calmly and try not to appear too nervous. Look the interviewer in the eye and adopt similar body language to theirs. Smile and feel relaxed, enthusiastic and assertive. Remember one thing, though: assertive does not mean aggressive.
Don’t just answer "yes" or "no" to questions. Treat every question as an opportunity to demonstrate that you are suitable for the job, but remember to stick to the point. When asked about your interests, include group as well as individual activities and hobbies. Be on the lookout for tricky questions about your personal life. You don’t need to lie and just tell yourself in the best light. This is something the interviewee needs to be able to do as well. You have the right to find out whether or not you want to work for the company. Furthermore, your interest in the nature of the company and how it is run may well end up being your big selling point. [br] The author states that
选项
A、looking good does not give you an advantage.
B、nervousness can put people off.
C、interviewers mistake aggressiveness for assertiveness.
D、smiling and eye contact are important.
答案
D
解析
此题是对文章细节的推理。选项A意思是好看并不会为面试加分,在文中没有此意。选项B意思是紧张会让人延迟,在文中没有此意。选项C意思是面试官会错误地认为说话具有进攻性就是自信的表现,这恰好是文章所否定的。故选D。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4082479.html
相关试题推荐
•Readthearticlebelowaboutthestudyincareerchange.•Inmostoftheline
•Readthearticlebelowaboutthestudyincareerchange.•Inmostoftheline
•Readthearticlebelowaboutthestudyincareerchange.•Inmostoftheline
•Readthearticlebelowaboutjobinterviewsandthequestions.•Foreac
•Readthearticlebelowaboutjobinterviewsandthequestions.•Foreac
•Readthearticlebelowaboutjobinterviewsandthequestions.•Foreac
•Readthearticlebelowaboutjobinterviewsandthequestions.•Foreac
•Readthearticlebelowaboutserviceproductionandthequestionsontheoppos
•Readthearticlebelowaboutserviceproductionandthequestionsontheoppos
Readthearticlebelowaboutonlineexchanges,atypeofinternetbusiness.Choo
随机试题
Readthetextbelowaboutbusinessonline.Foreachquestion(31-40),writeone
[originaltext]Wouldyoutrustarobottoparkyourcar?Thequestionwillconfr
[originaltext]W:I’mreallyexhausted!ButIdon’twanttomissthatdocumentar
“文章的通病总不外两种,一是不知选择,二是不知安排”,此句话出自()A.鲁迅
属性指的是表中的一个()A.记录 B.列 C.元组 D.码
教育保险又称教育金保险,是以为孩子准备教育基金为目的的保险。下列选项中描述错误的
某科考队结束了四个月的海上考察,于5月21日返回到P地,下图为P地所在区域当日某
党的十七大报告提出社会主义的生命是 A.人民平等B.人民自由 C.人民民主
随着消费者需求日益多样化,消费心理也越发多元,一款产品要想打动消费者,获得消费者
案例一(2): 求助者:我母亲是两个月前去世的,虽然说我们早有准备,但还是很伤
最新回复
(
0
)