首页
登录
职称英语
In Second Nature, Nobel Prize-winning neuroscientist Gerald Edelman argues t
In Second Nature, Nobel Prize-winning neuroscientist Gerald Edelman argues t
游客
2025-04-17
22
管理
问题
In Second Nature, Nobel Prize-winning neuroscientist Gerald Edelman argues that the brain and mind are unified, but he has little patience with the claim that the brain is a computer. Fortunately for the general reader, his explanations of brain function are accessible, reinforced by concrete examples and metaphors.
Edelman suggests that thanks to the recent development of instruments capable of measuring brain structure within millimeters and brain activity within milliseconds, perceptions, thoughts, memories, willed acts, and other mind matters traditionally considered private and impenetrable to scientific scrutiny now can be correlated with brain activity. Our consciousness ( a "first-person affair" displaying intentionality, reflecting beliefs and desires, etc. ), our creativity, even our value systems, have a basis in brain function.
The author describes three unifying insights that correlate mind matters with brain activity. First, even distant neurons will establish meaningful connections (circuits) if their patterns are synchronized. Second, experience can either strengthen or weaken synapses (neuronal connections) . Finally, there is reentry, the continued signaling from one brain region to another and back again along massively parallel nerve fibers.
Edelman concedes that neurological explanations for consciousness and other aspects of mind are not currently available, but he is confident that they will be soon. Meanwhile, he is comfortable hazarding a guess: "All of our mental life...is based on the structure and dynamics of our brain. " Despite this optimism about the explanatory powers of neuro-science, Edelman acknowledges the pitfalls in attempting to explain all aspects of the mind in neurological terms. Indeed, culture—not biology—is the primary determinant of the brain’s evolution, and has been since the emergence of language, he notes.
However, I was surprised to learn that he considers Sigmund Freud as "the key expositor of the effects of unconscious processes on behavior. " Such a comment ignores how slightly Freud’s conception of the unconscious, with its emphasis on sexuality and aggression, resembles the cognitive unconscious studied by neuroscientists.
Still, Second Nature is well worth reading. It serves as a bridge between the traditionally separate camps of "hard" science and the humanities. Readers without at least some familiarity with brain science will likely find the going difficult at certain points. Nonetheless, Edelman has achieved his goal of producing a provocative exploration of "how we come to know the world and ourselves. " [br] Edelman firmly believes that______.
选项
A、mind matters will eventually be explained from a neurological perspective
B、experience will have an ill effect on neuronal connections
C、distant neurons will help synchronize their firing pattern
D、brain signals will repeatedly go from one brain region to another
答案
A
解析
题目问:埃德尔曼有怎样的观点。根据文中第四段首句“Edelman concedes that neurological explanations...but he is confident that they will be soon.”可知,埃德尔曼承认,从神经学的角度对意识和思维的其他方面所作的说明目前还没有得到应用,但是他确信很快会用到这些学说。据此可以推知,A项为正确答案。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4041331.html
相关试题推荐
Anthony’s______expressionmaskedanessentialcheerfulnature.A、jubilantB、inevi
Afterafewshortbutinterminableseconds,U.S.AstronautNeilArmstrongplace
GiventhepersistentandintransigentnatureoftheAmericanracesystem,which
Discussingtheprobabilityofanotherworldwar,Woolfarguesthatwomenwithjo
IsecondMr.Smith’smotionthatwe______aspecialboardtoexaminetheproblem.
Weshallprobablyneverbeableto______theexactnatureofthesesub-atomicpar
Weneedonehundredmoresignaturesbeforewetakethe______tothegovernor.A、pl
Anthony’s______expressionmaskedanessentialcheerfulnature.A、jubilantB、inevi
Inthesecondhalfofeachyear,manypowerfulstormsareborninthetropic
Inthesecondhalfofeachyear,manypowerfulstormsareborninthetropic
随机试题
Acarismadeupofmorethan30000parts.Eachpartinanewcarisasweak
[originaltext]Aforty-year-oldfatheroftwo,SteveVaughttookthefinalst
混凝土运输、浇筑及间歇的全部时间不允许超过下述中哪个时间? A.混凝土的终凝时
吸人性损伤主要影响A.通气和换气 B.组织换气 C.通气 D.气体运送
延胡索的现代应用是A.腹泻B.肿瘤C.慢性心功能不全D.流行性脑脊髓膜炎E.失眠
网织红细胞生成指数RPI校正值=1/2网织红细胞比值A.+(患者血细胞比容/正常
特发性血小板减少性紫癜(ITP)有多少患者PAIgC增高A.70%B.100%C
关于房地产经纪信息整理的说法,正确的有( )。A.鉴别是为了保证信息的真实性、
在家庭、企业和政府的三部门经济中,国民经济恒等式可写作()。A.I=S B.I
在巡视检查要点中,关于施工人员的检查,下列说法正确的有()。A.技术员、安全员等
最新回复
(
0
)