首页
登录
职称英语
Climatic conditions are delicately adjusted to the composition of the Earth’
Climatic conditions are delicately adjusted to the composition of the Earth’
游客
2025-04-17
46
管理
问题
Climatic conditions are delicately adjusted to the composition of the Earth’s atmosphere. If there were a change in the atmosphere for example, in the relative proportions of atmosphere gases the climate would probably change also. A slight increase in water vapor, for instance, would increase the hem-retaining capacity of the atmosphere and would lead to a rise in global temperatures. In contrast, a large increase, in water vapor would increase the thickness and extent of the cloud layer, reducing the mount of solar energy reaching the Earth’ surface.
level of carbon dioxide, CO2, in the atmosphere has important effect on climatic change. Most of the Earth’ s incoming energy is short-wavelength radiation, which tends to pass through atmospheric CO2 easily. The Earth, however, reradiates much of the received energy as a long-wavelength radiation, which CO2 absorbs and then remits toward the Earth. This phenomenon, known as the greenhouse effect, can result in an increase in the surface temperature of a planet. An extreme example of the effect is shown by the Venus, a planet covered by heavy clouds composed mostly of CO2, whose surface temperatures have been measured at 430℃. If the CO2 content of the atmosphere is reduced, the temperature falls. According to one respectable theory, if the atmospheric CO2 concentration were halved, the Earth would become completely covered with ice. Another equally respectable theory, however, states that a halving of the C02 concentration would lead only to a reduction in global temperatures of 3℃.
If, because of au increase in forest fires or volcanic activity, the CO2 content of the atmosphere increased, a warmer climate would be produced. Plant growth, which relies on both the warmth and the availability of CO2, would probably increase. As a consequence, plants would use more and more CO2. Eventually CO2 levels would diminish and the climate, in turn, would become cooler. With reduced temperatures many plants would die; CO2 would thereby be returned to the atmosphere and gradually the temperatures would rise again. Thus, if this process occurred, there might be a long-term oscillation in the amount of CO2 present in the atmosphere, with regular temperature increases and decreases of a set magnitude.
Some climatologists argue that the burning of fossil fuels has raised the level of CO2 in the atmosphere and has caused a global temperature rise of at least 1℃. But a supposed global temperature rise of 1℃ may in reality be only several regional temperature increases, restricted to areas where there are many meteorological stations and caused simply by shifts in the pattern of atmospheric circulation. Other areas, for example the Southern Hemisphere oceanic zone, may be experiencing an equivalent temperature decreases that is unrecognized because of the shortage of meteorological recording stations. [br] The author refers to the Venus primarily in order to ______.
选项
A、show the inherent weakness of the greenhouse effect theory
B、show that the greenhouse effect works on other planets but not on the earth
C、show the extent to which Earth’s atmosphere differs from that of the Venus
D、supper the argument that the CO2 level in the atmosphere has a significant effect on climate
答案
D
解析
作者提到金星,主要是为了证明这一论点:大气中C02低含量会对气候造成重大影响。作者在第二段第一句话提到了这一论点。他以金星为例,正是为自己的论点提供依据。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4041042.html
相关试题推荐
Someinnovationswereintroducedwhenconditions______—theshiftinthecurricu
Inthispart,youarerequiredtowriteacompositionofnolessthan200words
Thereisapicturebelow.Lookatitcarefullyandwriteacompositionofab
Writeacompositionofabout250wordsonthefollowingtopic.Remembertow
Thedifferencebetweenaliquidandagasisobvious【1】theconditionsoftem
Thedifferencebetweenaliquidandagasisobvious【1】theconditionsoftem
Thedifferencebetweenaliquidandagasisobvious【1】theconditionsoftem
Thedifferencebetweenaliquidandagasisobvious【1】theconditionsoftem
Thedifferencebetweenaliquidandagasisobvious【1】theconditionsoftem
Thedifferencebetweenaliquidandagasisobvious【1】theconditionsoftem
随机试题
Oneofmy______cametoseemeonSunday.A、friendB、friendsC、thefriendsBone
It’sa(n)______thatI’vegottoworkatweekends.A、nuisanceB、annoyanceC、distu
[originaltext]Moderator:Hello,ladiesandgentlemen.Itgivesmegreatp
Itisnogood______thecoldfish.Healwayskeepsadeafeartomattersothert
TomostAfricans,tribalismsimplymeansverystrongloyaltytoone’sethnic
平面弯曲梁上有均布荷载作用的区段,()。A.剪力图水平线,弯矩图斜直线 B.
Thechangeinthatvillagewasmiraculou
某集团的主营业务是小家电产品的生产和制造。该集团是典型的家族企业,董事长本人拥有
依据《水污染防治法》,对超过重点水污染物排放总量控制指标的地区,有关人民政府环境
下列关于盾构施工适用条件说法错误的是()。A.适用除硬岩外的相对均质的地质条件
最新回复
(
0
)