首页
登录
职称英语
Encouraged by the policy that fosters auto market for the country’s over 200
Encouraged by the policy that fosters auto market for the country’s over 200
游客
2025-04-14
56
管理
问题
Encouraged by the policy that fosters auto market for the country’s over 200 million families, automotive trading companies have mushroomed in all provinces and autonomous regions. Service companies are also formed to profit by gathering information on automotive operation and organizing advertising and public relations campaigns for auto makers. Many daily newspapers have set aside one or more pages to regularly carry news and information in the area. Dozens of car magazines seem to have leapt into being overnight.
However, opinions about automotive development are varied. Many Chinese believe millions of additional motor vehicles will worsen the traffic problem and tail-gas-related environmental pollution. With some 10 million motor vehicles of which some 1.5 million are towns. And parking has increasingly become a headache. Petrol is another problem. China produces 142 million tons of crude oil a year, which translates into a very low percapita average. By 1993, China had already become a net importer of oil. But it cannot import much more oil by spending enormous foreign exchange to feed tens of millions for motor vehicles.
Despite all the disagreements, China needs a rapid development of the automotive industry which will boost many other industries including metallurgy, rubber, petro-chemical, plastic, textiles, electronics and machinery. More important, it will boost construction of roads and parking facilities and promote progress of environment-related technologies.
Chinese automotive industrial experts predict that new fields in the trade will emerge to absorb domestic and overseas, investment. These include production of new auto materials, refinery of fuel(non-lead gasoline, etc.)and development of new energy. [br] Which of the following is implied but not stated in the passage?
选项
A、A nation’s policy on economy can affect its economic behaviour greatly.
B、It’s easy to make money by establishing some new industries.
C、Many people don’t agree on a fast development of automotive industry.
D、Some Chinese automotive industrial experts predict that new fields in the automotive trade will emerge to absorb domestic and overseas investment.
答案
A
解析
本题为细节分析题。根据最后一段“Chinese automotive industrial experts predict that new fields in the trade will emerge to absorb domestic and overseas,investment.”可知,专家预测汽车行业会出现新的领域,这会吸收国内外的大量投资。D选项内容文中明确说明了,故排除。文章主要讲述的是政策带来的汽车行业的发展,以及对经济的影响。A选项符合这一中心思想,故为正确选项。B选项文中并未提。人们认为汽车发展带来许多问题,但并不是说他们就不赞同汽车业的快速发展,C选项不准确。因此,A选项正确。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4037540.html
相关试题推荐
Thegovernmentdecidedtotakea______actiontostrengthenthemarketmanagement
Whoeverhasskillsandknowledgeinthiscountry,Ibelieve,shouldbeproperly
Mostdrugstoresandbigsupermarketshavepharmacy(药房)departmentwherethepharm
Ourcountryhadmadegreateffortstopromotethefamily-planningpolicy,but___
IfitisacceptedthatthebasicfunctionofafinancialmarketisAtosupplyin
Howmanyreallysufferasaresultoflabormarketproblems?Thisisoneof
Howmanyreallysufferasaresultoflabormarketproblems?Thisisoneof
Howmanyreallysufferasaresultoflabormarketproblems?Thisisoneof
Fromthelivingroomandfamilyautotothesupermarketandoffice,it’simpossi
ThepeopleofthisnewAfricancountryalltreasuretheir______independenceand
随机试题
PeoplegothereforMeals.[br]Peopleseeafilmthere.E
Somepeoplebelievethatyouhavetobeaspecialkindofpersontosellapr
"背包问题"的基本描述是:有一个背包,能盛放的物品总重量为S,设有N件物品,其重
下列条件中不需进行换血治疗的是A.产前已明确诊断,出生时脐血总胆红素>68μmo
A.右束支并左前支传导阻滞 B.窦性心动过速 C.高度房室传导阻滞 D.室
私募基金管理人委托基金销售机构募集私募基金的,应当以书面形式签订基金( ),并
青皮的临床应用不包括A.哮喘B.消化不良C.高血压D.胸胁胀痛E.休克
学校的教授中有一些是足球迷,学校预算委员会的成员一致要求把学校的足球场改建为办公
少腹拘急冷痛,苔白,脉沉紧,其病理为( ) A.下焦受寒,厥阴之气失于疏泄
关于骨巨细胞瘤的叙述,不正确的是( )。A.好发年龄20~40岁,女性多于男性
最新回复
(
0
)