首页
登录
职称英语
Medievalists usually distinguish medieval public law from private law: the f
Medievalists usually distinguish medieval public law from private law: the f
游客
2025-04-08
41
管理
问题
Medievalists usually distinguish medieval public law from private law: the former was concerned with government and military affairs and the latter with the family, social status, and land transactions. Examination on medieval women’s lives shows this distinction to be overly simplistic. Although medieval women were legally excluded from roles that categorized as public, such as solider, justice, jury member, or professional administrative official, women’s control of land—usually considered a private or domestic phenomenon—had important political implications in the feudal system of thirteenth-century England. Since land equaled wealth and wealth equaled power, certain women exercised influence by controlling land. Unlike unmarried women who were legally subject to their guardians or married women who had no legal identity separate from their husbands, women who were widows had autonomy with respect to acquiring or disposing of certain property, suing in court, incurring liability for their own debts, and making wills.
Although feudal lands were normally transferred through primogeniture(the eldest son inheriting all), when no sons survived, the surviving daughters inherited equal shares under what was known as partible inheritance. In addition to controlling any such land inherited from her parents and any bridal dowry—property a woman brought to the marriage from her own family—a widow was entitled to use of one-third of her late husband’s lands. Called "dower" in England, this grant had greater legal importance under common law than did the bridal dowry; no marriage was legal unless the groom endowed the bride with this property at the wedding ceremony. In 1215 Magna Carta(The charter of English political and civil liberties granted by King John at Runnymede in June 1215)guaranteed a widow’s right to claim her dower without paying a fine; this document also strengthened widow’s ability to control land by prohibiting forced remarriage. After 1272 women could also benefit from jointure: the groom could agree to hold part or all of his lands jointly with the bride, so that if one spouse died, the other received these lands.
Since many widows had inheritances as well as dowers, widows were frequently the financial heads of the family; even though legal theory assumed the maintenance of the principle of primogeniture, the amount of land the widow controlled could exceed that of her son or of other male heirs. Anyone who held feudal land exercised authority over the people attached to the land—knights, rental tenants, and peasants—and had to hire estate administrators, oversee accounts, receive rents, protect tenants from outside encroachment, punish tenants for not paying rents, appoint priests to local parishes, and act as guardians of tenants’ children and executors of their wills. Many married women fulfilled these duties as deputies for husbands away at court or at war, but widows could act on their own behalf. Widow’s legal independence is suggested by their frequent appearance in thirteenth-century English legal records. Moreover, the scope of their sway(3. a: a controlling influence b: sovereign power: DOMINION c: the ability to exercise influence or authority: DOMINANCE; synonyms see POWER.)is indicated by the fact that some controlled not merely single estates, but multiple counties. [br] Which one of the following most accurately describes the function of the second paragraph of the passage?
选项
A、Providing examples of specific historical events as support for the conclusion drawn in the third paragraph.
B、Narrating a sequence of events whose outcomes discussed in the third paragraph.
C、Explaining how circumstances described in the first paragraph could have occurred.
D、Describing the effects of an event mentioned in the first paragraph.
答案
C
解析
细节事实题。原文首段尾句提到了widows(寡妇)如何分得财产,包括suing in court,incurring liability for their own debts和making wills三种情境,第二段就是围绕着几种情境来具体描述解释相关的法律规定。故答案为C。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4032438.html
相关试题推荐
CrossingWesleyanUniversity’scampususuallyrequireswalkingovercolorful
CrossingWesleyanUniversity’scampususuallyrequireswalkingovercolorful
CrossingWesleyanUniversity’scampususuallyrequireswalkingovercolorful
With_____exceptions,theformerpresidentdoesnotappearinpublicnow.A、rareB、
Whenmostpeoplethinkaboutchangingtheirbodyshape,theyusuallyfocuson
Whenmostpeoplethinkaboutchangingtheirbodyshape,theyusuallyfocuson
Largecompaniesneedawaytoreachthesavingsofthepublicatlarge.The
Largecompaniesneedawaytoreachthesavingsofthepublicatlarge.The
Largecompaniesneedawaytoreachthesavingsofthepublicatlarge.The
Thissortofrudebehaviorinpublichardly_____apersoninyourposition.A、beco
随机试题
Directions:Forthispart,youareallowed30minutestowriteanapplicationfo
Whenimaginativescientistsfirstsuggestedthepossibilitythatoneperson
[originaltext]M:Andanothertiling.WhataboutthejobssectioninTheTimes?
意外地遇到一个青年拿了一本《从军日记》坐在我的旁边看,他竟大胆地向我宣传,要我去买一本来看看,我回答他:“我不赞成女人当兵,所以也不喜欢看这本书。”
资源消耗resourcesconsumption
下列各项,对开窍剂使用注意事项描述错误的是A.中病即止 B.多加热煎煮 C.
患者突然自觉心悸胸闷半小时来诊。心电图示:心率180次/分,心律规则,P波无法辨
已知某客运站近10年5月1日客流量数据资料如下: 根据已知数据,客流量随时
患者男性,52岁,会计师,1年来间断出现短暂性左侧肢体麻木、无力,持续数分钟后可
施工期间最高气温超过30℃时,现场拌制砂浆使用完毕时间是( )h内。A.2
最新回复
(
0
)