首页
登录
职称英语
Botany, the study of plants, occupies a peculiar position in the history of
Botany, the study of plants, occupies a peculiar position in the history of
游客
2025-03-27
33
管理
问题
Botany, the study of plants, occupies a peculiar position in the history of human knowledge. For many thousands of years it was the one field of awareness about which humans had anything more than the vaguest of insights. It is impossible to know today just what our Stone Age ancestors knew about plants, but from what we can observe of pre-industrial societies that still exist, a detailed learning of plants and their properties must be extremely ancient. This is logical. Plants are the basis of the food pyramid for all living things, even for other plants. They have always been enormously important to the welfare of peoples, not only for food, but also for clothing, weapons, tools, dyes, medicines, shelter, and a great many other purposes. Tribes living today in the jungles of the Amazon recognize literally hundreds of plants and know many properties of each. To them botany, as such, has no name and is probably not even recognized as a special branch of "knowledge" at all.
Unfortunately, the more industrialized we become, the farther away we move from direct contact with plants, and the less distinct our knowledge of botany grows. Yet everyone comes unconsciously on an amazing amount of botanical knowledge, and few people will fail to recognize a rose, an apple, or an orchid. When our Neolithic ancestors, living in the Middle East about 10,000 years ago, discovered that certain grasses could be harvested and their seeds planted for richer yields the next season, the first great step in a new association of plants and humans was taken. Grains were discovered and from them flowed the marvel of agriculture: cultivated crops. From then on, humans would increasingly take their living from the controlled production of a few plants, rather than get a little here and a little there from many varieties that grew wild and the accumulated knowledge of tens of thousands of years of experience and intimacy with plants in the wild would begin to fade away. [br] According to the passage, what was the first great step toward the practice of agriculture?
选项
A、The invention of agricultural implements and machinery.
B、The development of a system of names for plants.
C、The discovery of grasses that could be harvested and replanted.
D、The changing diets of early humans.
答案
C
解析
该题为细节题,提问的具体细节是人类迈向农业的第一步是什么,文章的第二段第三句话对这个细节作了解释,据此判定,正确答案为C:发现植物能被收获并再次耕种,是人类迈向农业的第一步。A、B、D项所述的内容则与原文不符。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4015258.html
相关试题推荐
Formuchofitshistory,psychologyhasseemedobsessedwithhumanfailings
Formuchofitshistory,psychologyhasseemedobsessedwithhumanfailings
Formuchofitshistory,psychologyhasseemedobsessedwithhumanfailings
Botany,thestudyofplants,occupiesapeculiarpositioninthehistoryof
Everymodemgovernment,liberalorotherwise,hasaspecificpositioninthefie
Writeacompositionofapproximately150wordsaccordingtothetopicgiven
Myclassmateswentalloutformeinthefinalcampaignforthepositionofchai
Inthispart,youareexpectedtowriteacompositionentitledSurvivalofth
Botany,thestudyofplants,occupiesapeculiarpositioninthehistoryof
Botany,thestudyofplants,occupiesapeculiarpositioninthehistoryof
随机试题
情景:你是小明,是公司经理,秘书小范刚出去吃午饭,突然接到上级部门电话,要你马上去一趟,要谈有关职员方面的问题。任务:请你用英语给秘书写一张50字左右的便
Inthispartofthetest,youaregivenadiscussiontopic.Youhave30seconds
Sundayschoolprogramsavailableforchildrenofallages.A、Childrenmustst
Somedaythosepictureswillbe______morethanallyouhaveinyourshop.A、wor
[originaltext]M:Goodmorning.Doctor.W:Goodmorning,Mr.White.WhatcanId
Soseriously______inthetrainaccidentthathehaslosthismemoryofanythin
烧结是利用烧结机将添加一定数量燃料的粉状物料(如粉矿、精矿、熔剂及综合利用料)进
属于医德意识现象的是()A.医德教育 B.医德修养 C.医德信念 D
(2017年真题)下列项目融资方式中,通过已建成项目为其他新项目进行融资的是(
德国DVP(建筑和房地产项目控制协会)和AHO(德国工程师和建筑师酬金协会的专业
最新回复
(
0
)