首页
登录
职称英语
This country is fully committed to the introduction of computers into school
This country is fully committed to the introduction of computers into school
游客
2025-03-21
67
管理
问题
This country is fully committed to the introduction of computers into schools. This is demonstrated by the fact that virtually all 600 high schools and about one-third of the 1 600 elementary schools are now using computers in one form or another. Another third of the elementary schools are actively working to acquire computers. In addition, all teachers and college students must participate in at least one basic computer course.
The main support for acquiring, maintaining and operating computers in schools has come from the "Educational Welfare Program" of the Ministry of Education, which is similar in many ways to Title I in the United States, and from the educational branch of "Project Renewal", which is concerned with helping extremely poor neighborhoods and towns both physically and socially. As a result, most computers are found in schools with many disadvantaged pupils. For example, the first school computer system was introduced in Netivot, which is a small development town in Negev Desert.
The situation is now changing, support provided by the Educational Welfare Program and by Project Renewal is reducing and parental contributions are being used to purchase computers in schools with many advantaged pupils. However, some of the slack (松懈,减弱,减缓)created by reduced government support will be taken up by support from the national lottery (彩票), and it is likely that such support will be channeled largely to schools with many disadvantaged pupils.
Control of government funding for software development, teacher training and purchase of equipment is centralized in a high-level committee of the Ministry of Education. In recent years about 50 percent of the funding went for the development of basic computer courses by various universities and teachers colleges. About 30 percent went for general curriculum development and 20 percent went for purchase of equipment by schools and teachers colleges. [br] In the second paragraph, the words, "disadvantaged pupils" means______.
选项
A、slow learners
B、poor pupils
C、poor health pupils
D、pupils neglected in society
答案
B
解析
本题是一道词汇含义类问题。问第二段中的词语disadvantaged pupils的意思是什么。根据文章上下文,学校里购买、维护及使用计算机的主要支持来自教育部的教育福利计划,这一计划在许多方面类似于美国的1号计划,同时,支持也来自教育部门的革新工程,该工程旨在为特困社区和城镇提供物质的和社会的援助。这样一来,大多数计算机便出现在贫困生很多的学校里。例如,第一个校园计算机系统被引入到了尼迪沃市,这是尼加弗沙漠里的一个开发区小镇。由此我们可以推知所考词语的含义是指贫困学生。因此,本题的正确答案应是B。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/4006922.html
相关试题推荐
Thiscountryisfullycommittedtotheintroductionofcomputersintoschool
Thiscountryisfullycommittedtotheintroductionofcomputersintoschool
Thiscountryisfullycommittedtotheintroductionofcomputersintoschool
Computersmayonedayturnnightintoday—withgoodold,naturalsunlight.
Computersmayonedayturnnightintoday—withgoodold,naturalsunlight.
Everycountrytendstoacceptitsownwayoflifeasbeingthenormalonean
Everycountrytendstoacceptitsownwayoflifeasbeingthenormalonean
Everycountrytendstoacceptitsownwayoflifeasbeingthenormalonean
SpeakerA:Ithinkstudyingmathatschoolisawasteoftime.Whoneedsit?Spe
Childrengoingtoschoolmusthaveachanceto______excessphysicalenergy;ch
随机试题
Whatistheopeningconcernedintheconversation?[br][originaltext]M:SoPat
FirstAidThemainpurposeoffirstaidistoprovi
[originaltext]M:Hi,honey!What’sgoingon?W:Ihavegreatnewstotellyou.
男性,28岁。周期性中上腹痛5年余,多于饥饿时痛,时有夜间痛醒,进食后缓解,常有
70岁COPD慢性肺心病患者,肺功能检查最常见的表现是A.通气功能正常,弥散功能
甲担保公司为乙某购买住房贷款提供担保,委托丁保险经纪公司向丙保险公司为其提供
有5台型号相同的联合收割机收割一片小麦,若同时投入工作至收割完毕需要24小时。若
下列各项中的模板,适宜用于混凝土冬期施工是( )。A.组合模板 B.木模板
下列对于流水施工的垂直图表示法描述不正确的是( )。A.施工过程及其先后顺序表达
卵圆孔于生后何时在功能上关闭A.当左心房压力超过右心房时 B.1岁半 C.6
最新回复
(
0
)