首页
登录
职称英语
He was a qualified doctor who rarely practiced but instead devoted his life
He was a qualified doctor who rarely practiced but instead devoted his life
游客
2025-03-13
35
管理
问题
He was a qualified doctor who rarely practiced but instead devoted his life to writing. He once said: "Medicine is my lawful wife, and literature is my lover. " Russian writer Anton Pavlovich Chekhov was a great playwright and one of the masters of the modern short story.
When Chekhov entered the Moscow University Medical School in 1879, he started to publish hundreds of comic short stories to support his family. After he graduated, he wrote regularly for a local daily newspaper.
As a writer he was extremely fast, often producing a short story in an hour or less. Chekhov’s medical and science experience can be seen through the indifference (冷漠) many of his characters show to tragic events. In 1892, he became a full time writer and published some of his most memorable stories.
Chekhov often wrote about the sufferings of life in small town Russia. Tragic events control his characters who are filled with feelings of hopelessness and despair.
It is often said that nothing happens in Chekhov’s stories and plays. He made up for this with his exciting technique for developing drama within his characters. Chekhov’s work combined the calm attitude of a scientist and doctor with the sensitivity (敏感) of an artist.
Some of Chekhov’s works were translated into Chinese as early as the 1940s. One of his famous stories, The Man in a Shell (《装在套子里的人》), about a school teacher’s extraordinarily orderly life, was selected as a text for Chinese senior students. [br] Which of the following is the right order of the events? a. became a doctor b. became a full time writer c. started to publish comic short stories d. wrote regularly for a local daily newspaper e. entered the Moscow University Medical School
选项
A、e→c→a→d→b
B、d→a→b→c→e
C、e→c→b→a→d
D、a→e→c→b→d
答案
A
解析
事实细节题。题目要求排列事件顺序。可用首尾定位法。第一个事件是entered the Moscow University Medical School,最后一个事件是became a full time writer,故答案为A。
转载请注明原文地址:https://tihaiku.com/zcyy/3995607.html
相关试题推荐
Wefindthatbrightchildrenarerarelyheldbackbymixed-abilityteaching.
Wefindthatbrightchildrenarerarelyheldbackbymixed-abilityteaching.
Wefindthatbrightchildrenarerarelyheldbackbymixed-abilityteaching.
Wefindthatbrightchildrenarerarelyheldbackbymixed-abilityteaching.
Somebodyinthenextroommustbeill,______adoctorhasjustcomeout.A、becaus
"Deathcontrol"______totheeffortsofscientistsanddoctorstosavepeople’sl
Thereisno______inapplyingforthatjobasyouarenotproperlyqualified.A、
Thedoctorsoonmadetheworriedpatientfeel______ease.A、withB、atC、onD、off
(It)is(important)thatshe(goesto)seethedoctor(immediately).A、ItB、impor
Youhadbetter______adoctorassoonaspossible.A、seeingB、sawC、seeD、seenC
随机试题
[img]ct_epem_epelisv_00601(20097)[/img][br][originaltext]Wouldyoupleasepla
Everymorning,Tomgoestoworkbytrain.Ashehasa【16】waytogo,healway
Aspirinmaybethemostfamiliardrugintheworld—butitspowertohealgoe
Apenguin—thatblackandwhitebird—cameashoreonabeachinthesouthofth
DearSir,Accordingtothetermsofmyemploymentcontract,Iherebygiveon
Therearemanyfeaturesthat【C1】______amovieasAmerican,butperhapsthe
货币资金业务交易、账户余额和列报的认定层次的主要风险包括()。A.银行存款的期末
男性,23岁。因乏力10天、牙龈出血伴皮肤瘀斑4天入院,既往体健。化验血Hb7
老王是国内某搜索引擎公司的执行副总,同事和商业伙伴都认为他是一个健谈、精力充沛、
某公司正在评价某投资项目。该项目需要购入一条价值3000万元的生产线,预计可使用
最新回复
(
0
)